Neuspeh

gost 114527

Veoma poznat
Poruka
14.555
Nije mi krivo kad drugi uspeju... nije mi ni drago, jednostavno me nije briga. Situacija se znatno menja kad ja ne uspem... boli me što zbog mene što zbog toga što drugi znaju da ja nisam uspela. Evo konkretno je situacija sa ispitima. Ide oktobar jedan nemam uslov za drugu. Najteži ispit pala zbog gluposti, ali činjenica je da mi treba uslov. Imam još dva ispitna roka, ali mene grize, uništava me što u ovom nisam očistila godinu.
Kako vi ovo objašnjavate. Jel to sujeta, šta je to?

Nije mi krivo kad drugi uspeju... nije mi ni drago, jednostavno me nije briga. Situacija se znatno menja kad ja ne uspem... boli me što zbog mene što zbog toga što drugi znaju da ja nisam uspela. Evo konkretno je situacija sa ispitima. Ide oktobar jedan nemam uslov za drugu. Najteži ispit pala zbog gluposti, ali činjenica je da mi treba uslov. Imam još dva ispitna roka, ali mene grize, uništava me što u ovom nisam očistila godinu.

Pa nije sujeta nego si se precenila.Umesto što naričeš za prosutim mlekom, sedi i ispravi grešku dok još možeš.;)

to je super dok si normalan student pa se nerviras oko tih sitnica. gadno je kad postanes poludela :I

e pogotovo ako su ispiti koje objektivno vecina padne cak i oni najrevnosniji, to je zdravo da postoji

mada kako se pada subjektivno

to je super dok si normalan student pa se nerviras oko tih sitnica. gadno je kad postanes poludela :I

e pogotovo ako su ispiti koje objektivno vecina padne cak i oni najrevnosniji, to je zdravo da postoji

mada kako se pada subjektivno
Pa ja već ludim... prvi semestar sam očistila u januaru... prosek mi je jako bitan iako ne vidim koji će mi k*** realno... drugi semestar sam ostavila dva ispita i sad ne mogu doći sebi što godinu nisam očistila u septembru....
Znam da to nije vredno nerviranja, ali ne mogu to kontrolisati...
A i bilo mi je jako važno da prođem taj ispit.

Kažu da je najgore pasti prvi ispit, i uglavnom oni koji kiksnu na prvom ispitu nikad ne završe faks. Ti si imala vatreno krštenje, sad što si naišla na prepreku ni po jada, biće još prepreka za preskakanje. Sedi i uči!

pa manje patiš zbog realnih posledica
a više zbog stare boljke da se poredimo sa drugima i gajimo predubeđenja kako nas driugi doživljavaju
zabole lejude i za tvoj uslov i za sve... osim možda najbližih naravno

h

Odgovorni ljudi pate zbog sopstvenih propusta, cini mi se da je to u pitanju. Obzirom da imas jos dva ispitna roka verovatnoca :D da ga polozis sasvim je dobra :D Samo napred!

Pa ja već ludim... prvi semestar sam očistila u januaru... prosek mi je jako bitan iako ne vidim koji će mi k*** realno... drugi semestar sam ostavila dva ispita i sad ne mogu doći sebi što godinu nisam očistila u septembru....
Znam da to nije vredno nerviranja, ali ne mogu to kontrolisati...
A i bilo mi je jako važno da prođem taj ispit.

Veoma visok prosek pored subjektivnog osecaja superiornosti moze ti prakticno koristiti ako se jednog dana odlucis za PhD :D

To je normalno stanje, i ja sam se osećala isto sa ispitima..
Padaš, polažeš ih, nema predaje, samo napred!

