NEUSPELO TAKMICENJE U KULINARSTVU !

Moja malenkost,kao jedan od istaknutih clanova,ovoga kluba-foruma Krstarica,dao sam jedan predlog.Radi se

naime,o predlogu,da na ovim stranicama nasega foruma,organizujemo jedno prijateljsko natjecanje,u prikazivanju

najboljih recepata,za spravljanje ukusnih gurmanskih jela.Kada sam dao ovaj predlog,imao sam u vidu,da na forumu

ucestvuje i zenska populacija,koja se nalazi u "srednje dobnom" stanju.Dakle generacija,koja odlicno (bar bi trebalo)

barata varjacom,i da je dovoljno iskusna (shodno svojoj dobi) da moze,i da ima jos zivotne snage,kao i mentalne

moci,da nas obraduje dobrim receptima,za spravljanje,ne tako skupih,ali vrlo ukusnih jela.

Verovao sam,da u nasim redovima,imamo dosta talentovanih zena,koje su vicne kuvanju.Ali,na moju i svih nas

zalost,desilo se ono,kako kazu stihovi,nase junacke narodne poezije:'Svi junaci (junakinje) nikom ponikose

i u crnu zemlju pogledase".:dash::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::think::think:

...dama bez kulinarskih veština , dejstvuje kao veš mašina , ali bez ijednog programa !
zena-kuvarica.jpg

Intelektualke ne vole da kuhaju,a mogle bi poceti Lorde ako imaju dovoljno hrane i ako se preimenuju u domacice na selu.To ti je citav proces pokretanja istorije unazad.Velika Isidora je govorila da je svaka zen u sustini ili kuharica ili cistacica a ja jos nisam oderdila sta mi vise lezi.....:D

...o visokom stilu , cenjenim i uvažavanim damama današnjice , većinski muški sužanj , može štošta da sazna na ružičastim televizijama !....a o programima za veš mašine , na IT fakultetima.....a o Gospođama , to se saznanje stiče gospostvenim vaspitanjem , i uglavnom kod kuće ili od onih koji Gospodstvo kao životnu prirođenu datost sačuvaše i u sebi vazdigoše do neviđenih razmera !....a izgleda da je ovo poslednje , na našim prostorima nemoguća misija !

Drage moje dame,i vi svi ostali,koji niste shvatili sustinu moje poruke.Nije dama ona zena,koja nezna nista da kuva,ili da napravi dobru tortu.

Naprotiv,da bi zena bila kompletna ZENA,a samim tim i dama,ona mora da ima sve osobine u sebi.Treba da vlada svim vestinama,kako intelektualnim

tako i svim ostalim prakticnim.Sada cu dati definiciju STA JE PRAVA ZENA !Prava zena je:NA ULICI DAMA,U KUHINJI KUVARICA,A U

KREVETU...***** ! E,to je kompletna zena,drage moje forumasice i moje drage drugarice.

....mnoge muškarčine mogu da se iskažu kad nastane ono stanje : "ščepaj ga nedaj , jer je muškarac"....kao u onoj pesmi onog spoljnog saradnika DB-a ( zvane UDBA)....A SAD ONIMA KOJIMA TO NIJE JASNO , o muškarčinama nek pitaju deda Kornelija , a onima kojima nije jasno ko je bio cinkaroš nek uđu u arhiv....a čudo je ta arhiva....ispostavilo se da je i vrli evropejac , pokojni Ćuruvija , radio kao analitičar za UDBU slobistana , ali to su tabu teme , jer su udbaši ama baš onako na visokoj ceni kao muškarčine !....

Dragi moj Loncar.Nemoj kod ove teme,da mesas UDBU,OZNU i slicno.Ovde se govori o postojanju,ili nepostojanju,savrsene zene.Na pitanje,

sta je ustvari savrsena zena,ja odgovaram:Savrsena zena je,kao neki MULTI PRAKTIK MASINA.Zna sve.Radi sve.Zadovoljava sve.Dakle,ona radi,

ona zaradjuje,ona kuva mesi pere.U krevetu je "majstorica".Odlicna majka,dobra prijateljica.Nikada se ni nasta ne zali.Uvek je nasmejana i dobro

raspolozena.E,to je po mojoj meri ZENA ZA SVA VREMENA I SVE VREMENSKE USLOVE.Ko poznaje neku takvu,NEKA MI JAVI !!!

Back