nezadovoljne zene i majke

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
citam nesto u ovdasnjim novinama sto je sokiralo javnost..devojcica od 14 god usmrtila je svoju majku...Dokle je isla ta svadja da se noz potegne djavo ce ga znati ali vidim da je u stvari ne osudjuju mnogo jer je zena bila kazu jako jako teska i detetu i muzu je zagorcavala zivot...ok ima nas svakakvih ali da li to nezadovoljstvo brakom zivotom treba da se odrazi na decu...kazu da je sve to kulminiralo zbog banalne stvari zabranila joj je da surfuje na internetu a ona je pisala i u svom dnevniku da ce joj doci glave da moze konacno normalno da zivi...Pitam se samo koliko su deca ugrozena neasim nezadovoljstvom uopste...da li neko misli sta se desava u njihovim glavama kad ih grdite svakog dana i ponavljate nesto ko papapaj nemoj ovo nemoj ono...Izgleda da je danasnjs mladez pocenjena...a secam se i jednog teksta kad sam ja bila dete ali sam se tome samo slatko nasmejala...Napisano je da deca u pubertetu smatraju da je najbolje da su im roditelji mrtvi...da li je opasna ta pojava i misao kod te dece i koliko daleko mogu da idu ako vi kao roditelj neprestano pocenjujete njih kao licnosti...generalno mislim da je tesko izaci na kraj sa decom u pubertetu ali ima li dovoljno savetovalista kako se sa njima ophoditi dok taj period ne prodje,,

Мислим да је бесмислено на основу једног изолованог случаја (а таквих слујаева је увек било и увек ће бити, на жалост) извлачити неке генералне закључке о стању породице данас.

Ipak su ti slucajevi retki...medjutim danasnja deca su fakat mnogo besnja i agresivnija...U dobroj meri i roditelji su za to krivi jer dozvoljavaju od malih nogu da gledaju agresivne crtace i igraju igrice pune nasilja,tuca i slicnih gluposti...Ja u svoje vreme nisam smela ni da pomislim da majci ili ocu odgovorim drsko a kamoli da nesto opsujem,ili se nastavljam u raspravi...Ispada da samo danasnji klinci prolaze kroz pubertet a mi smo pali sa banane...O da-a zasto je naslov -nezadovoljne zene i majke??

Ipak su ti slucajevi retki...medjutim danasnja deca su fakat mnogo besnja i agresivnija...U dobroj meri i roditelji su za to krivi jer dozvoljavaju od malih nogu da gledaju agresivne crtace i igraju igrice pune nasilja,tuca i slicnih gluposti...Ja u svoje vreme nisam smela ni da pomislim da majci ili ocu odgovorim drsko a kamoli da nesto opsujem,ili se nastavljam u raspravi...Ispada da samo danasnji klinci prolaze kroz pubertet a mi smo pali sa banane...O da-a zasto je naslov -nezadovoljne zene i majke??
pa vidis i ja sa jedne strane mislim da postoje roditelji koji kinje svoju decu jer su nezadovoljni zivotom a isto tako se slazem da su danasnja deca obesna i da su ponekad vise nego drski...i mojoj generaciji su govorili e kad sam ja bio mali nisam smeo ni da pisnem a vidi vi sta radite...izgleda da se definitivno nikad nece razumeti stariji i mladji...ne daj boze da je slucaj koji sam navela cest ali da su nekad razlike velike jesu...srela sam i popricala sa vise majki koje imaju decu u pubertetu..neke su bas ocajne...

pa vidis i ja sa jedne strane mislim da postoje roditelji koji kinje svoju decu jer su nezadovoljni zivotom a isto tako se slazem da su danasnja deca obesna i da su ponekad vise nego drski...i mojoj generaciji su govorili e kad sam ja bio mali nisam smeo ni da pisnem a vidi vi sta radite...izgleda da se definitivno nikad nece razumeti stariji i mladji...ne daj boze da je slucaj koji sam navela cest ali da su nekad razlike velike jesu...srela sam i popricala sa vise majki koje imaju decu u pubertetu..neke su bas ocajne...

