Nevin ili kriv...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nisam znala za to...nema temperaturu...imala je udes pa joj nije dobro...ne znam samo kako si bio kod mene kad nikad nije sama...mora da si dobar lopov..evo sad mi rece da ti je mali kao kod bebe i da nisi ni za sta..e da,rece mi da bi te samo govnavom motkom pipnula,al i tad bi razmislila

epa sada znas.....ima temperaturu nego nece da ti kaze da me nebi ti uzela plasi se jadnica....pa nije bila sama bila je sa tvojim caletom ali je on pobegao cim me je video i onda je ona prestala da se pretvara kako je imala udes i samo se natrcila i tako sam ja poceo lepo da je tandrcim......pa jesam lopov (kradem ti kevu od tvog caleta).....ma to te ona samo laze vec sam rekao sto.......a kako te je slagala za to sa motkom:rotf: i ti si joj poverovala,a? pa ona te samo laze da a znas i sama zasto.....pa nije se puno razmisljala kad sam joj prvi put rekao da cu da je jeb.em....

epa sada znas.....ima temperaturu nego nece da ti kaze da me nebi ti uzela plasi se jadnica....pa nije bila sama bila je sa tvojim caletom ali je on pobegao cim me je video i onda je ona prestala da se pretvara kako je imala udes i samo se natrcila i tako sam ja poceo lepo da je tandrcim......pa jesam lopov (kradem ti kevu od tvog caleta).....ma to te ona samo laze vec sam rekao sto.......a kako te je slagala za to sa motkom:rotf: i ti si joj poverovala,a? pa ona te samo laze da a znas i sama zasto.....pa nije se puno razmisljala kad sam joj prvi put rekao da cu da je jeb.em....

deck,moji su razvedeni...a mam mi jeste imala udes..zao mi je sto si tako neorginalan...a sad..papa,smorili ste me..a sutra cu ja vas opet...

Nego,da skrenem temu:

...i tako ja bejah danas u Kući cveća,da na Maršalov grob položim buket ruža,i videh mnogo Slovenaca i Hrvata i beše mi nekako toplo oko srca dok sam se vraćao ulicom od kaldrme i posmatrao divan park u kompleksu muzeja 25.maj...Tad pomislih kako ništa gluplje i ograničenije ne postoji od nacionalizma na ovom svetu...
...i u tom trenutku se setih reči premudrog Danila Kiša:

"To je onaj Sartrov Zil, koji je porodicna nula, cija je jedina osobina da ume da prebledi na pomen jedne jedine teme: Engleza. To bledilo, to drhtanje, ta njegova "tajna", da ume da prebledi na pomen Engleza, to je jedino njegovo drustveno bice i to ga cini znacajnim, postojecim: nemojte pred njim pominjati engleski caj, jer ce vam svi za stolom poceti namigivati, davace vam znake rukama i nogama, jer Zil je osetljiv na Engleze, zaboga, pa to svi znaju, Zil mrzi Engleze (a voli svoje, Francuze), jednom recju, Zil je licnost, on postaje licnost zahvaljujuci engleskom caju."

Ali,ne lezi vraže...Jer u tom trenutku se setih i činjenice da mnoge knjige nisu opasne - opasna je samo jedna.I setih se da čitanje mnogih dovodi do mudrosti,a čitanje samo jedne jedine do neznanja naoružanog mahnitošću i mržnjom...I tako svi moji ideali padoše u vodu,a nad do tad sunčanim nebom nadvi se nevreme kakvo ne pamtim...Setih se nekih stihova što mi uđoše u uši pre samo nekoliko dana:

"Zar je to samo laž?
Zar je to prevara?"

I polako,nesigurno,potpuno skrhkan krenuh kući,nesiguran u sebe i sve što je ljudsko...

--------------------------------------- FINIS OPERIS -------------------------------------------------------------

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back