Nezainteresovani Miraš Dedeić

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
postoje mnogo čvršći dokazi njihove povezanosti...ostavi se tih jezičkih termina...ustupanje praznih hramova katoličke crkve miraševim sektašima je mnogo bolji primer...
ma jasta, to je "hrvatska" pravoslavna crkva, a znamo da hrvati nemaju nikakvu volju za pravoslavljem--hrvati su katolici po definiciji.. To mazu oci narodu i lazu kad kazu "crnogorska." Ta crkva imaj jedan plan, a to je hrvatizacija crnogorskog naroda. kao takva, ona je zlotvorna politicka ustanova kojoj se treba stat ukraj.
A za religiozne, ima svetosavska pravoslavna, a ima katolicka crkva, i ova crnogorska je kao religiozna ustanova suvisna. A kao politicka, nije suvisna jer su je stvorili ti koji rade protiv srba i pravoslavlja: hrvati.

Poslednja izmena:
Ne vjerujem da CPC ima rimokatoličkih veza, ali nešto bi trebalo da znači kada Hrvatska građanska inicijativa bude jedina politička stranka u Crnoj Gori koja formalno predloži da CPC uđe u Nacrt Ustava države za vrijeme donošenja novog ustava 2007. godine (što nije učinila niti jedna nacionalna crnogorska politička opcija).

Takođe, jedan od najžešćih podržavaoca Miraša Dedeića i uopšteno Crnogorske pravoslavne crkve izvan Crne Gore (ako ne i najžešći) jeste prof. dr Juraj Kolarić - (nekadašnji) dekan Katoličkog bogoslovskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Dr Kolarić je inače, u dogovoru sa pokojnim hrvatskim vođom Franjom Tuđmanom, predložio da se osnuje Hrvatska pravoslavna crkva 1993. godine sa svojim patrijarhom (tj. obnovi ona koja je postojala 1942-1945), po makedonskom principu. Još 1992. godine zalagao se u vrijeme potencijalnih pregovora sa pobunjenim Krajiškim Srbima da se u spisak zahtjeva doda (pored kapitulacije Republike Srpske Krajine i integracije u Republiku Hrvatsku) doda i nužna obaveza da politički lideri srpske nacionalne manjine moraju dozvoliti i stvaranje HPC. Još i Tuđman je bio pozdravio osnivanje CPC, uz pak žaljenje da bi možda bilo logičnije da CPC bude djelom HPC (vrlo, vrlo zavijeno i indirektno), ali Kolarić je tada bio i ostao najžešći podržavalac CPC u Rimokatoličkoj crkvi. Čini mi se da je od 1990-ih godina djelomice ublažio svoje stavove, no imao je za reći izuzetno dosta kritika kada je 2001. godine Hrvatska potpisala nešto slično konkordatu, prema kojem SPC može biti jedina Pravoslavna crkva na području RH.
I od kada postoji ovaj pokret, Hrvatske pravoslavne zajednice 2010. godine, Kolarić s vremena na vrijeme piše u njihovu odbranu, pored svojeg lobiranja na račun CPC.

Takođe, kotorska biskupija na čelu sa Ilijom Janićem (koji se nekoliko puta i sastajao sa Dedeićem), preko svoje jedne nevladine organizacije je Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi prije nekoliko godina ustupila jedan objekat u Kotoru, kao humanitarni čin za kotorske vjernike CPC.

Poslednja izmena:
Vuković ne negira da su dovlačeni, npr. 2.000 Albanaca samo iz SAD-a, čak i DPSovskim parama...to nije niti besmislica, niti laž, Vuković se samo protivi ovima koji jednostrano pokušavaju prikazati kao da je samo kamp za nezavisnu Crnu Goru dovlačio ljude koji ne žive stvarno u Crnoj Gori, a to je radio i pokret za zajedničku državu (doduše više spontano, negoli organizovano).

Tobože, ispada da su strance dovlačili da nabudže 55%, a niko nema na umu koliko je Srba iz Srbije glasalo na referendumu za zajedničku državu...čime se argumentacija poništava uveliko...mada je vjerovatno istina da je više stranaca glasalo, nego sugrađana iz Srbije.

Nego, kakve ovo ima veze sa Dedeićem??? :D
Моја рођака није могла гласати на реферндуму јер је студирала у БГ иако је рођена у ПГ лична карта издата у ПГ уписана у бирачки списак а није једина у томе

Нека ми неко каже да ли иједна Православна Црква ово ставља у календар?Јасно се види да су обична секта

"На Марач 14.03. неке жене се дигну рано, прије сунца и омету кућу (потпуно голе ко од мајке рођене) да у кућу не би било буха, док неке исто тако рано, прије сунца, узму јемјеж и са њим цукну по једном сваки ћошак од куће изван, да вјештице не би могле наудити чељадима. Навече Марача неке жене изнесу смеће испред куће па речу ђеци да га зажде како би онијем димом ћерале вјештице од куће. Неке опет на Марач крију игле да их вјештице не би могле наћи, јер вјерују ако их нађу да ће им њима срце извадити.''
albumpicphpgn0.jpg

Poslednja izmena:

Dedeić u punom svjetlu - ideja za ukidanje Crnogorske pravoslavne crkve i njeno prisvajanje SPC je utemeljena u Načertaniju (1844), Risto Radović se nalazio na potjernici Haškog tribunala i u SR Njemačkoj preko nekakvog komiteta pretvara izbjegle Muslimane iz BiH u Srbe, a direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić, drčna em li joj, djeluje protiv CPC. Pa kao da smo zalutali na TV Kopernikus, a ne bosansko-hercegovačku državnu televiziju... :lol:

