New age

mislim, ovakve ljubavne definicije ili sta vec...to su uvek tuzni pokusaji da se objasni nesto za sta, slozicete se, ni nauka, ni psihologija, ni religija, ni astrologija ni nista, nemaju objasnjenje.

"biti zaljubljen ne znači nužno i voleti...biti zaljubljen je određeno stanje a voleti je čin. Stanje podnosimo, za čin se odlučujemo."

kaže new age psihologija ljubav se uči?

Za mene ljubav krece od zaljubljenosti. Zaljubljenost mi je kao izbor placa, prosto vidim, svidi mi se...splet okolnosti-ide ka ljubavi. Krecu zemljani radovi, pa se udaraju temelji. :)
Ljubav se onda nadogradjuje citav zivot. Ako ima osnova...a u osnovi zaljubljenost, strast, ljubav i postovanje. To kad se smiksa, tesko da posle ista moze da ugrozi. Prosto, energetski nema mesta za "novu ljubavi", strasti dodju i prodju, to je ok, cak sta vise...ali samo jedan odnos se produbljuje. Iliti samo jedna kuca se gradi.
Naravno, interakcija se podrazumeva. Ljubav mu dodje kao ta zajednicka kuca (ili zgrada). Od temelja do krova. Ne ide da jedan rusi, drugi gradi...
(inspirisano: Zidareva ljubav, Kuguars...)

Back