nesvestica

slavica2011

Početnik
Poruka
18
vec cetvrti dan pijem primolut tablete,jer mi kasni menstruacija. Doktorka mi je rekla da ih pijem pet dana i da cekam da dobijem posle toga. Ali meni se i juce i evo opet jutros desava nesvestica jos u krevetu cim pomerim glavu. Jedva sam ustala,ne znam da li da ih prekinem ili sta da radim?

Ne,nisam,ali sam jutros bila kod doktorke i ona mi kaze da to nije od leka.
Ali u stvari ja se nisam dobro izrazila to je vise vrtoglavica i cudan pritisak u glavi po ceo dan i mucnina.
Sad razmisljam ,da slucajno nije trudnoca,ali ne bi trebalo i doktorka me je pregledala.... Ona mi kaze da sad cekam da dobijem,ali ne zna za koliko ce to biti jer sam pila primolut samo 4 dana.

Jeste,popila sam primolut jos prekjuce,danas sam se testirala ,nisam trudna,
a vrti mi se jednako ujutru,a sinoc mi se desilo prvi put kad sam legla u krevet.
Odjednom mi se jako smuci,bude mi jako vruce i krene da mi se vrti.Ja onda skinem
posteljinu sa mene i disem duboko,prija mi hladan vazduh,brzo me bude bolje,
ali po ceo dan imam cudan pritisak u glavi i blagu mucninu.Juce sam kupila ginkobiloba kapi kazu da to moze da pomogne.

Evo Sofija,kao prvo,meni je sad dobro. Krvna slika i sve dr ok samo gvozdje 7. I imam probleme sa zubima cije je korenje u sinusu i otuda izgleda one glavobolje a mozda i vrtoglavice. Srecna sam sto je proslo,jedino sto moram kod oralnog hirurga da mi izvadi zub,ako je on bio urok- sve je super. Pozdrav i hvala....

Славице, радује ме што си добро.
Анемична ипак јеси али ово за корење зуба ми не би пало на памет ни за три године. :lol:
Хвала ти за јављање и за прилику да научим још нешто. :)

Bila sam kod lekara i sad treba da izvadim nalaze,da idem kod ocnog i da snimim vratni deo kicme.
Ali glava me boli bez prestanka ,ne prestaje ni od kakvih tableta ,kao i vrtoglavica :(

Што се Примолута тиче, званично пријављени и у пракси регистровани нежељени ефекти су главобоља и мигрена. Несвестица није поменута.

Skoro mi se desio neubicajen slucaj, lezim u krevetu i odjednom mi se zavrtela soba u glavi, iznenadio sam se jer mi se to nije desavalo. Tako i na poslu sam osetio blagu vrtoglavicu, inace nisam tip u godinama i u dobroj sam kondiciji pa ne znam sta bi moglo da bude...

Ne desava se cesto, desilo mi se svega par puta i to nedavno..ponekad osetim zujanje u lijevom uhu, a jednom sam imao problem i sa vratom mada mislim da je to sa vratom bilo zbog povrede tokom treninga.

Вртоглавица може бити симптом ниског притиска, поремећеног статоакустичког апарата, анемије...
Широка је лепеза диференцијалне дијагнозе. ;)
Мишљења сам да ако се буде понављало за почетак макар одрадиш крвну слику и провериш притисак у тим тренуцима.

Ne desava se cesto, desilo mi se svega par puta i to nedavno..ponekad osetim zujanje u lijevom uhu, a jednom sam imao problem i sa vratom mada mislim da je to sa vratom bilo zbog povrede tokom treninga.
Зујање у ушима и вртоглавица могу бити симптом и повећаног крвног притиска, затим се могу јавити код психофизичке пренапрегнутости..

Преглед друже код неоролога и ОРЛ., а неко од њих ће ти већ измерити и крвни притисак...

vec cetvrti dan pijem primolut tablete,jer mi kasni menstruacija. Doktorka mi je rekla da ih pijem pet dana i da cekam da dobijem posle toga. Ali meni se i juce i evo opet jutros desava nesvestica jos u krevetu cim pomerim glavu. Jedva sam ustala,ne znam da li da ih prekinem ili sta da radim?
Ako ti je tako od kada pijes taj lek,najbolje da sama procitas sta kazu kontraindikacije:) onda ces znati da li je od leka,a ocigledno jeste:think:

Back