Neuklapanje u društvu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 287618

Zainteresovan član
Poruka
218
Ovako da počnem.
Imam 16 godina. I drugi sam razred srednje škole.
Dakle moji problem je sledeće prirode, naime ja nikako ne mogu da se prilagodim u školi.
Najslabiji sam i pomalo sam smotan i to je razlog deci da me uvek zafrkavaju biju i slično...
Probleme sa socijalnim ponašanjem imao sam u osnovnoj školi, tu su me konstantno dirali, začikava udarali
i imao sam sem psihičkih što je očigledno i teže fizičke posledice...
Krv iz nosa, hematom na oku, okrnjeni zubi, polomena ruka, oguljeno lice
(da verovali ili ne meni su stvarno gulili pola lica o beton, Hvala bogu da mi nije ostao ožiljak)
E sada me u srednjoj takođe začikavaju postao sam takoreći magnet za nasilnike.
A ostala deca me smatraju za frika, čudaka... Sedim sam, na velikom odmoru sam sam, vraćam se kući sam...
Jedva ponekad zamolim nekog da mi da sveske da iskopiram, kako bi kasnije prepisao...
Jednostavno svi me izbegavaju, daju mi pogrdna imena i slično...
Ja mislim da nisam ničim izazvao ovo ponašanje sem svojom smotanošću što nije bolest i fizičkom slabošću.
Molim vas pomozite mi jer mi je više dpreko glave ovo moje omalovažavanje.
Cela moja generacija me poznaje kao frika i omalovažava me.
Ajde da to rade iza mojih leđa nego se i predamnom ne ustručavaju.
Meni je već preko glave 7, 8 godina torure i želeo bih da to prestane.
Čak sam grdno vreme proveo po netu gledajući da li je u meni problem
tražio razne dijagnoze tipa Aspergov sindrom i radio online testove, naravno na engleskom i ono uvek ispadne tipa
You are neurotypical. Da napomenem takođe sam radio i testove inteligencije na internetu
i na večini teastova ispada da mi je IQ 105 - 110(što znači da nisam moron, debil ...)
U osnovnoj svi su upirali u mene i kažu "ti si kriv što te diraju, šta se ne prilagodiš"
To je kao kada bi devojci, žrtvi silovanja, rekli da je ona kriva jer je silovana. Mislim nema logike.

Molim za predloge sugestije, jednostavno za pomoć. Stvarno mi je potrebna.
Vidite valjda koliko sam nisko pao kada tražim pomoć od ljudi sa foruma.

Unapred se izvinjavam na pravopisnim i sličnim greškama u kucanju, sada pod
stresom stvarno ne mogu da nešto detaljnije proveravam tekat, iako mi je pravopis jača
strana kao i srpski jezik koga obozavam.
:sad2:

nista dule polako kreni na plivanje i neki sport..vezbice malo aktivnije i radi na sebi..malo knjige o psihologiji i ponasanju ljudi..mozda je i rano za tebe al nije zgoreg da si ispred njih na bitnijem nivou da postanes covek

To je sve tako dok ne nadjes drustvo slicnih interesovanja, a ljudi su debili, i veruj mi, i meni sa 22 godine i dalje idu na zivce sa nekim glupostima kao da smo u srednjoj ili osnovnoj skoli.
Najbolje je da ne dozvolis da te slome i da znas da u tebi nije problem. Ti imas svoja interesovanja, ono sto volis, takav si kakav si (mozda bi eto mogao malo da se socijalno aktiviras ako zelis) i trebas da volis sebe. Niko nije zasluzio da ga drugi maltetiraju tako da nije tvoja krivica, ali opet, malo moras da se prilagodis donekle, mada uvek trebas znati da ima ljudi koji te nece prihvatiti i koji su kreteni pa kreteni, i takvi ce ostati ceo zivot.

Ako ne mozes da se sam izboris sa time, mozda bi trebao da popricas sa strucnim licem, skolski savetnih ili psiholog da ti pomogne malo kako da se uklopis.

