Netfliks ukida seriju koja je scenama seksa šokirala sve

Mr.Atom

Domaćin
Banovan
Poruka
3.993

Netfliks ukida seriju koja je scenama seksa šokirala sve​

Netfliks je odlučio da ukine svoju originalnu dramsku seriju Sex/Life, navodi Deadline.

IZVOR: B92 SUBOTA, 8.04.2023. | 10:46

Druga sezona serije počela je sa emitovanjem pre nekoliko nedelja. Naime, od početka prikazivanja bila je u samom vrhu popularnosti, a dospela je u žižu interesovanja scenama seksa.

Otkazivanje je neobično tempirano jer je glavna glumica Sara Sahi nedavno kritikovalala Netflix jer je drugoj sezoni, kako je rekla, produkcija pristupila prilično neozbiljno.

Podsetimo, serija prati domaćicu kojoj je dosadno u životu, pa počinje zapisivati svoje seksualne fantazije s bivšim. Naravno, njen suprug pronalazi te beleške i pročita ih. O jednoj sceni iz serije brujale su društvene mreže: Prikazan je potpuno go muškarac pod tušem, a na ekranima se moglo videti apsolutno celo telo, i od nazad ali i od napred.

https://www.b92.net/kultura/vesti.php?yyyy=2023&mm=04&dd=08&nav_category=1864&nav_id=2315133

Da li je to zato što je' normalan muškarac?
Belac, heteroseksualac?
Ako jeste, onda je to stvarno strašno!
Užas i strahota!
Kakav greh! Kakav zločin!

Okej, hajmo ovako, da pokusamo da ispravimo ovaj primer uzasnog novinarstva nekada ozbiljne novinske kuce, a danas raspalog medija koji sve vise i vise lici na Informer:

1. Naslov kaze da je serija ukinuta. Nije ukinuta (jer to bi znacilo da vise ne moze da se gleda, da je maknura sa streaming servisa totalno), nego je obustavljeno snimanje novih sezona. Serija ostaje sa svoje prve dve sezone. Dakle nesto sto se jako cesto desava i sa drugim serijama.

2. Naslov i tekst su tako koncipirani da pokusavaju da navedu citaoca (i mnogi su tako zakljucili, sudeci po komentarima na sajtu), da je serija ukinuta zbog scene golog muskarca ispod tusa. I to je laz, odnosno zlonamerno pogresno navodjenje - serija je ukinuta zbog neslaganja glavne glumice sa producentskom ekipom, kao sto se moze procitati na malo relevantnijim izvorima koji se ozbiljnije bave kinematografijom (primer: https://screenrant.com/sex-life-season-3-netflix-show-cancellation/)

Na kraju, sta je cilj ove teme? Iz komentara postavljaca gde aludira na to da je sokantna scena jer je u sceni (citiram)
"normalan muškarac?
Belac, heteroseksualac?
",
jedino sto moze da se zakljuci je da postavljac ove teme zeli da siri mrznju i netrpeljivost, pokusavajuci da predstavi ugrozenost belaca, heteroseksualaca.

Okej, hajmo ovako, da pokusamo da ispravimo ovaj primer uzasnog novinarstva nekada ozbiljne novinske kuce, a danas raspalog medija koji sve vise i vise lici na Informer:

1. Naslov kaze da je serija ukinuta. Nije ukinuta (jer to bi znacilo da vise ne moze da se gleda, da je maknura sa streaming servisa totalno), nego je obustavljeno snimanje novih sezona. Serija ostaje sa svoje prve dve sezone. Dakle nesto sto se jako cesto desava i sa drugim serijama.

2. Naslov i tekst su tako koncipirani da pokusavaju da navedu citaoca (i mnogi su tako zakljucili, sudeci po komentarima na sajtu), da je serija ukinuta zbog scene golog muskarca ispod tusa. I to je laz, odnosno zlonamerno pogresno navodjenje - serija je ukinuta zbog neslaganja glavne glumice sa producentskom ekipom, kao sto se moze procitati na malo relevantnijim izvorima koji se ozbiljnije bave kinematografijom (primer: https://screenrant.com/sex-life-season-3-netflix-show-cancellation/)

Na kraju, sta je cilj ove teme? Iz komentara postavljaca gde aludira na to da je sokantna scena jer je u sceni (citiram)
"normalan muškarac?
Belac, heteroseksualac?
",
jedino sto moze da se zakljuci je da postavljac ove teme zeli da siri mrznju i netrpeljivost, pokusavajuci da predstavi ugrozenost belaca, heteroseksualaca.
Belci i heteroseksualci i jesu ugroženi. Pogledaj samo na šta liči današnji Holivud.

Evo, ja sam belac, heteroseksualac, muz, otac....i nisam ugrozen.
Sta to tebe ugrozava? I kakve veze ima holivud sa tobom ili sa mnom?
Ima što sam primoran da gledam odvratnu woke propagandu i što su svi moji omiljeni likovi koje sam voleo da ugledam uništeni. Da ne govorim kakva se odvartna mržna širi prema belcima i heteroseksualcima.

Evo, ja sam belac, heteroseksualac, muz, otac....i nisam ugrozen.
Sta to tebe ugrozava? I kakve veze ima holivud sa tobom ili sa mnom?

Pazi kad ima, samo obrati pažnju na nove serije i filmove.

Počela sam da gledam Rukija, to je o policajcu koji sa 40 startuje u policiji i glumi ga Nejtan Filion. Znači od 10 glavnih glumaca 1,5 su belci. Koja je to logika?

