Nešto poput nTorrent-a?

Pozdrav,
Zašto mi je na qbittorrent-u maksimalna brzina oko 2 do 3 MB/s? Imam MTS optički net od 400/200Mbps. Dok sam imao prethodni paket od 10/1Mbps, Qbittorrent mi je skidao oko 1MB/s, što znači max brzina koju je mogao da izvuče.

Pozdrav,
Zašto mi je na qbittorrent-u maksimalna brzina oko 2 do 3 MB/s? Imam MTS optički net od 400/200Mbps. Dok sam imao prethodni paket od 10/1Mbps, Qbittorrent mi je skidao oko 1MB/s, što znači max brzina koju je mogao da izvuče.
Поздрав.
Нешто си помешао.
Ако је код тебе брзина 10/1, брзина скидања је 10 а не 1.
Брзина зависи од броја сидера а не од твоје везе.
На пример ако торент има 5 сидера а само је један накачен, ако тог једног "сишу" тројица личера, добијеш малу брзину.
И обрнуто, ако постоји 100 сидера и ако има два личера, очекуј већу комоцију у скидању.
Или простим речником речено, биће брже.
Немој се никада надати да ће бити комплетна брзина коју има твоја конекција.
Нпр конекција од 150 мегабита (download оптика) у пракси има максимум од 15-20 мегабита по секунди али само и искључиво преко кабла.
Па ако ти требају веће брзине набави лан кабл и повежи се са рутером, уместо што си повезан преко wifi конекције.
Пробај да се информишеш везано за сидере и личере.
Тражи торент са више сидера а мање личера.

https://flixed.io/what-are-seeders-leechers-peers

Нпр конекција од 150 мегабита (download оптика) у пракси има максимум од 15-20 мегабита
Mislim da ti se ovde potkrala greška. Ako je konekcija 150 megabita, download će biti kao što si i rekao 15-20 megabajta, ako se ja razumem, jer ti skidaš megabajte a ne megabite. Sve to znam što si napisao i ne koristim WiFi, nego kabl. Problem je što dok sam imao stari MTS-ov internet od 10/1Mbps, tad sam maksimalno izvlačio brzinu interneta kada skidam sa torrenta (naravno sa što više seeder-a). Sada kada imam optički net, 400/200Mbps, download mi ne prelazi 2 do 3 megaBAJTA, a trebalo bi koliko se ja razumem oko 40 megabajta. Probao sam više torrenta da skidam sa prevelikim brojema seeder-a i uvek izvlačim brzinu koju sam naveo.. Kada skidam nešto sa drugih sajtova, tipa drajver za grafičku, tad mi brzina piči na maks.

Mislim da ti se ovde potkrala greška. Ako je konekcija 150 megabita, download će biti kao što si i rekao 15-20 megabajta, ako se ja razumem, jer ti skidaš megabajte a ne megabite. Sve to znam što si napisao i ne koristim WiFi, nego kabl. Problem je što dok sam imao stari MTS-ov internet od 10/1Mbps, tad sam maksimalno izvlačio brzinu interneta kada skidam sa torrenta (naravno sa što više seeder-a).
Добро си ме исправио.
Sada kada imam optički net, 400/200Mbps, download mi ne prelazi 2 do 3 megaBAJTA, a trebalo bi koliko se ja razumem oko 40 megabajta. Probao sam više torrenta da skidam sa prevelikim brojema seeder-a i uvek izvlačim brzinu koju sam naveo.. Kada skidam nešto sa drugih sajtova, tipa drajver za grafičku, tad mi brzina piči na maks.
Очигледно да постоји неки озбиљнији проблем.
Ја са брзином од 150 МB (оптика) (download) преко кабла добијам реалних 15-18 Mbit/s.
Јеси пробао да се повежеш преко кабла и тестираш на speed testu ?

Pozdrav,
zavisi sta skidas.
mozda nema sidera puno ili su oni ogranicili upload.

kod torenta ti skidas iz kompjutera drugih kao sto i drugi skidaju iz tvog kompjutera (to su p2p veze) tako da brzina downloada zavisi od mnogo faktora a najmanje od samog operatera.

takodje vidi da u setovanjima nisi ogranicio brzinu downloada jer to neki rade da ne bi usporili redovan rad na kompjuteru.

Back