Neželjena dejstva antibiotika

• Začetnik teme Začetnik teme pady
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pady

Aktivan član
Poruka
1.177
Da li antibiotici koji se primaju u debelo meso i venu imaju iste nuspojave kao i tablete ili ipak ne?

Problem je sledeći. Pre nekih mesec dana iznad desnog uha mi se pojavi izraslina ovalnog oblika, za dan-dva se upali kao luda, toliko da me je bolela skoro cela desna strana lica a desno uvo kao da se malko uvećalo i pomerilo od glave. Dijagnoze su lutale od gnojne infekcije nepoznatog porekla koje sam dobila od dermatologa i lekara opšte prakse do ateroma koji mi je dijagnostikovao maksilofacijalni hirurg. Njih troje me me već mesec dana kljukaju antibioticima i to različitim - Palitrex (1 kutija), Clindamycin (2 kutije), Marocen (1 kutija).

Želudac mi je razoren iako uzimam probiotik, mokrim bozu, k*njam krv (pucaju mi hemoroidi bez razloga jer imam super meku stolicu i jedva da moram da napravim napor da bih ispraznila debelo crevo), iskočio mi je neki gadan osip po grudima, stomaku i gornjem delu leđa koji sam danima vukla i kao šlag na tortu pojavile su mi se neke žućkaste naslage na jeziku (oralna higijena mi je besprekorna, zubi redovno održavani kod stomatologa). Dakle, kao da su me Rusi otrovali.

Ostatak terapije čine masti i gelovi za kožu i neki lek Serapept koji ima protivupalno dejstvo. Ateromu se jeste smanjio obim i više ne štrči onoliko iz glave, omekšao je, upala je prošla ali ja ne mogu više da uzimam antibiotike. Mislila sam da na kontroli tražim antibiotske injekcije ili infuziju, šta god, samo da me više ne truju tabletama i kapsulama. Ja ovo više ne mogu da izdržim. Samo čekam šta će me sledeće snaći od nuspojava. Za ovaj Marocen piše da može da izazove konvulzije a ja sam izgleda sklona nevoljnim pokretima i radnjama pošto imam bruksizam i sindrom nemirnih nogu.

Ako je bitno, lekarka opšte prakse kad je videla da nisam dolazila nekih 5-6 godina mi je dala da uradim komplet nalaze urina i krvi (do tog trenutka sam ispila samo jednu kutiju Palitrexa) i sve je bilo idealno osim malo povišene sedimentacije (28) i snižene uree. Sad ko zna kakve su se klice i boljke zapatile u meni.

Poslednja izmena:
antibiotici imaju nuspojave kako god da ih primis, cak i kada namazes na kozu antibiotik dodje do zeludca. Lek bi bio jako jednostavna u ovoj prici posto je ceo organizam ugrozen. Samo se voce i povrce jede i prosto ceka da telo samo odradi izlecenje. Simptomi mogu da budu i gori na pocetku i to je deo procesa, odprilike za 14 dana bice sve dosta bolje...

Da li antibiotici koji se primaju u debelo meso i venu imaju iste nuspojave kao i tablete ili ipak ne?

Problem je sledeći. Pre nekih mesec dana iznad desnog uha mi se pojavi izraslina ovalnog oblika, za dan-dva se upali kao luda, toliko da me je bolela skoro cela desna strana lica a desno uvo kao da se malko uvećalo i pomerilo od glave. Dijagnoze su lutale od gnojne infekcije nepoznatog porekla koje sam dobila od dermatologa i lekara opšte prakse do ateroma koji mi je dijagnostikovao maksilofacijalni hirurg. Njih troje me me već mesec dana kljukaju antibioticima i to različitim - Palitrex (1 kutija), Clindamycin (2 kutije), Marocen (1 kutija).

Želudac mi je razoren iako uzimam probiotik, mokrim bozu, k*njam krv (pucaju mi hemoroidi bez razloga jer imam super meku stolicu i jedva da moram da napravim napor da bih ispraznila debelo crevo), iskočio mi je neki gadan osip po grudima, stomaku i gornjem delu leđa koji sam danima vukla i kao šlag na tortu pojavile su mi se neke žućkaste naslage na jeziku (oralna higijena mi je besprekorna, zubi redovno održavani kod stomatologa). Dakle, kao da su me Rusi otrovali.

Ostatak terapije čine masti i gelovi za kožu i neki lek Serapept koji ima protivupalno dejstvo. Ateromu se jeste smanjio obim i više ne štrči onoliko iz glave, omekšao je, upala je prošla ali ja ne mogu više da uzimam antibiotike. Mislila sam da na kontroli tražim antibiotske injekcije ili infuziju, šta god, samo da me više ne truju tabletama i kapsulama. Ja ovo više ne mogu da izdržim. Samo čekam šta će me sledeće snaći od nuspojava. Za ovaj Marocen piše da može da izazove konvulzije a ja sam izgleda sklona nevoljnim pokretima i radnjama pošto imam bruksizam i sindrom nemirnih nogu.

