neurologija,intenzivna nega na urgentnom centru

Da tacno tako. Ja znam da su jedno vreme (ne znam da li je jos uvek tako) unapred poznate slucajeve razlicitih trovanja slali sa Urgentnog na VMA- sve regularno o trosku osiguranja, tako da sigurno postoje razlozi zasto je trazeno da se analiza uradi mimo bolnice.
Post Fixa je isuvise pojednostavljen pogled na situaciju.....verovatno inspirisan scenama iz serija Chicago Houp ili ER....

Da, ko sto sunce MORA da izadje svaki dan. Samo to ne znaci da MORA da sija nad BEogradom taj dan, zar ne?
Nista oni NE MORAJU, jer ono sto NE MOGU to i ne moraju, krvna slika je jedna stvar, toksikoloske analize druga stvar, krv se ne testira na HIV i HPV po automatizmu, to je treca stvar, droga u krvi se trazi posebnim tehnikama to je cetvrta stvar, dakle jednom recju - nemas pojma o proceduri i nemoj da zbunjujes coveka koji je vec ionako zbunjen i izgubljen u svojoj brizi!

ajde da je jedna stvar krvna slika, a drugha toksikoloska analiza? wow :roll:

imao sam ne jedan nego tri slicna slucaja, 2 na urgentnoj ortopediji i 1 na urgentnoj neurologiji...svaki put kada smo razgovarali sa hirurzima objasnili su nam tako kako sam ja ovde preneo...(i...ako se pronadje heroin u krvi onda se testira na hiv i hepatitis)

Postovani....u 8 meseci sam imala dve blokade u govoru.Desava se bez najave ,misli idu lepo ,svesna sam sta zelim reci ali reci izlaze bez redosleda i nisu ono sto zelim reci ....to traje oko pola minuta ...posle kao da nista nije bilo....mozeteli mi reci o cemu je rec i kome da se obratim....nasla sam privatnu kliniku gde su mi posle kontakta meilom preporucili da uradim MRT i EEG snimanje.Kako da znam da je to prava stvar,dali je to snimanje stetno i ono sto me zanima je kako se pripremiti za ta snimanja ....nemam predstavu sta me ceka.....ono sto me brine je sta prouzrokuje taj STOP u meni ...Imam 57 godina ,pritisak do pre dve godine jako povecan ,smanjila sam postepeno kilazu i dovela pritisak u red ,internista mi je izbacio prilazit .Od lekova uzimam propranolol po pola ijutro i uvece imam cesto aritmije,zatim Ksaloj 3x1 mg vec dve godine i oligogal ..S od pre neki dan pijem po jednu kapsulu omega 3.Nadam se da sam navela dovoljno podataka da bi ste mi odgovorom dali svoje misljenje.Sta se desava......orjentaciono ....ova snimanja jako mnogo kostaju pa se pitam dali da idem redovnim putem ali se plasim zbog dugog cekanja jer napad nije bolan ali je neprijatan za mene i meni bliske.Hvala lepo .

Postovani....u 8 meseci sam imala dve blokade u govoru.Desava se bez najave ,misli idu lepo ,svesna sam sta zelim reci ali reci izlaze bez redosleda i nisu ono sto zelim reci ....to traje oko pola minuta ...posle kao da nista nije bilo....mozeteli mi reci o cemu je rec i kome da se obratim....nasla sam privatnu kliniku gde su mi posle kontakta meilom preporucili da uradim MRT i EEG snimanje.Kako da znam da je to prava stvar,dali je to snimanje stetno i ono sto me zanima je kako se pripremiti za ta snimanja ....nemam predstavu sta me ceka.....ono sto me brine je sta prouzrokuje taj STOP u meni ...Imam 57 godina ,pritisak do pre dve godine jako povecan ,smanjila sam postepeno kilazu i dovela pritisak u red ,internista mi je izbacio prilazit .Od lekova uzimam propranolol po pola ijutro i uvece imam cesto aritmije,zatim Ksaloj 3x1 mg vec dve godine i oligogal ..S od pre neki dan pijem po jednu kapsulu omega 3.Nadam se da sam navela dovoljno podataka da bi ste mi odgovorom dali svoje misljenje.Sta se desava......orjentaciono ....ova snimanja jako mnogo kostaju pa se pitam dali da idem redovnim putem ali se plasim zbog dugog cekanja jer napad nije bolan ali je neprijatan za mene i meni bliske.Hvala lepo .
Ово што сте описали личи на исхемијске атаке. Значи, једноставно зона мозга битна за говор остаје без адекватног дотока крви.Повишен притисак свакако може, у дужем периоду, узроковати тегобе које наводите.
Нормално, ово је само претпоставка. Дијагнозу ће Вам поставити неуролог. :) Ако можете да дођете до професора Ковачевића, било би одлично. Он ради баш на неурологији ургентног центра и уско је специјализован за церебро-васкуларне болести.

Магнетна резонанција као и еег нису штетни, али боље их радите регуларним путем јер је конкретно магнет веома скуп, а за еег не знам ни оквирну цену.

Back