Ili ona serija sa mladim doktorom koji je autističan, sećam se da ga glumi Fredi Hajmore, svi ali bukvalno svi doktori su ili Hispano ili crnci ili Kinezi, belci su isključivo pacijenti. To im je sad fora u Holivudu- samo glavni lik je beo i niko više.

Nisam rasista ali nisam ni budala.

Počela sam da gledam Rukija, to je o policajcu koji sa 40 startuje u policiji i glumi ga Nejtan Filion. Znači od 10 glavnih glumaca 1,5 su belci. Koja je to logika?

Ili ona serija sa mladim doktorom koji je autističan, sećam se da ga glumi Fredi Hajmore, svi ali bukvalno svi doktori su ili Hispano ili crnci ili Kinezi, belci su isključivo pacijenti. To im je sad fora u Holivudu- samo glavni lik je beo i niko više.

Ali kako to mene kao belca ugrozava?
Najozbiljnije, ja ne razumem kako, objasni mi.

Ne moraš da gledaš. Još uvek nije obavezno.

Ali kako to mene kao belca ugrozava?
Najozbiljnije, ja ne razumem kako, objasni mi.

Evo ti primer, neko druge rase počini krivično delo i krene na policiju, bude upucan. Sledećih mesec dana su protesti jer je polcija htela namerno da ubije hispanosa ili koga već. Momentalno se pozivaju na rasu.

Drugi primer, Evropljani su se borili da naprave uređen sistem, a svi dođoši, računam i Jugose iako su od svih skupina najbenigniji, žive svoju sub kulturu koju pod naletom korektnosti nameću većinskom stanovništvu, koje nije većinski srećno zbog socijal-demokratske diktature i ako kažeš nešto o tome odmah si nacista, rasista, Hitler, sad Putin itd.

Evo ti primer, neko druge rase počini krivično delo i krene na policiju, bude upucan. Sledećih mesec dana su protesti jer je polcija htela namerno da ubije hispanosa ili koga već. Momentalno se pozivaju na rasu.

Drugi primer, Evropljani su se borili da naprave uređen sistem, a svi dođoši, računam i Jugose iako su od svih skupina najbenigniji, žive svoju sub kulturu koju pod naletom korektnosti nameću većinskom stanovništvu, koje nije većinski srećno zbog socijal-demokratske diktature i ako kažeš nešto o tome odmah si nacista, rasista, Hitler, sad Putin itd.

I dalje mi nisi odgovorila kako holivud mene ugrozava kao belca, heteroseksualca? Ne zanimaju me protesti u americi protiv rasizma u policiji, niti da li ih ima ili nema (uostalom, kakve veze i to ima sa holivudom).
Ne zanimaju me doseljenici i njihova kultura.
Niti je to tema niti sam postavio to pitanje.
Tema i pitanje je oko toga kako to holivud ugrozava mene, kao belca i heteroseksualca?

Jel me teraju da promenim seksualnu orijentaciju?
Jel hoce da me biju zato sto sam belac?
Jel hoce da me siluju zato sto sam belac?
Jel hoce da mi zabrane da radim, da mi otmu imovinu, zato sto sam belac?
Jel me teraju da se šišam na ćelavo zato sto sam belac?

Ja i dalje ne razumem šta to oni rade da bih se ja osecao ugrozenim, zato te molim da mi objasnis.

To jeste istina. Meni zasmetalo to na netflixu pre par meseci i ja ga odjavio.

I ja razmišljam da odjavim jer je postao sredstvo manipulacije.

Pazi da se razumemo po mom mišljenju je recimo Tajler Peri super, volim njegove filmove iako su svi glumci tamniji. Lik pravi za svoj narod neke limunade i ok, ali manipulaciju ne prihvatam.

Kao što sam rekla gore- serija o lekarima, a u celoj bolnici ni jednog belog doktora, samo sluđeni pacijenti su beli. To je hard-core rasizam.

I dalje mi nisi odgovorila kako holivud mene ugrozava kao belca, heteroseksualca? Ne zanimaju me protesti u americi protiv rasizma u policiji, niti da li ih ima ili nema (uostalom, kakve veze i to ima sa holivudom).
Ne zanimaju me doseljenici i njihova kultura.
Niti je to tema niti sam postavio to pitanje.
Tema i pitanje je oko toga kako to holivud ugrozava mene, kao belca i heteroseksualca?

Jel me teraju da promenim seksualnu orijentaciju?
Jel hoce da me biju zato sto sam belac?
Jel hoce da me siluju zato sto sam belac?
Jel hoce da mi zabrane da radim, da mi otmu imovinu, zato sto sam belac?
Jel me teraju da se šišam na ćelavo zato sto sam belac?

Ja i dalje ne razumem šta to oni rade da bih se ja osecao ugrozenim, zato te molim da mi objasnis.

Ti kao da živiš u nekom izolovanom svetu. Pratiš li malo dešavanja u Evropi ili da sad ja tražim statistiku i da nastavim da spamujem temu. I napisala sam kako sub kultura preuzima dominaciju, a to je samo početak jer je i svo ludilo tek u povoju.

Ti kao da živiš u nekom izolovanom svetu. Pratiš li malo dešavanja u Evropi ili da sad ja tražim statistiku i da nastavim da spamujem temu. I napisala sam kako sub kultura preuzima dominaciju, a to je samo početak jer je i svo ludilo tek u povoju.

Dakle ne ugrozava me.

Zivim u Evropi. Krecem se svuda. Pratim desavanja.
I dalje ne vidim da cak i ako neka sub-kultuta preuzme dominaciju, kako ce to da mene ugrozi jer sam belac i hetro?
Sta ti, mislis, da ce konktetno da me teraju da radim ili da mi zabrane, ili oduzmu?

Back