NEVINOST ! STA TO BESE ?

Neverovatno,kako se za relativno kratko vreme,urusio moral,kada je u pitanju nekada toliko cenjena zenska

nevinost.Sve do pocetka drugog dela,dvadesetog veka,jedna od najvecih vrlina zenskih,bila je nevinost kod

devojaka,koja se ljubomorno cuvala,da se preda kao najveca zaloga ljubavi,buducem suprugu.Nazalost,ova tako

dirljivo lepa moralna vrednost,ne tragom je nestala.Danas,kada mladic hoce da se zeni,sta on dobija od svoje buduce

zakonite supruge.Dobija jednu dobro "izverziranu" (seksualno naravno) suprugu,za koju ne zna,ni s kim,ni sa koliko

njih je seksualne "treninge "tretirala. To utice veoma nepovoljno,na i onako osetljivu psihu muskarca,jer je svestan,

da nije on taj,kome je njegova zena "podarila" svoju nevinost. Naravno,tokom vremena,on ce joj to mozda i

oprostiti,ali ZABORAVITI,nece NIKADA.

...o Gledstone...kako krenuti putem kojim se redje ide ili se nije ni islo...nema netaknute prirode a ako ima ja nemam zelje za pionirstvom jer zasto otvarati nekom Put da bi se sjetila samo...ako lose krene....ali lordovi su naucili da po zamkovima razmmicu i namicu...gdje Ti sigurno nijesi ucestvovao....nevino hoce da sve nauci a treba od neke nauciti od koje ako trebaju biti sve nevine....totalno zajebana sintulacija Gledstone...

Zanimljivi su ti muški dvostruki aršini...bili bi u raznim kombinacijama, ali bi nevinu za brak jer od nje očekuju da će biti dobra majka, žena.. koliko smo samo licemjerni i primitivni...obično kroz neko vrijeme ta idealna shvati da je život veoma veoma kratak....a kad se takva povampiri teško da će joj više išta biti na putu....nema tu pravila, dragi Lorde...

Aman Faraone, kakva ljutnja, bar me ti dobro znaš...svatko je od nas svijet za sebe, svatko ima svoju piramidu prioriteta....samo što volimo da gradimo paralelne svjetove, živimo u nekim iluzijama i žalom za nekim tamo vremenima, koja idealiziramo a da opet zaboravljamo i na drugo lice istine...uvijek je trava u susjednom dvorištu zelenija...tako ti je to, bilo i biće...samo smo ljudi...

Poslednja izmena:
Izgleda da ja,odnosno moje razmisljanje o nevinosti,kao neki iskonski vapaj za moralnim prociscenjem,nije naslo plodno tlo,na ovom cenjenom
forumu.Znam da cu celoga zivota,tragati za istinom,za pravdom....a pravda cime se hrani,do nevinoscu,tim "zlatnim runom",koje je tako maglicasto
i neuhvatljivo.Postovana dama,nasa cenjena "Mizaca",zamera mi,da sam ovu temu,tj.traktat o nevinosti,vec apsolvirao.Ali je ne mogu da
prihvatim,da je danas nemoguce,naci nevinu devojku za ozbiljnu vezu.Mozda sam ja neobjektivan.Ali ne mogu,i konacno necu,da prihvatim
kao svrsenu stvar,da moram da zasnujem vezu (eventualno zenidbu),sa devojkom,kojaje pod "felerom",tj.nije nevina.Nikoga ne osudjujem,nikome
nista ne preporucujem.Ali smatram,da zivim u slobodnoj zemlji,gde nije greh,imati sopstveno misljenje,o svim stvarima i pojavama u drustvu.

Back