Ništa stobom nije u redu, jednostavno ne možeš da uđeš u emotivnu rezonancu sa ološem. Mladi danas u srbiji su uglavnom ološ i otpad. Nemoj da tražiš nikakve dijagnoze i slično. To da treba da radiš vežne je jako dobar savet. Nađi nekog da ti napravi neke manje tegove i vežbaj, radi trbušnjake, plivaj ako možeš, tj imaš gde. Zbog toga da bi se lakše odbranio. Problem nisi ti nego ta gowna koka te napadaju. NE smeju da te povređuju i NE smeš pristati na to. Nosi šrafciger uvek sa sobom i ako neko krene da te zlostavlja udari ga. Ali zato moraš da ojačaš i dobiješ na masi. Ne gubi vreme potrebno je makar pola godine da vežbe daju primetan rezultat.

Poslednja izmena:
Samo da razjasnim, ja ne volim to što sam celo vreme, na odmoru i slično, ja bih voleo da me deca prihvate, ali kad god pokušam da se inflirtriram u društvo nekom pričom ili nešto slično, oni me odmah po defaultu odbijaju ismevaju i slično... Ja ne želim ceo život da provedem sam. Želeo bih da imam prijatelje kao i ostali.... Kada sada ne umem da se nosim sa ovim društveno socijalnim intrigama, kako ću kasnije naći posao (i preko koga, ako nemam nekog da pogura) i uopšte funkcionirati na istom?? Znači ja želim da budem socijalno funkcionalan, ali me jednostavno niko ne prihvata... :(:(:(:(

Ovako da počnem.
Dakle moji problem je sledeće prirode, naime ja nikako ne mogu da se prilagodim u školi.
Najslabiji sam i pomalo sam smotan i to je razlog deci da me uvek zafrkavaju biju i slično...
Probleme sa socijalnim ponašanjem imao sam u osnovnoj školi, tu su me konstantno dirali, začikava udarali
(da verovali ili ne meni su stvarno gulili pola lica o beton, Hvala bogu da mi nije ostao ožiljak)
A ostala deca me smatraju za frika, čudaka... Sedim sam, na velikom odmoru sam sam, vraćam se kući sam...
Jedva ponekad zamolim nekog da mi da sveske da iskopiram, kako bi kasnije prepisao...
Ja mislim da nisam ničim izazvao ovo ponašanje sem svojom smotanošću što nije bolest i fizičkom slabošću.
tražio razne dijagnoze tipa Aspergov sindrom i radio online testove, naravno na engleskom i ono uvek ispadne tipa
You are neurotypical. Da napomenem takođe sam radio i testove inteligencije na internetu
i na večini teastova ispada da mi je IQ 105 - 110(što znači da nisam moron, debil ...)
U osnovnoj svi su upirali u mene i kažu "ti si kriv što te diraju, šta se ne prilagodiš"
To je kao kada bi devojci, žrtvi silovanja, rekli da je ona kriva jer je silovana. Mislim nema logike.

stresom stvarno ne mogu da nešto detaljnije proveravam tekat, iako mi je pravopis jača

