Neželjeni kraj trudnoće

ja sam napisala uopsteno stav,
pa sam napisala i jedno licno iskustvo- gde si videla generalizovanje na sve zene?

sve zene su zatrudnele silovanjem, sve zene zele decu, sve zene su u sretnom braku?
jedno jeste isto za sve- duboko lican dozivljaj ako je emotivno ispracen ... neko oseti i olaksanje, neko i ne primeti, nisam li vec napisala?
odnos sa partnerom moze biti samo jedan delic celog dozivljaja- najveci deo je dodir sa sopstvenim telom i dusom, duboko lican

sta u vezi toga moze bilo cemu dati "banalnost" ?

nema veze sa partnerom teskoba kod pobacaja,
zeni hormoni polude i ona oseca gubitak, kakav god odnos sa partnerom da ima.....

e o ovom pricam, to si ti napisala.....odkud tebi da teskoba kod pobacaja nema veze sa partnerom kod -nekih- zena????....tako si pocela svoj post kojim je citiran moj, generalizacijom.....naravno da kod nekih zena ima veze i odnos sa partnerom i to jako....nije isto kad je zeljena beba ili kad nije....uostalom ja nisam imala turbulenciju hormona posle pobacaja iako je bila jako zeljena trudnoca i ni sekunde nisam bila depresivna niti sam krizirala.....

nema veze sa partnerom teskoba kod pobacaja,
zeni hormoni polude i ona oseca gubitak, kakav god odnos sa partnerom da ima.....

e o ovom pricam, to si ti napisala.....odkud tebi da teskoba kod pobacaja nema veze sa partnerom kod -nekih- zena????....tako si pocela svoj post kojim je citiran moj, generalizacijom.....naravno da kod nekih zena ima veze i odnos sa partnerom i to jako....nije isto kad je zeljena beba ili kad nije....uostalom ja nisam imala turbulenciju hormona posle pobacaja iako je bila jako zeljena trudnoca i ni sekunde nisam bila depresivna niti sam krizirala.....

odkud meni da teskoba kod pobacaja nema veze sa partnerom- najveci deo ima veze sa samom sobom, odnos sa partnerom drzi samo jedan deo

ako se zena u toku cele price zali ili buni samo na segment partnerskog odnosa, ako joj je samo on problematika- znaci da ima neki problem i da ne vidi i ne osluskuje sebe u celoj prici ... telo i psiha pricaju i jednu pricu koja nema veze sa saznajnom, racionalnom- intimnu pricu

nema svaka zena cak ni svaki put hormonski bum, dosta prica su same za sebe ... neko prodje i kroz porodjaj pevajuci

znas li, kada me vec hvatas za svako slovce, moze li vaginalni UZ uzrokovati pobacaj rane trudnoce, zaboravila sam da pitam svog ginekologa ?

kako zena da se bori sa ovim stanjem ako nekada krvari mesecima ...

po jednoj skoli lekari puste telo da se samo cisti, znam zene u nemackoj koje su krvarile po 3 meseca ... sadasnji stav je medicinski indikovana kiretaza posle 20 dana krvarenja, ja sam u srbiji preko veze uspela tek da izdejstvujem da me primi strucnjak posle kog necu strahovati. ja sam sve zavrsavala relativno lako, uz pomoc doooobre veze i na veliki push, ali sam gledala zene 4,5 mesec koje krvare, dolaze n-ti put i niko ih ne prima zato sto imaju pametnija posla od rasplakanih trudnjaca, niko da im objasni sve sto ih interesuje a krvarenje ne mora biti nista strasno, nemaju vremena i zivaca a i sto bi kada su zavrsavali falkultete sami, jedino to znanje imaju da ih odvoji od obicnih smrtnika ....

sada ta zena treba da se izbori sa sopstvenim emocijama, zdravstvenom nebrigom i odnosom sa partnerom ....

odkud meni da teskoba kod pobacaja nema veze sa partnerom- najveci deo ima veze sa samom sobom, odnos sa partnerom drzi samo jedan deo

ako se zena u toku cele price zali ili buni samo na segment partnerskog odnosa, ako joj je samo on problematika- znaci da ima neki problem i da ne vidi i ne osluskuje sebe u celoj prici ... telo i psiha pricaju i jednu pricu koja nema veze sa saznajnom, racionalnom- intimnu pricu

nema svaka zena cak ni svaki put hormonski bum, dosta prica su same za sebe ... neko prodje i kroz porodjaj pevajuci

znas li, kada me vec hvatas za svako slovce, moze li vaginalni UZ uzrokovati pobacaj rane trudnoce, zaboravila sam da pitam svog ginekologa ?

slazem se da je to vrlo licna stvar ali sam samo htela da napomenem da moze itekako da ima veze i sa partnerom....sve je to nerasidivi spoj, ne moze se nista iskljuciti....

a vaginalni UZ se radi svakoj trudnici i ukoliko je trudnoca normalna nema tu nista problematicno....ako dodje do krvarenja, sto se meni desilo u 11. nedelji reakcija ginekologa je bila da me ne gleda vaginalno da ne bi jos vise iziritirala grlic nego su me gledali preko stomaka.....tek kad je bilo jasno da je missed ab teko onda mi je uradio vaginalni pregled....

Meni je dr pomogao odmah u startu rekavši da je priroda to rešila i da postoji razlog zašto se to desilo.
I kad god mi je bilo teško, samo sam to ponavljala. Da je sve bilo u redu, ne bi se tako završilo. I idemo dalje...
A ljubav i podrška bez mnogo priče, ali mnogo zagrljaja i toplih pogleda uvek pomažu.

nesto sam razmisljala o trenutcima implantacije, ako tada ceprka mozda samo ode zametak....

ma ne....ako je sve ok sa hormonima i sa genetikom, ako je zena zdrava nema sanse da se ista desi....ugnjezdi se jajna celija kao parazit...ako je rizicna trudnoca, ako je grlic materice nedovoljno zatvoren, ako postoje kontrakcije materice onda je sex zabranjen a to ti ginekolog odmah kaze....tada nije dobro koristiti ni vibrator a ni vaginalnu sondu....

Back