Неуклапање

Док сам била клинка (ајде да рачунамо до краја основне школе) тренирала сам пливање и јако често била један од дјечака. Тренерка, панталоне, патике, везана коса, од ,,шминке" само лабело. Дај само да се иде негдје вани, луња по насељу, игра фудбал, вере по дрвећу и томе слично. Дјевојчица са кикицама и у сукњици? Јако ријетко. Тад ми није било важно.

Кад сам пошла у средњу, постала сам ,,прљава металика" која се облачи у тамну одјећу, шминка у црно, веже косу, носи мартинке и све на ту страну. Женствена средњошколка? Ништа то. Уз изузетак дивне црвене матурске хаљине нисам се нешто прославила у показивању женске стране свог карактера. Није да је мене било срамота што сам женско, нисам жељела да сам мушко, нисам била задрта феминисткиња па да не бринем о себи нити било који стереотип жене која је не-претјерано-женствена.

На факултету сам се разбољела и, очекивано и оправдано, стајлинг ми се није много побољшао. Само дај да је удобно.

Данас, у ситуацији кад користим ходалицу са точкићима, удобност јесте битна, али осјећам да се у мени нешто промијенило. Као да тежим (прекасно?) својој женској страни.
Почињем да желим да будем лијепа, дотјерана, се**и...
Почињем да жалим што нисам више плесала кад сам могла. Вјерујем да бих кроз латино плесове научила како да будем сензуалнија и женственија.
Да смо начисто, никад нисам зажалила ни што сам била један од дјечака ни што сам била ,,прљава металика". Жао ми је што сам, у неку руку, пристала на кутију. Кутију не-женствености и то само зато што ми није било важно

И данас из дана у дан жалим што не могу да преузмем типичне женске улоге. Нпр да некад нешто скувам, да некад нешто очистим, испеглам и тако то. Да понекад будем домаћица. Онако, традиционално. Бар да један ручак скувам и један колач испечем. Ето.
Мало сам изгубила нит мисли, али ваљда сте схватили шта хоћу да кажем.

Poslednja izmena:
Poenta je u tome da li si privremeno ili trajno u hodalici?
Inace ti si zena i sve mozes.....nista nisi izgubila....
I da, drago mi je da si ovde i da pises...
Искрено, ни сама не знам. Мултипла склероза је у питању, кажу да са њом јако ријетко има неког значајног побољшања и обарања неуролошког скора, углавном иде само према горем. Биће да сам ја један од ријетких преседана, дигла сам се из апсолутног лежања (кад је и почешати се по носу било достигнуће) тако да претпостављам да би и ово било рјешиво. А и, што кажеш, женско сам. Изгураћу.
Хвала ти што читаш <3

Изашла сам из кутије, има већ више од пет година. Не треба ми још и кутија да ме ограничава, кад ме друге ствари довољно ограничавају.
I neće i ne treba. Samo napred :heart:
Lepo pišeš i lepo razmišljaš , milina te je čitati

Nema na čemu.
Koji su ti bili omiljeni bendovi?
И сад су...
Metallica, Sabaton, A7X, Sepultura, Nightwish... У кутији ,,метал" нисам имала кутију хD Много сам сваштарила, само black нисам вољела...
И вољела сам бањалучке полупознате бендове хD

И сад су...
Metallica, Sabaton, A7X, Sepultura, Nightwish... У кутији ,,метал" нисам имала кутију хD Много сам сваштарила, само black нисам вољела...
И вољела сам бањалучке полупознате бендове хD
Rammstein je bio moj prvi susret sa metalom, tako sam zavoleo tu muziku, posle su došli Slayer, Pantera, Sepultura, Metallica... Da bih malo kasnije otkrio death metal i grindecore, to mi i danas najomiljeniji žanrovi. Mada više ne slušam samo metal kao nekada, sad slušam i bluz, džez, klasiku, ajriš, dark kantri...

Rammstein je bio moj prvi susret sa metalom, tako sam zavoleo tu muziku, posle su došli Slayer, Pantera, Sepultura, Metallica... Da bih malo kasnije otkrio death metal i grindecore, to mi i danas najomiljeniji žanrovi. Mada više ne slušam samo metal kao nekada, sad slušam i bluz, džez, klasiku, ajriš, dark kantri...
Jao, Рамштајн сам заборавила... Добро, да, одрастемо, ,,откријемо" и друге врсте музике, чињеница. Можда ти пошаљем моју плејлисту, баш свачега има. Класике има бааааааш много. Ко ти је омиљени у тој области? Мени Чајковски и Шостакович.

Jao, Рамштајн сам заборавила... Добро, да, одрастемо, ,,откријемо" и друге врсте музике, чињеница. Можда ти пошаљем моју плејлисту, баш свачега има. Класике има бааааааш много. Ко ти је омиљени у тој области? Мени Чајковски и Шостакович.
Menja se ukus, odrastamo, ali jednom prljava metalika uvek prljava metalika.
Što se tiče klasike tu su mi omiljeni Grig, Rahmanjinov, Holst, Vivaldi...

Back