Nemam neka druga posla,pa da ti odgovorim onako fino,natenane...
Dok sam sa sobom ne razresis taj problem,nece mnogo da ti pomogne ta uteha sa neta.
Prvo,sto net i nije toliko realan kako se cini,drugo,ti sebi nalazis "opravdanje"...bespotrebno,po meni.
U tebi mora da postoji vatra,i mora da postoji stav,koji se javno i jasno vidi.
Pretpostavljam da ne umes da se zauzmes za sebe,da umes,niko te ne bi dirao,pa makar bio i tronogi patuljak.
Dakle,MORAS da naucis da odgovoris ljudima. Jer ako vide da tebe to pogadja,zatso to ne bi radili. Zasto da ti ne siluju mozak,ako vec mogu...takvi su. Smo. Kako vec. ne kazem da je to ispravno,al eboga,nije svet neko mnogo pravedno mesto,ali ti moras,pod obavezno,da prestanes da gledas na sebe kao na zrtvu,mora da pukne nesto u tebi,i moras da zaustavis to,inace ce ti od zivota ostati samo patnja.
Uvek ima neka vreca za udaranje u odeljenju,i to si u ovom slucaju ti.
Nece ti pomoci ni taj lazni test inteligencije,ni taj psiho test,mani se interneta covece,neces se izvuci iz oviih govana teseci se pricama sa neta,pa ne znam od koga da su napisane.
Suprotstavi se,to je bitno. Budi i ti drzak,iako po prirodi takav nisi...nece oni da te stede,kao sto vidis,iako si sav tako dobar i fin. Ako se pitas zasto bar ti...jebbiga,uvek neko bude. Potrudi se da promenis to. Ali potrudi se iz petinih zila. Zauzmi neki stav. Ne neki,u stvari,zauzmi stav koji niko nece moci da poljulja...mozda to potraje i godinu dana,ali isplatice se.

a čime se baviš pored škole (osim te grafike ako ti je to hobi il šta već)? jel imaš neki hobi/interesovanja koja uključuju socijalne kontakte. ako nemaš izmisli. potrudi se da nađeš nekog druga ili drugaricu preko tako nečega, da ne budeš sam. ono što je samo do tebe, na primer, to što si fizički slabašan to se da srediti vežbanjem. to će ti malo podići samopouzdanje i uz neku osobu sa kojom možeš da provodiš lepo vreme, koja te razume i podržava, lakše ćeš moći da iskuliraš podјebavanja, nešto će i prestati da te se dotiče. osećaćeš se bolje. sa druge strane dozvoli sebi i neku socijalnu promenu ili bar pokušaj. na primer sedi sa nekim za veliki odmor ili počni da se vraćaš sa nekim kući. ne moraš da ulaziš u dublje kontakte, prosto budi prisutan. u svakom slučaju sve će to da prestane kad završiš srednju školu, a možda i pre.

Kad sam s dve il' tri osobe, OK je, ali u društvu ja se parališem i povučem, nema mi leka.Imam problem sa komunikacijom sa ljudima.

Internet je strava stvar, niko ne zna ko si i šta si, odlično se snalazim sa ljudima, super je!

Ne treba ti mnogo ljudi, već da stekneš par prijatelja s kojim možeš da izlaziš, solidarišete se, saslušate jedan drugog, družite se. Ali pazi, oni dođu pa odu takav je to život, ali nije kraj sveta, idi dalje i nađi nove prijatelje. ;)

I otvori se tako će i oni će otvoriti prema tebi i videćete šta vam odgovara. Samo polako.

Poslednja izmena:
Rekli su ti svi sta treba da uradis. Uzvrati na sve sto ti smeta. ne cekaj da ojacas nego odmah danas, uzmi stolicu u ucionici i opali prvog preko ledja. Svaki odgovor mozes da nadjes u sebi. Samo pomisli sta bi tebe odvratilo da je suprotna situacija.

A ti kao u to se mnogo razumeš. :roll:

Kao prvo postavljac je musko. A kao drugo isao sam u skolu i sam sam imao razne situacije. Kad sam krenuo u srednju bio je tu neki tip koji je umislio da je serif. Brzo smo dosli u sukob poslije koga sam ga lijepo pitao da li imamo problem i pozvao ga da izadje napolje, kao i obicno u takvim situacijama nije cak ni doslo do obracunavanja vec se povukao kao pichka. Poslije nismo imali nikakve nesuglasice, cak smo i sjedili zajedno neko vrijeme.

Kao prvo postavljac je musko. A kao drugo isao sam u skolu i sam sam imao razne situacije. Kad sam krenuo u srednju bio je tu neki tip koji je umislio da je serif. Brzo smo dosli u sukob poslije koga sam ga lijepo pitao da li imamo problem i pozvao ga da izadje napolje, kao i obicno u takvim situacijama nije cak ni doslo do obracunavanja vec se povukao kao pichka. Poslije nismo imali nikakve nesuglasice, cak smo i sjedili zajedno neko vrijeme.