To je više da učiš a manje da pišeš na forumu. ;)

neka ti ucenje postane igra, pre svega igra sa vremenom i videces kako ces sve lepo da ispolazes. i nemoj da razmisljas da li moras da polozis ili ne. ides opusteno, racunas da ces pasti (ocekuj najgore, nadaj se najboljem) i napravis plan sta ces onda. a i uvek racunaj da je faktor srece cesto mnogo bitniji od onoga sto znas. isla na ispite i sa 50 posto naucenog i dolazila mi pitanja koja sam znala i dobijala cak i visoke ocene. :lol:

ybt, kada razmislim u 90 posto slucajeva je u pitanju bila sreca. ili da izvucem ono sto znam ili da izvucem ono sto znam bolje. :think:

Ma opusti se samo malo nezrelo..ojacaces kroz zivot koji nikoga ne mazi i nista ne ide linijom manjeg otpora

neka ti ucenje postane igra, pre svega igra sa vremenom i videces kako ces sve lepo da ispolazes. i nemoj da razmisljas da li moras da polozis ili ne. ides opusteno, racunas da ces pasti (ocekuj najgore, nadaj se najboljem) i napravis plan sta ces onda. a i uvek racunaj da je faktor srece cesto mnogo bitniji od onoga sto znas. isla na ispite i sa 50 posto naucenog i dolazila mi pitanja koja sam znala i dobijala cak i visoke ocene. :lol:

ybt, kada razmislim u 90 posto slucajeva je u pitanju bila sreca. ili da izvucem ono sto znam ili da izvucem ono sto znam bolje. :think:

Pa fax i jeste uglavnom sreća.... mislim ko nije studirao ne zna kako se sve studenti provlače...
Ma ne pada meni učenje teško, niti je meni problem da učim dugo... nego to što sam stvarno radila za ovaj ispit (jedan od retkih za koje sam toliko vremena i truda odvojila) i na kraju mi se nije isplatilo, a navikla sam da sve prolazim lako, sa duplo manje truda od ostalih ljudi iz moje grupe... I sad zamisli šoka. JA pala. JA!:eek:

Pa fax i jeste uglavnom sreća.... mislim ko nije studirao ne zna kako se sve studenti provlače...
Ma ne pada meni učenje teško, niti je meni problem da učim dugo... nego to što sam stvarno radila za ovaj ispit (jedan od retkih za koje sam toliko vremena i truda odvojila) i na kraju mi se nije isplatilo, a navikla sam da sve prolazim lako, sa duplo manje truda od ostalih ljudi iz moje grupe... I sad zamisli šoka. JA pala. JA!:eek:

e pa to je u pitanju onda. ulozis se vise nego obicno i na kraju jedno veliko nista. plus sto ti zavisi godina od uslova. moras da se opustis i ne panicis, ako padnes i godinu. trudi se da ne mislis o tome. mada, ok studirala sam po drugacijem sistemu, nije mi bila frka za kintu. sta god da sedesi ja bila na budzetu. bilo mi je opustenije. nije me bolela glava.

a nama su vala spustali uslov samo tako.

e pa to je u pitanju onda. ulozis se vise nego obicno i na kraju jedno veliko nista. plus sto ti zavisi godina od uslova. moras da se opustis i ne panicis, ako padnes i godinu. trudi se da ne mislis o tome. mada, ok studirala sam po drugacijem sistemu, nije mi bila frka za kintu. sta god da sedesi ja bila na budzetu. bilo mi je opustenije. nije me bolela glava.

a nama su vala spustali uslov samo tako.

Ma na ovom našem fakultetu se ne zna ko pije, a ko plaća... Mamina rekcija je bila sledeća: E padanje tog ispita ti je baš trebalo, da vidiš da sujeta nije sve... A meni godina u pitanju. Imam ja još dva ispitna roka, ne paničim... ali je dosta iritantno. Posebno što sam se zapravo trudila i ništa nisam uradila.

Pa šta ako si pala?
Padali i jači....
Glavu gore i manje sujete, a želim ti više sreće! :)

Danas pa'neš, sjutra položiš i tako redom.
Takav je život i ne bi loše bilo da naučiš (vrijeme je) ovo gradivo i položiš ovaj ispit zrelosti. Ako ne možeš
iz prve trudi se ponovo. :bye:

Poslednja izmena:

Back