Nezadovoljstvo pacijenata

Лулница

Iskusan
Poruka
5.305
Interesuje me kome (kojoj instanci) treba da se obrati pacijent ukoliko je nezadovoljan radom i odnosom zdravstvenih radnika prema njemu?
Jasno mi je da se kod nemara i greške lekara ide na sud, ali kome prijaviti i kako loš odnos sestara prema pacijentima?

Uvijek direktoru ustanove u pisanoj formi sa dva primjerka gdje jedan uzmete sebi sa potpisom i datumom prijema od strane nadležne osobe..i čekate odgovor..pisati tek onako bez dokaza da je neko primio,nije preporučljivo .Jednom davno sam pisala na taj način i rekli su mi "Nema dokaza da ste se žalili"..
Jedna moja prijateljica je,poučena mojim iskustvom,pisala u dva primjerka i sebi zadržala dokaz..pošto nije dobila nikakav feedback ,pisala je resornom Ministarstvu i digla se prašina..medicinska sestra je završila na disciplinskoj komisiji..

Interesuje me kome (kojoj instanci) treba da se obrati pacijent ukoliko je nezadovoljan radom i odnosom zdravstvenih radnika prema njemu?
Jasno mi je da se kod nemara i greške lekara ide na sud, ali kome prijaviti i kako loš odnos sestara prema pacijentima?

Jao sto dobra tema .

Elem, kad sam isao na sistematski pregled prosle godine zateko sam se ponasanje medicinske sestre (ona sto pise kartone kod zubara dok zubar pregleda) . Ona zena rekla stavite svoje kartone kod mene (a osim onog standarnog kartona ja sam imao jos neki zabijen tu u taj standardni i neznajuci koji karton joj treba ja pruzim taj standardni ceo sa sve onog manjeg) . Lele kad sam ja doso na red ?! Lele kad je pocela ona da se dere na mene kako je rekla da treba samo 1 karton da joj se da ?! A ja zabezeknut i u cudu . Ono je stvarno trebalo videti , moji drugovi se pokidase od smejanja a ona samo sto nije ustala i nabila mi onaj karton u usta .

I tako vise nikad u dom zdravlja ne idem ....

Čestitam i ja! :vatromet:

Sve najlepše od srca :heart: želim - dobro zdravlje i sreću, i da ima mnogooo vaše ljubavi! ;)

:cmok2:

thank-you-baby-photo.jpg

Sto se tice teme ,imam iskustvo od pre par godina sa D.Z. Vracar .Nikada ne idem kod lekara opste prakse jer na srecu nemam problema.Pre par godina sam se odjednom jako razbolela - visoka temperatura,otecene zlezde u grlu ,opste lose stanje. Na nagovor majke odlazim kod lekara i na salteru nastaje haos.Posto nemam karton,dajem overenu knjizicu.Sestra nadrndano proverava podatke a onda mi baci knjizicu nazad (ista pada na pod) i kaze : 'Vasa ulica nije na opstini Vracar ' ? ! ? Inace,na vracaru sam od rodjenja i kazem joj to na sta ona bez komentara ustane i ode.Nastavila sam da cekam da bi se posle 15 minuta pojavila druga sestra i pitala sta mi treba.Objasnila sam sve ali je i ona tvrdila da ne pripadam vracaru!Tu mi vec postaje jako lose i trazim da zovu lekara .Naravno nece,nego zovu pravnu sluzbu da mi dokazu da moja ulica ne pripada njima.Opet cekam 15 minuta a zatim pravnica javlja da ipak pripada!Najzad!Uzimaju me u proceduru otvaranja kartona i taman kada sam pomislila da je sve u redu pita me za broj kuce.Odgovaram : '9' , a sestra pobedonosno : ' E onda definitivno niste kod nas!Ovde je vasa ulica ,samo parni brojevi!' .Vraca mi knjizicu ,zatvara salter ... (inace,moja majka na istom broju kuce i ulice uredno se leci upravo kod njih)

Back