Netteler

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Да ли неко има искуства са пребацивањем новца са Нетелера (Netteler) на виза картицу, рачун банке у Србији. Колико дана траје пренос, провизија.. итд, и др...

zasto to pitas ovde?
imas na njihov sajtu sve obajsnjeno.

i jos vaznije pitanje ZASTO to radis?
oni imaju svoju Mastercard karticu, mozes da je koristis bilo gde u svetu za istu proviziju.
detalje opet imas na sajtu

podjimo ovako. povukao si 100 evra na svoj racun. Banka te zove da potpises osnov priliva novca.
Znaci to je neka vrsta prihoda, najcesce poreska to gleda kao neki rad pa pored poreza trebas platiti doprinose pa popuniti obrasce itd.
OK mozes i da se slepas pa mozda te i ne uvate.
Neteller i slicni sajtovi su otvoreni bas da bi izbegao otimanje od strane drzave koja nece da donese normalan zakon ali hoce da otme

naravno da ne znaju,zapravo ni ne znaju sta je Neteller
One samo naplate proviziju na preko 100 evra i moras im napisati osnov priliva
posle moraju to da prijave poreskom ali koliko to postuju niko ne zna

naravno da ne znaju,zapravo ni ne znaju sta je Neteller
One samo naplate proviziju na preko 100 evra i moras im napisati osnov priliva
posle moraju to da prijave poreskom ali koliko to postuju niko ne zna

Prvi put čujem za tako nešto.Kad sam god uplatio nekom sredstva nit je on imao problema nit ja .Kako smo rekli tako je i bilo.Koliko sam mu poslao toliko je i dobio.Ne vidim problem.

Prvi put čujem za tako nešto.Kad sam god uplatio nekom sredstva nit je on imao problema nit ja .Kako smo rekli tako je i bilo.Koliko sam mu poslao toliko je i dobio.Ne vidim problem.

Neteller je internet banka, funkcionise na istom sistemu kao PayPal
fakticki kad povlcais pare usvoju banku placas sa svog racuna na svoj racun.
sto je opet neka vrsta krsenja zakona jer kao fizicko lice ne mozes imati racun u inostranstvu ako ti je prebivaliste Srbija

.za isplatu ne znam,citao sam da za isplatu ne uzimaju proviziju,
vec da samo npr uzimaju 4e ako dizes sa njihovom karticom na bankomatu sto i nije uopste lose,.jedini je problem sto max mozes 750e po danu da isplatis tako da ako ti hitno treba vise,moras iz nekoliko puta

to ti je mastercard i mozes da dizes svuda pare,naplacuju 4 eura podizanje,nije strasno,tako da se isplati da dizes vise para odjednom

samo verifikujes nalog i narucis karticu da ti stigne na kucu
:super::super:

- - - - - - - - - -

sto je opet neka vrsta krsenja zakona jer kao fizicko lice ne mozes imati racun u inostranstvu ako ti je prebivaliste Srbija
Онда је и ПајПал нека врста кршења закона?

Nije mi prebivalište u Srbiji,a dotične osobe u Srbiji su otvorle devizni račun i nije bilo problema.U ovo drugo se ne razumem.

Nije mi prebivalište u Srbiji,a dotične osobe u Srbiji su otvorle devizni račun i nije bilo problema.U ovo drugo se ne razumem.

po srpskom zakonu koji i dan danas vazi, osoba sa prebivalistem u Srbiji ne moze imati racun van svoje zemlje.
U stvari moze ako je u dinarima,sto prakticno znaci da ne moze. Ali zakon se ne primenjuje na sve
Isti zakon kaze da Pera Petrovic ne moze da uplati 10 evra Marku Markovicu
Moza banka po svom kursu da pretvori to u dinare pa kad Marko primi pare da kupi evre u svojoj banci ili ode u menjacnicu
glupo do bola, ali to je Srbija

Чим ти можеш да дижеш лову на банкоматима у Србији мени то изгледа као да је законито. Нек спрече ту масовну појаву ако хоће и могу. Слично је и са "Skrill-om".. На популарности је као и Нетелер.
Популарности тих интернет банака управо је заслужна Р. Србија, одн. НБС... Забранили су депозите на стране фирме које не хараче и не гуле као српске и сад би да Срби остану глупава аморфна маса. Е тако не иде. Нису флексибилни и не сналазе се у тој игри. Рекао бих губе у трци са временом.

Poslednja izmena:
po srpskom zakonu koji i dan danas vazi, osoba sa prebivalistem u Srbiji ne moze imati racun van svoje zemlje.
U stvari moze ako je u dinarima,sto prakticno znaci da ne moze. Ali zakon se ne primenjuje na sve
Isti zakon kaze da Pera Petrovic ne moze da uplati 10 evra Marku Markovicu
Moza banka po svom kursu da pretvori to u dinare pa kad Marko primi pare da kupi evre u svojoj banci ili ode u menjacnicu
glupo do bola, ali to je Srbija

Baš sam nedavno slaom 120 franaka na devizni račun takođe stigla 120 fr. i bez problema podigla istu sumu.

Чим ти можеш да дижеш лову на банкоматима у Србији мени то изгледа као да је законито. Нек спрече ту масовну појаву ако хоће и могу. Слично је и са "Skrill-om".. На популарности је као и Нетелер.
Популарности тих интернет банака управо је заслужна Р. Србија, одн. НБС... Забранили су депозите на стране фирме које не хараче и не гуле као српске и сад би да Срби остану глупава аморфна маса. Е тако не иде. Нису флексибилни и не сналазе се у тој игри. Рекао бих губе у трци са временом.

naravno da je zakonito, njihova kartica se kod nas tretira kao da si ti turista iz Engleske

- - - - - - - - - -

Baš sam nedavno slaom 120 franaka na devizni račun takođe stigla 120 fr. i bez problema podigla istu sumu.

druze pricam o platnom prometu unutar Srbije
Znaci ne da Pera iz Svice salje Marku ili obrnuto nego da Pera iz NS salje Marku iz BG. nece moci

Ova rečenicenica uvek je bila nejasna i komplikovana za mene.Svi građani koji žive u inostranstvu vode se da im je prebivalište u Srbiji iako su davno na sasvim drugoj adresi..Nekada je Jugoslavija pojedinim ljudima priznavala gde zaista žive i to su bila čista posla.

ako znas citati cirilicu imas ovde sve objasnjeno

http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/gradjani/dokumenta/prebivaliste

U pravu si kad kazes da je nejasno, ali to su napravili bas da bi mogli da ga primenjuju selektivno
to je ono da nekom salju opomenu pred iskljucenje jer duguje 5 dinara za struju a neko ima dug 500.000 hiljada i nikom nista

Puno Vam hvala,takva teorija je postojala i za vreme Tita ali se kako vi kažete primenjivala selektivno.Znači jedan može istu stvar drugi ne može.Kada sam ovo pročitao ustanovio sam da je ustvari to teorija praksa je mnogo drugačija.

Back