Next chapter

Uh...dugo, dugo...oduvek mozda.
Kada cu se menjati? Pa ne znam, mozda kada me muka natera, mada nesto i ne bih da se menjam, jer mi deluje kao napad na moju licnost. Evolucija je ok, samo od sebe i spontano, ali da kazem sebi, e od sutra cu tako i tako, novi list, necu vise da budem ovakav, tesko.

Mozda korak po korak, i ovde mislim na beblje korake pa se i ne primeti promena, tj. evolucija u ovom slucaju, ali neke drasticne promene, tesko.

Menjam se svaki dan, ali to su neke smesne stvari, one osnovne osobine tipa tvrdoglavost i slicno - nikad, to je urodjeno i ne moze se promeniti.

Ne slazem se s tobom. Ne bi trebalo da se pozivamo na takozvane urodjene osobine, pravdajuci sami sebe. Sve, apsolutno sve, covek moze da promeni, samo ako zeli. Tvrdoglavost takodje. Nije to nikakva urodjena osobina, pre bih rekla da je stecena. Mada, mozda I gresim...

Mislim da je postavljac teme govorio o menjanju u smislu novog poglavlja u zivotu, a ne na menjanje licnosti. Neka me neko ispravi ako gresim...

Da i ja odgovorim. Dugo nisam promenila nista u zivotu i to stalno prebacujem sebi. A sto se tice menjanja sebe, na tome radim uvek, mada ni tu nisam bas potpuno zadovoljna. Ima tu jos dosta toga da menjam, ali idem step baj step jer nista se ne moze preko noci...ili i ja pravdam sebe?

Poslednja izmena:
Pokušavam da počnem novo poglavlje.

Koliko dugo ste u istom poglavlju svog života?
Dani prolaze, kad ćete nešto da menjate?

Što žuriš za promenom? Nešto ti fali?

Za promenom svi su prisilni da menjaju neke navike, živote, osobe, sve zavisi od situacije samo onda kada je nešto loše!

Ako je dobro, onda ćuti da te ne svrbi mečka tamo za veliki problem koji posle ne znaš da rešiš.

(Da ne zvučim grubo, ali tako se kaže. ;) )

Pokušavam da počnem novo poglavlje.

Koliko dugo ste u istom poglavlju svog života?
Dani prolaze, kad ćete nešto da menjate?

Ovo poglavlje mi traje oko godinu dana.

Počeo sam uveče da zapisujem korake ka promeni, koje treba da odradim sledećeg dana.
Kad samo razmišljam o tome, deluje teže i odlažem to.
Ovako, zapišem, pa kad odradim štikliram. Bar imam osećaj da se nešto pomera.

Sad cu ti sazvacem ovu temu,cas posla.Prvo, zivis u srpskom govornom podurucju ili makar na nekoj teritoriji gde se srpski jezik dobro razume,oglasavas se na srpskom forumu i temu naslovljavas "Next chapter"?Pri tom ne citiras nista i nikoga.Ako me pitas,zasto je to vazno....izvini,ali vrlo je bitno.
Svi zivimo svoje zivote,onako kako mozemo,kako moramo a neki od nas zive zivot kako su ga sami uredili.Ako zivis neki svoj zivot koji si sam za sebe kreirao i koji nije posledica nekih slucajnih desavanja,ako nije utopijska farsa ili neka nadrealisticna slika koju si sebi postavio za cilj,onda,slozices se,i ne trebas "next chapter"svakih sest meseci ili god dana.Zivotna poglavlja su neke vazne raskrsnice u zivotu(moje misljenje) i msm da ih nije bas puno,pa kad se za nekog kaze da je okrenuo novo poglavlje,da zivi novo poglavlje u zivotu i sl,to podrazumeva neku korenitu promenu,nesto sto ti skoro iz osnova moze uticati na zivot.U svakom slucaju ta pojava je mnogo redja od zenskog menstrualnog ciklusa.
Ja licno,ponekad,promeim neke sitne detalje,sticem neke nove navike i usaglasvam ih sa svojim karakterom.Jednostavno mislim,da ako puno menjas bez cilja i svrhe,onda se tu negde i pogubis,ljudi te nebi prepoznali i verovatno,sto rece neko ovde izgubio bi nesto od svoje licnosi.

Back