Ako je bitno, lekarka opšte prakse kad je videla da nisam dolazila nekih 5-6 godina mi je dala da uradim komplet nalaze urina i krvi (do tog trenutka sam ispila samo jednu kutiju Palitrexa) i sve je bilo idealno osim malo povišene sedimentacije (28) i snižene uree. Sad ko zna kakve su se klice i boljke zapatile u meni.
što to nisu isekli?

Sto bi rekli zlobnici , devojko sa kim si se ti ljubila....

Tj osip moze da je od drugih stvari a ne od alergije na neku komponentu leka, oralna higijena moze biti ugrozena iako je higijena, itd itd...
Ja ovde neozbiljno natupam , ali sto bi rekao Dr house, ono sto ovde pravi posledice ne mora da pravi i simptome...

Moderni lekari nekad nisu lekari , nego su diktatori koji nisu u pravu..
Npr za antibiotike narocito..
Moj primer, meni da bi poceo da radi antibiotik, treba 5 do 7 dana, a ako pijes sve te navedene antibiotike oni su uglavnom za period od 5 ili 7 dana...sto mene stavlja u nezgodnu poziciju , a to je da mi tek pocinje da deluje antibiotik, a ja treba da ga ukidam...tj ako bi se pitao lekar opste prakse, savremeni , onaj isti koji svojoj rodbini naroka lekova i antibiotika koliko volis, a tebi savetuje i kad ti treba stvarno , da pijes caj....onda bih zaglavio

Dakle jos od malena zbog angina na krajnicima koje sam kasnije eliminisao, meni treba ili 10 dana ili 14 dana kapsula antibiotika, ili 10 dana injekcija a nekad i 20 dana injekcija ako je teska infekcija, angina, to mu dodje bakterioloska, nekad se nakalemi i gljivica, to je tih dodatnih...

Ali sigurno ne 5 ili 7 dana...i bukvalno dolazim u situaciju da posle 5 dana antibiotika moram sam da se snalazim za jos 5 dana samo da bih izgurao proces lecenja do kraja, jer ja najvise od svih mrzim nedoleceno do kraja a svi poznanici bas to vole, znaci imam poznanike koji umesto da zalece prehladu do kraja oni cim im bude malo bolje prekidaju..odlaze na posao i vuku duze to preostalo bolovanje...

Ja obrnuto , ja ti vise volim 2 dana vise antibiotika kad vidim da polako prolazi , da pokrijem i tih 2 dana prolaska, i stvarno nije isto zaleceno i izleceno i da nemam recidive....
To je mene iskustvo sa sobom naucilo , ali je u suprotnosti sa lekarskom preporukom danas....i onda muke...
A ne mogu da objasnim zasto mi se prva 3 dana uzimanja antibiotika nista ne desava u organizmu...tj nemam komercijalne uspehe tipa uzmite neku tableticu sa C vitaminom i sutra cete biti kao novi , bez temperature i simptoma prehlade...
To se nikad nije desilo...

Naravno jos sam gori od lekara opste prakse sto se tice cajnog lecenja, tj tu sam na strani lekara sa orl VMA i hirurgije, jer oni blage prehlade lece samo cajem, a to se i ja slazem i to radi posao , 2 dana ti treba ako te je zakacilo , par sati , 2, 3, 4 sata ako ti nije zakacilo nego samo te udara....pa si jos u odbrambenoj fazi nisi pao...

Tako da nisam slep sta moje telo radi , koliko puta sam osetio kako mi se telo brani od virusa i prehlade , i primirim se tih par sati , nakrkam se da bi bilo belancevina i energije, napijem se i caja i malo vitamina i roknem jedan andol i preznojim se ako je bas jak napad i to pomaze i resi problem bez upadanja u bolesno stanje....izbegnes bolest , sto je jako bitno , po meni i za srce...nikad ne znas kako ta bolest ili virus deluje kad zagospodari nekim terenom tvog tela...jedno je dok ne gospodari , dok se bije, drugo je kad zagospodari....dve totalno razlicite situacije...

A i kovid je primer upravo toga...totalno je jedno braniti se od kovid virusa dok te ne samelje, a druga stvar kad te pobedi , a treca kad te samelje pa pravi u telu dzepove gde su ti slabiji organi tu da se krije....
Nekad je upravo to razlika izmedju prezivljavanja i smrti kod kovida..

Back