Kakve ima veze što je postavljač teme muško? Misliš da i žensko nisu našle u istoj situaciji, recimo ja? Takođe u srednjoj, svi su me isključili i izbegavali, čak i jedan iz odelenja vrelim cigaretom opekao moju ruku. Mnogo sam trpela, njemu nisam mogla da suprotstavim jer je muško. Posle srednje škole, sretnemo se, on se obradova što me vidi, pruži ruku da se pozdravi, ja ga 'ladno oduvala.

Kakve ima veze što je postavljač teme muško? Misliš da i žensko nisu našle u istoj situaciji, recimo ja? Takođe u srednjoj, svi su me isključili i izbegavali, čak i jedan iz odelenja vrelim cigaretom opekao moju ruku. Mnogo sam trpela, njemu nisam mogla da suprotstavim jer je muško. Posle srednje škole, sretnemo se, on se obradova što me vidi, pruži ruku da se pozdravi, ja ga 'ladno oduvala.

Sama sebe si diskvalifikovala tom pricom o dijalogu. Muskarci sukobe rijesavaju na drugi nacin, pogotovo u tom periodu.

Ako on to uradi i bude veća posledica, vi ćete biti krivi.

Shvati da covjek mora da se zauzme za sebe, da ima svoj stav, da ne dopusta da ga gaze. Nema kompromisa kod tih stvari, nema dobrog i loseg ima samo jedan nacin a to je da se suprostavi. Ovako nece dobro zavrsiti jer nikada ga ni poslije skole niko nece maziti i paziti. Mora krenuti da uzvraca udarce, danas ili sutra ga to ceka svakako, bolje mu je sto prije.

Shvati da covjek mora da se zauzme za sebe, da ima svoj stav, da ne dopusta da ga gaze. Nema kompromisa kod tih stvari, nema dobrog i loseg ima samo jedan nacin a to je da se suprostavi. Ovako nece dobro zavrsiti jer nikada ga ni poslije skole niko nece maziti i paziti. Mora krenuti da uzvraca udarce, danas ili sutra ga to ceka svakako, bolje mu je sto prije.

Dobro, kako ti kažeš.

Ovako da počnem.

zvucace otrcano, mozda kao iz nekog filma, ali moj savet ne moze da bude "strucan" samo onaj prosti i jednostavni ulicarski.

stvar kalibra druze. ja sam odrastao bez brace,oca ,anoreksican i bez "ledja" bez ikoga da me zastiti
dusu dalo za kinjiti.
uvek sam imao cuku(muda) da se pobijem s bilokim.ako nije bilo dovoljno bila je tu cigla,lanac od bicikla ili neko pomagalo.
secam se u prvom razredu se nasao neki pametni debeli koji je bio za glavu vislji od mene koji je hteo da ga molim da mi vrati svesku :lol:

dobio je HB olovku u facu.negde ispod oka. vise se nije setio da pametuje

a jesam bio cudak. u mom zatucanom vilidzu sam bio jedini omladinac koji je bio "sekta-metalika-narkoman" sto je i leti nosio cizme i kojekakve lanceve opasene oko struka.

ti si klasicno primer pokorne zrtve. i to ne verujem da moze da se promeni odlukom. muda se ne dobijaju tek tako...ili si taki, ili nisi.

** uuuuf sto mi je prijalo da se malo prokurrcim :cool: **

Mislim da Dusan ne treba da se suprotstavlja njihovim oruzjem tj. silom. To ce ih izazvati pa ce udesetostruciti teror. Ali treba da se suprotstavi, da ne dozvoli, da se bez straha, mirno i razumno objasni sa nasilnikom. Resenje je podizanje samopouzdanja a to ce najbrze steci ako se angazuje u nekoj grupi, najbolje timskom sportu, ne individualnom.

duso, verujem da su ti dobre namere, ali to jednostavno nejde. to ce ih samo podsticati da budu okrutniji.
veruj mi ;)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back