Poslednja izmena:
По овоме што ти износиш Славене изгледа да су они начисто застранили, признајем да сам затечен јер сам сматрао да је то много безазленије од овога што ти износиш.:mrgreen:

Ne treba uopšte trošiti reči na toga raspopa koji je inače završio katoličanstvo.
On samo svadja crnogorce i deo njih mi navno veruje da je on stvarno predstavnik ptravoslavne Crne Gore.
I da se u vlasto pitaju neki Krivi ljudi ko zna...
Predsednik Vujanović izadje iz prostorije (kad su neke proslave)
ako ovaj udje,

Ne treba uopšte trošiti reči na toga raspopa koji je inače završio katoličanstvo.
On samo svadja crnogorce i deo njih mi navno veruje da je on stvarno predstavnik ptravoslavne Crne Gore.
I da se u vlasto pitaju neki Krivi ljudi ko zna...
Predsednik Vujanović izadje iz prostorije (kad su neke proslave)
ako ovaj udje
,

Ko ti je to rekao?
Fićo ne zna ni da izgovori ime svoje države či je predsjednik pa veli Cejna Goja.
E kad to reče i čim izusti, ja gasim TV ili radio.
j*be ga ono "r" još više nego Mila.

A za patrijarha Mihaila.... ja mu ne mogu ništa slabo naći ili reći osim to, da vidim da je okružen svakojakim napadima i često lažima.
On je inače iz Žabljaka (selo Njegovođa) a tu čujem razne laži da je Bosanac, Hrvat, katolik.. i svašta drugo.
Anfilohije je taj, koji zavađa crnogorski narod i druge narode u CG.
On je taj, koji dobija platu od CG a ne priznaje je i na njenu himnu neće da ustane (pardon-počeo je da se diže evo od ove godine jer se biji da ne dobije po lobanji).

Ko ti je to rekao?
Fićo ne zna ni da izgovori ime svoje države či je predsjednik pa veli Cejna Goja.

A za patrijarha Mihaila.... ja mu ne mogu ništa slabo naći ili reći osim to, da vidim da je okružen svakojakim napadima i često lažima.
On je inače iz Žabljaka (selo Njegovođa) a tu čujem razne laži da je Bosanac, Hrvat, katolik.. i svašta drugo.
On je taj, koji dobija platu od CG a ne priznaje je i na njenu himnu neće da ustane (pardon-počeo je da se diže evo od ove godine jer se biji da ne dobije po lobanji).
auuu Moračanine od tebe se nisam nad'o ovakvim riječima!

Ko ti je to rekao?

Чуш` звати распопа патријархом. Као звати врага господином.

А химна Црне Горе је на њезину срамоту докле год су у њој Секулини стихови. Као да песма није била красна и без њих.

Ko ti je to rekao?

Od svega što sam napisao da je Dedeić činio i govorio - izrekao nijednu laž nisam! Sve je autentično!
A Dedeić nije ništa bolji od Amfilohija (sem u seksualnom smislu, jer je kao veliki švaler koji je obarao žene s nogu redom i mijenjao ih kao čarape, dok mislim da Amfilohije takvoga iskustva ni blizu nema).

Ko ti je to rekao?

koji si ti Laponac..........

Crvena pravila su svakojaka i o njima se da pričati i navoditi svakojake primere iz prakse.
Ima primera, da su i okupatori Turci postavljali nekome narodu patrijarha ili čak i vladara.
Ima primera da je to kupovano za zlato i pare a narod se nije pitao.
E toga kod nas niti je bilo niti će biti.
Toliko na znanje.

Poslednja izmena od moderatora:
Crvena pravila su svakojaka i o njima se da pričati i navoditi svakojake primere iz prakse.
Ima primera, da su i okupatori Turci postavljali nekome narodu patrijarha ili čak i vladara.
Ima primera da je to kupovano za zlato i pare a narod se nije pitao.
E toga kod nas niti je bilo niti će biti.

Toliko na znanje.

Eh Moračanine...neće biti da je tako bilo...slijedi turska poreska knjiga:

crnogoracplaca.jpg

Kao što vidiš i sam, vladika Mardarije je svakako morao platiti uredno peškeš sultanu. I svakako da nije i jedini cetinjski mitropolit koji je uredno ispunjavao svoje poreske obaveze prema svojemu caru u Stambolu, odnosno za pare kupovao svoju poziciju, da ga Turci priznaju za episkopa u Cetinjskome manastiru..! :rtfm:

Mit o Crnoj Gori koja opstaje nepokorena i vječito slobodna i samostalna pod Lovćenom kao nekakvo galsko selo na Balkanskom poluostrvu puno Asteriksovića i Obeliksovića jeste to što je ste - mit bez većeg istorijskog uporišta, i to još poodavno razbijen...

P. S. Miraša Dedeića nije izabrao crnogorski narod, te on nije apsolutno nikakav najveći crkveni poglavar u CG - kako po broju vjernika, tako i po kanonskom poretku, Amfilohije je i legalno i legitimno veći od njega.

P. P. S. Pa zašto onda ne zvati Dedeića najvećim imenom (Bogom)? Ionako nije daleko od toga, s obzirom na to koliko ga neki dižu u visine.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back