Zdravo, ovde sam da pitam o nekim elementarnim stvarima o programiranju.
Nabavio sam knjigu "Sams Teach Yourself C in 24 Hours". Medjutim, najpre sam imao poteskoca, jer nisam znao osnovne komande u Command Promt-u, pa nisam ni znao kako i gde da kucam primere iz knjige.
Slucajno sam naucio da kada otvorim direktorijum u kom zelim da sacuvam program (izvrsni fajl sa ekstenzijom .exe) tu ukucam komandu edit i kada se otvori prozor u editu (ne znam kako se to zove) tu ukucam tekst programa, tj. primer iz knjige. Misem preko menija File sacuvam taj program i u imenu mu dodam .exe. Kada proverim i u windows-u, ti fajlovi postoje, a program koji sam sacuvao ima ikonicu kao izvrsni fajl. Medjutim, kada ga otvorim samo se na trenutak otvori Command Promt i prekine, a u Command Promt-u ga ne izvrsava, vec se samo vrati na direktorijum u kom je bio.
Nije mi jasno, u pocetku teksta programa postoji neka komanda #include<stdio.h>
objasnjava se u knjizi o heder fajlovima sa ekstenzijom .h, ali mi to nije jasno, da li ja treba da sam da otvorim takav fajl na koji cu se pozivati u programu ili sta vec treba da uradim, da bih nastavio, koliko-toliko da proucavam knjigu, posto sam stao na samom pocetku, a imam jaku zelju da ucim...
Hvala vam unapred za svaki savet!