Nestrpljenje

Imate li problema sa nestrpljenjem?

Kako rešavate, i, uopšte, šta mislite o tome?

Imam problem. Kuva mi u zelucu , cutim i trpim. Posebno me nerviraju redovi odavde do vecnosti. Ukoliko mi nesto i nije bas hitno ne cekam, a ako jeste umirem od muke sto moram toliko da cekam. Kada napokon dodjem na red, obavim posao i izadjem napolje, ko sa robije da su me pustili.

da kad se raspravljam sa tatom a on krene da fi.lozofira i dok dodje do poente ja zaboravim sta sam ga pitala....z:mrgreen:
radim na zenu,haaaammmmmmmmmmm,salim se nestrpljiva sam dosta i mislim da je to lose...

pogresno si mu pitanje postavila kada je krenuo u mrsomudachinu... ako ne zelis da filozofira, pitaj ga prvo o uopstenim istinama nesto, bilo sta, tipa da li je ljubav vecita napr. a kad se raspline spusti ga ne zemlju konkretnim pitanjima i to brzopotezno tako da ce zaboraviti na doktrinu koju je poceo da sklapa da bi ispao pametniji no sto jeste... takvi su svi matorci, nije to lose ali smori...

pogresno si mu pitanje postavila kada je krenuo u mrsomudachinu... ako ne zelis da filozofira, pitaj ga prvo o uopstenim istinama nesto, bilo sta, tipa da li je ljubav vecita napr. a kad se raspline spusti ga ne zemlju konkretnim pitanjima i to brzopotezno tako da ce zaboraviti na doktrinu koju je poceo da sklapa da bi ispao pametniji no sto jeste... takvi su svi matorci, nije to lose ali smori...

nisu svi on je posebno i ja isto volim da filozofiram al ne toliko..
a ruzna mi je navika prizasla iz mog nestrpljenja da upadam u rec jer nemam zivaca da cekam nego ocu odma da dodjemo do poente...

znam to...i sam sebe cesto ulovim kako upadam u rec, ali to je odlika temperamenta i mladalackog duha i ne smeta ako ne postane princip svake komunikacije...suprotnost je kad imas cutologa ispred sebe koga lakse mosh poebati no sto ce nesto da gukne. To su smor osobe i kad tad svakom pukne film sa njima.

Kako kad. Za neke stvari mogu da imam jako puno strpljenja, dok za neke isto toliko mogu da nemam. Recimo, uopšte mi nije problem da čekam u redovima, jednostavno stanem i isključim se psihički dok ne dođem na red, i tako mogu da stojim satima. Sa druge strane, jako ne nervira kada se ljudi na ulici vuku ispred mene tako da ne mogu da ih zaobiđem, mislim da tada najviše poludim... dođem mi da silom raščistim put ispred sebe. Dešava se čak i da glasno negodujem dok obilazim spore ljude koji se šire po trotoaru, mada mi opet nije problem da se krećem kroz gužvu, tada se ponašam kao i kada čekam u redu. U suštini zavisi od situacije. :confused:

Moje rešenje za nedostatak strpljenja jeste psovanje :D mada baš i nisam sigurna da je to neko rešenja, ali meni pomaže.

U brojnicm slucajevima je posledica anxiozno-fobicnih-panicnih depresivnih poremecaja....

Kod zdravih ljudi predstavlja i uvod u ovo gore sto sam napisao....Prosto, osoba je vise neuroticna nego ostale osobe, kolericni temperament preovladjuje u vecini situacija, i pre ili kasnije ta genetska predispozicija se ostvari, posebno u zemlji Srbiji i sl, gde je tolerancija na frustracije izuzetno smanjena i mi kao narod smo totalno psihicki istroseni i bez "stita".

Nisam ni preterano strpljiva, niti nestrpljiva. U suštini, klasičan sam sangvinik, negde na sredini, mada više naginjem strpljenju.
Zanimljivo mi je što poznajem nekoliko beskrajno strpljivih ljudi - i zajedničko im je da su neurotični (zvanične dijagnoze - od depresivne do opsesivno-kompulsivne), što me u neku ruku ne čudi, jer su tipični potiskivači, melanholični i flegmatični, uprkos tome što se neurotičnost uglavnom povezuje sa nestrpljenjem, najčešće koleričnog temperamenta. A eto, ne mora da bude pravilo. Nekad i strpljenje čoveku može da napravi problem kada pređe u poduže potiskivanje.

Kome jos u Srbiji inace strpljenje jaca strana trenutno?

Srbi, od 2014. zivecete bolje ! Srbi braco od sredine 2014 zivecete bolje. Srbi, od pocetka 2015. zivecete bolje, evo videcete.

Srbi, od sredine 2015, zivecemo mnogo bolje. Srbi, od jeseni 2015. imacemo mnogo veci standard ! Srbi, do kraja 2015. posledice rada cete osetiti u nabreklom novcaniku, videcete majme mi !

Srbi od pocetka 2016 zivecete bolje.

Srbi, ako me izaberete opet, prosecna plata bice 700e i siguran sam da cemo ziveti bolje.

Srbi, zivim mnogo bolje, hvala vam svima sto ste takvi, da nije vas takvih strpljivih (eufemizam za lakoverni) ne bi bilo ni mene.

- - - - - - - - - -

Da ne pricam da i od kada je Dosao Sloba prica nam se - Zivecemo bolje, evo od sledeceg kvartala, majke mi, samo da se uradi jos ovo i ono !

Back