Nezaposleni, ovamo!

Problem predstavlja i to što se dobar broj poslodavaca (polovina možda čak i većina) ponašaju kao robovlasnici.
Konkretno znam za slučaj da je jedan poslodavac tražio minimalno 5 godina radnog iskustva, prosečnu ocenu preko 9,00 na faksu, engleski i nemački jezik i to sve za početnu platu od 25 000 din.

Problem predstavlja i to što se dobar broj poslodavaca (polovina možda čak i većina) ponašaju kao robovlasnici.
Konkretno znam za slučaj da je jedan poslodavac tražio minimalno 5 godina radnog iskustva, prosečnu ocenu preko 9,00 na faksu, engleski i nemački jezik i to sve za početnu platu od 25 000 din.

Valjda svako traži za svoje pare onu robu koja mu treba.Onaj ko traži poso, traži takav poso kao i platu kako misli da zaslužuje,a i šta zna da radi.U čemu je problem kada je sve jasno i ništa nije u đžaku???????

većina poslova mogu jako brzo da se nauče ako ima ko da vas nauči... problem je što naši nezaposleni nemaju gde da nauče da rade (još) nešto

Slazem se sa ovim.
Zivim u malom mestu i na birou ne mogu da se prekvalifikujem za bilo koje radno mesto niti da u mestu naucim jos nesto.
Jedina mogucnost mi je odlazak u 60 km udaljeni Nis ali treba izdvojiti za kartu i uklopiti vreme kako bi se to stiglo.
Radim preko omladinske zadruge u gradjevinskoj firmi po 10 sati na terenu koji je i po vise destina kilometara daleko od grada te mi radni traje i vise od 12 sati ali mi se put ne priznaje.
Plata je bedna ali redovna.

Posao za koji sam zavrsio skolu mogu samo da sanjam jer svi traze licence i 5 godina iskustva ali ne zele ni da volontiram kod njih.

Back