Pa sad iako dinastija kojoj je pripadala Kleopatra bila grcka generalno anticki Egipat je bio etnicki vrlo izmesano i raznovrsno drustvo, bilo je tu i Grka i Arapa i Afrikanca iz podsahrske Afrike i Evropljana, itd i sigurno da je bilo dosta mesanja, pritom i jedna dinastija faraona tacnije 25-ta dinastija poznata i kao Crna dinastija (ciji je najpiznatiji vladar Taharkaje poreklom iz Sudana) koja je vladala nekih 130 godina tokom 8. i 7. veka pre Hrista i koja je pod svojom vlascu drzala osim Egipta i Sudana cak i dobar deo Libije i deo Palestine i Bliskog Istoka tamo preko Crvenog mora, takodje bilo je jos tamnoputih (barem delimicno) vladara i nije iskljuceno i da je Kleopatra imala malo crnacke krvi od nekih predaka, sad tesko da je bila prava crnkinja (kao recimo neka Nigerijka, Anglolka, Kenijka, Senegalka, Kamerunka ili sta ja znam) ali moguce da je izgledala kao recimo Hali Beri, Alisa Kiz, Maraja Keri, Adriana Lima, pokojna Aaliyah i taj neki tip zene, mislim ono sto je sigurno je da nije izgledala kao tipicna Evropljanka ili tipicna belkinja (kako je mozda ranije bila prikazivana kroz holivudske filmove).