Netfliksova originalna priča o ubici je pikantna, ekstremna i previše zabavna sa svojim tropovima

Sensei

Master
Moderator
Poruka
95.296
Nema ništa gore od mogućnosti da gledate još jedan film o „poslednjem poslu“, posebno onaj poput filma „Polar“ iz 2019. godine, koji ima ocenu kritičara od 20% na sajtu Rotten Tomatoes. Međutim, ono što mi je privuklo pažnju jeste njegova ocena publike od 70% na Popcornmeter-u. To je velika razlika i nateralo me je da se zapitam da li su kritičari nešto propustili. Nakon gledanja, moja presuda je: „Polar“ se sa radošću oslanja na svoje trope i pruža tačno ono što obećava.​
Nasilje je stilsko, preterano i upareno sa nizom moralno sumnjivih devojaka sa mitraljezima. U njegovom centru je Dankan Vizla, koga glumi Mads Mikelsen, umorni plaćeni ubica koji gleda u penziju nakon karijere činjenja neopisivih dela.​

Robert Skuči

1759257751639.png

Ulazeći u film „Polar“, bio sam siguran da će ovo biti još jedan film o „poslednjem poslu“. Dankan Vizla, poznat i kao Crni Kajzer, približava se svom 50. rođendanu. Njegov poslodavac, Damokles, sprovodi strogu politiku penzionisanja koja zahteva od njega da unovči svoju penziju i nestane. U čemu je caka? Njegov šef, gospodin Blut (Met Lukas), sprema se da proda kompaniju i poveća njenu vrednost ubijanjem zaposlenih i uzimanjem njihovih penzija.​
Dankanova isplata je 8 miliona dolara, a samo dve nedelje do penzionisanja, on je očigledna meta. Kada njegov poslednji zadatak krene po zlu, on shvata igru i nestaje u svoju sigurnu kuću u Montani kako bi isplanirao svoje sledeće poteze.​

Robert Skuči

1759257929143.png

Ruby O. Fee kao Sindy u Polar (2019)

Ako gospodinu Blatu bledo lice, neprestano trljanje losionom i iritantno kikotanje nisu dovoljni, njegov tim plaćenih ubica će vas držati na oprezu. Sindi (Rubi O. Fi), Fakundo (Entoni Grant), Aleksej (Džoš Krudas), Karl (Robert Majet) i Hilde (Fej Ren) prate Dankana uz obećanje velike plate.​
Mikelsenova suva priča čini njihove crtane teatralne postupke još težim. Dankan ih ubija hladnom i proračunatom preciznošću, uključujući jednu scenu u kojoj trči go kroz sneg dok bez napora gađa svoje napadače. Njegovi motivi, koji prevazilaze preživljavanje, nisu sasvim jasni, ali njegova veza sa komšinicom, Kamilom (Vanesa Hadžens), ga drži na zemlji. Naravno, ta veza je direktno dovodi u opasnost dok se Blatovi ubice približavaju.​

Robert Skuči
1759258029351.png

Back