i u moje vreme bilo je drske dece, to su uvek bila deca za koje roditelji nisu imali vremena, tako je i danas, tako ce biti uvek.
a te majke... ocajne jesu naravno, jer na vreme nisu radile sa svojom decom i sad ispade da su deca kriva za sve njihove zivotne probleme :roll:

video igrice su nasilje a zivjeti u strahu od roditelja koji te ubije od batina ako mu odgovoris drsko nije nasilje? :neutral:

Krivi su uglavnom roditelji,koji se zastitnicki postavljaju prema deci u toj meri das prete batinama i otkazima nastavnicima i profesorima u skolama ukoliko budu dali lose ocene njihovoj deci ili budu strogi prema njima,prema tome kakvi roditelji takva i deca.
Krivi su drustvo i drzava sto im daje tolika prava.Dok su se deca bojala nastavnika i svojih roditelja i bilo je nekog reda,sad neka nam je Bog u pomoci.
Svaka nova generacija je ne shvatljiva starijoj generaciji,isto kao sto smo i mi imali sukobe sa svojim roditeljima...to je samo cin odrastanja i mi tu malo sta mozemo da uradimo.Uglavnom sve zavisi od svesti deteta.

A ti nemoj da odgovaras drsko roditelju.:evil:
Tako ces nauciti da se lepo ponasas i postujes starije.
Ipak je old school old school:mrgreen:
osoba vrijedna postovanja izaziva postovanje sama po sebi
osoba koja je samo u svojoj glavi vrijedna postovanja mora pribjeci nasilju da bi dobila tek oponasanje postovanja

naravno, lakse je ubiti djete nego se nositi sa prevaspitavanjem sebe i vaspitavanjem njega, old school

osoba vrijedna postovanja izaziva postovanje sama po sebi
osoba koja je samo u svojoj glavi vrijedna postovanja mora pribjeci nasilju da bi dobila tek oponasanje postovanja

naravno, lakse je ubiti djete nego se nositi sa prevaspitavanjem sebe i vaspitavanjem njega, old school
Zato vam tako dobro i ide.
Znate da pametujete ali nista za uzvrat ne pruzate.
Neka vam bude,vi ste najpametniji.

..sasvim tachno..
..ili dici ruke i reci "ne stizem, radim, puna mi glava" ili
"moje dete ima pravo da se razvija kako ono zeli, naci ce ono sebe, ja necu da mu/joj namecem svoje principe" ili
"moje dete je jako specifichno, ono tachno zna shta hoce i niko mu ne moze nishta, ukljuchujuci i nas roditelje" ili ..

Ne moze se vaspitati dete koje je vec u pubertetu. Od ta posla nema nista i tu je vec pros'o voz. Deca se vaspitavaju dok su mala, a to zahteva maksimalnu posvecenost roditelja. Koji opet imaju brdo problema a premalo vremena za decu. Tako na kraju imamo tinejdzera koji je odrastao bas uz tv i video igrice, i roditelje koji ni ne poznaju svoju decu. Eto otuda nezadovoljstvo i nerazumevanje.

Ne moze se vaspitati dete koje je vec u pubertetu. Od ta posla nema nista i tu je vec pros'o voz. Deca se vaspitavaju dok su mala, a to zahteva maksimalnu posvecenost roditelja. Koji opet imaju brdo problema a premalo vremena za decu. Tako na kraju imamo tinejdzera koji je odrastao bas uz tv i video igrice, i roditelje koji ni ne poznaju svoju decu. Eto otuda nezadovoljstvo i nerazumevanje.
Hm...
Za ovaj post bi ti dao cistu peticu..
Potpuno si u pravu.:ok:

..:ok:

Potpisujem...

:kpozdrav:

Svaka cast!

Back