Nesvrstani

pedjaza

Aktivan član
Poruka
1.251
Na sve strane se prica o mogucem ulasku Srbije u EU. Neki su za, neki protiv, neki nemaju stav. Nista neuobicajeno za narod koji ni oko mnogo sitnijih i konkretnijih stvari ne moze da se slozi.
Sta mislite o aktivnijem okretanju Srbije Pokretu Nesvrstanih, ciji je clan Jugoslavija od samog osnivanja 1961. a sada je Srbija kao nastavljac kontinuiteta te drzave vrlo pasivna clanica?

Tito je kriv sto nas nije prikljucio NATO-u,
umesto sto nas je zamlacivao sa Zimbabveom ili Indijom.

1292006sukarno_tito.jpg

Sta mislite o aktivnijem okretanju Srbije Pokretu Nesvrstanih, ciji je clan Jugoslavija od samog osnivanja 1961. a sada je Srbija kao nastavljac kontinuiteta te drzave vrlo pasivna clanica?
jos da nam je drug tito gde bi nama kraj bio,jel da? :D :heart:
Nisam baš raspoložen da se opet svrstavamo u društvo sa bosonogim narodima.
Uostalom zar se ne bi zamerili rusima?:rolleyes:
pa ne bih ni ja :lol:

Donekle tachno, ali nije u tome problem vec shto je nama uvalio autonomne oblasti. Pitam se shto to nije uradio u Hrvatskoj?

SFRJ je bilo ponudjeno da pristupi sedamdesetih godina EZ sto je odbijeno, a sto se tice autonomnih oblasti, pa covek je radio na razgradjivanju srpskog identiteta tokom svoje vladavine. Njegov moto je oduvek bio "Slaba Srbija, jaka Jugoslavija", tako je Makedonija postala republika, Kosmet i Vojvodina autonomije, a srbe su jos odvojili republikama Hrvatskom i BiH. Najvise krivim Leku Rankovica sto nije ubio ustasu kad je mogao.

SFRJ je bilo ponudjeno da pristupi sedamdesetih godina EZ sto je odbijeno, a sto se tice autonomnih oblasti, pa covek je radio na razgradjivanju srpskog identiteta tokom svoje vladavine. Njegov moto je oduvek bio "Slaba Srbija, jaka Jugoslavija", tako je Makedonija postala republika, Kosmet i Vojvodina autonomije, a srbe su jos odvojili republikama Hrvatskom i BiH. Najvise krivim Leku Rankovica sto nije ubio ustasu kad je mogao.
Ma nego šta, ponuđeno je bilo Jugosvrabiji da se priključi pre nego šo je i EZ osnovana... ma i pre 2SR!!!

Mislim, komunistička država sa društvenom svojinom i državno upravljanom privredom, bez i najmanjih izgleda da se to promeni u neko dogledno vreme je bila pozvana u organizaciju koja promoviše i zastupa slobodno tržište... jest' ali malo morgen...

Diskusija je otisla u potpuno pogresnom smeru u odnosu na ono sto sam ocekivao kada sam postavio ovu temu.
dakle nije u ptanju ni Tito, ni administrativno-politicka podele bivse Jugoslavije i Srbije, vec mogusnost aktivnijeg ukljucenja Srbije u sadasnjem vremenu u Pokretu Nesvrstanih.

Moze ali nece imati nikakvog efekta.Okruzeni smo jedinim vojnim blokom koji je super sila ,rade sta im se hoce i sire demokratiju tako da mi mozemo i u sektu da se uclanimo bole njih...Druga su vremena bila,nasi potencijali ,interesi. Mi smo na prekretnici jadnostovano kao onaj ghrafit " Dz ili Bu".

Tito je kriv sto nas nije prikljucio NATO-u,
umesto sto nas je zamlacivao sa Zimbabveom ili Indijom.

1292006sukarno_tito.jpg

Tito,iako mu mnogo stvari idu na dusu jer je radio na stetu srpskog naroda,dobro je uradio sto nije hteo Jugoslaviju u NATO-u.One je pre svega bio veliki DRZAVNIK,a ne politicar.Znao je da je za Jugoslaviju NATO clanstvo isto tako pogubno kao i clanstvo u Varsavskom paktu.Situacija se nije promenila ni danas,sem sto nema vise Staljina i Varsavskog pakta.Tako da nam je bolja solucija savez sa Rusijom nego clanstvo u NATO-u.

Na sve strane se prica o mogucem ulasku Srbije u EU. Neki su za, neki protiv, neki nemaju stav. Nista neuobicajeno za narod koji ni oko mnogo sitnijih i konkretnijih stvari ne moze da se slozi.

мислим да ниси мислио ништа када си отворио ову тему са јако глупим питањем:cool:

Diskusija je otisla u potpuno pogresnom smeru u odnosu na ono sto sam ocekivao kada sam postavio ovu temu.
можда си очекивао слет или штафету....али на стадиону ЏНА одавно нема комуњара друга тите и пинирки ....само тужни гробари и туртлеси...мада и ми некад свратимо са СЕВЕРА;)
dakle nije u ptanju ni Tito, ni administrativno-politicka podele bivse Jugoslavije i Srbije, vec mogusnost aktivnijeg ukljucenja Srbije u sadasnjem vremenu u Pokretu Nesvrstanih.

шта мислиш шта ће Гадафи да каже када укључи комп и погледа на крсти ову твоју тему коју си поставио....има да те изљуби :twisted:

SFRJ je bilo ponudjeno da pristupi sedamdesetih godina EZ sto je odbijeno,.
ма какве седамдесете Черчил нудио а ми нисмо хтели
a sto se tice autonomnih oblasti, pa covek je radio na razgradjivanju srpskog identiteta tokom svoje vladavine. Njegov moto je oduvek bio "Slaba Srbija, jaka Jugoslavija", tako je Makedonija postala republika, Kosmet i Vojvodina autonomije, a srbe su jos odvojili republikama Hrvatskom i BiH.
ово јесте тачно
Najvise krivim Leku Rankovica sto nije ubio ustasu kad je mogao.
бољу глупост ниси могао да напишеш......сви Срби су били велики увлакачи ћопи и трудили су се да му се увучу још више ................какав твој Ранковић....једини који је хтео да га рокне је Никола Каваја..али пошто је радио за "фирму" био је у томе спречен...остали не постоје.....одгледај "ХИТМЕН" све ће ти бити јасно...

Pa i SFRJ je otišla u potpuno pogrešnom smeru kada se svojevremeno zamlaćivala sa nesrvrstanima. Što ne bi i ova diskusija ?

Usput, od tog našeg učešća u nesvrstanima nekad je imao koristi jedino beogradski zološki vrt, stalno su mu poklanjali neke zverke :mrgreen:

Back