Nešto najžalosnije što sam video - pas je stvarno najbolji prijatelj!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
18.999
Reakcija čoveka nakon što su vatrogasci iz zapaljene zgrade izvukli njegovog psa koji je preminuo zbog udisanja dima. Srceparajuće. :(

1554425_677342319054851_2365590431855628534_n.jpg

Ne treba tražiti dlaku u jajetu . Slučaj pokazuje da se često izmedju ljudi i životinja stvori jača veza nego izmedju dva čovjeka .
Nabavi psa i on će pokazati drugima kakav si čovjek .

Trečeg? Ne, hvala. Dovoljno mi je.

- - - - - - - - - -

Imali smo psa i uginuo je :( Nikad ga nismo prezalili, narocito deca. Zato posle i nismo nabavili drugog. Gubitak voljenog ljubimca je zaista uzasan dogadjaj. Ova fotografija ilustruje upravo to. I uvek se setim toga da mi nikad nijedna zivotinja nije ucinila nista ruzno, sto za neke ljude bas i ne mogu da kazem.

Ja sam svog sina prvo naučio da će životinje koje imamo u kući i u dvorištu stradati pre nas i da to nije ništa neobično. Sad se ne zavijamo u crno kad nam mačke ili štenad pregaze kolima ili stradaju u sukobu sa drugim psima i mačkama.

Neljudi neka probaju da budu ljudi,neka nauče od ovih momaka šta znači biti čovek koji oseća i misli o opstanku drugog bića....a ne samo neki zverski nagon da im bude vodilja kroz život.

I ovde se lepo vidi da čovek pomaže psu, a ne pas čoveku, što se opet malo kosi sa naslovom.

A postavlja se pitanje da li je pas čovekov najbolji prijatelj.

Ako je tako, prvo moramo da definišemo reč prijateljstvo. Ima li koga ovde da hoće da pokuša?

Јесте, шта ли би ови ликови урадили да су видели нпр. пацова да се дави? Вероватно с гађењем прошли поред истог...
Лицемерје се увукло у људе до костију..

"Ljubitelji životinja" ne smatraju sve životinje ravnopravnima. To je odavno poznato.

Ја пре свега не бих дозволио себи такву нискост да живим са псом као са укућанином, то је понижавајуће за човека.
Остало је последица тога.
Pas JESTE ukućanin bez obzira da li živi u dvorištu ili u samoj kući .Ne vidim šta je tu ponižavajuće ako čovjek dijeli prostor u stanu ili kući sa nekom životinjom .
A ako u kući drži kanarinca ili zlatnu ribicu jel i to ponižavajuće ?

Pas JESTE ukućanin bez obzira da li živi u dvorištu ili u samoj kući .Ne vidim šta je tu ponižavajuće ako čovjek dijeli prostor u stanu ili kući sa nekom životinjom .
A ako u kući drži kanarinca ili zlatnu ribicu jel i to ponižavajuće ?

Ukućanin je valjda član zajednice ljudi koji deli unutrašnji životni prostor sa ostalima. Ne miševi, bubašvabe, psi, mačke i papagaji. Ribica može unutra, pas po izboru. Kod mene, ne.

A da ti pokušaš u definiciji? Ili ja? :lol:

Izvoli samo...

- - - - - - - - - -

,
Zavisnošću od čega? Hoćeš da kažeš da kada je moj mali mešanac, kog sam našla na njivi kao bačeno tri dana staro štene, sa jednim otkinutim uvcetom, i othranila ga na špric i cuclu, skočio na duplo većeg psa da me brani, zato što se uplašio da neće dobiti hranu ako se meni nešto desi :bye:

Da. Ti si onaj od koga on zavisi.

Ne. Ja sam upravo zato postavio pitanje. Nije mi bila jasna kvalifikacija ljubavi koju je kolega postovao.

Ako možeš, ti pomozi. Ovako ne pomažeš.

Naravno da mogu da pomognem, samo sam morala da pozavršavam neke posliće.

Ljubavi ima mnogo vrsta i sve su različite. Onaj ko ih meri, uporedjuje, vaga, taj greši. Toj pogrešci, su od dva ljudska roda, skloniji muškarci. Ženama se to ne dešava. One znaju da se ljubavi ne brkaju i da je svaka izuzetna i traži požrtvovanost.
Šta dalje nije jasno?

Јел теби промакло да она псе сматра члановима породице, да их пази, штити, и шта ја знам шта, баш као да су у питању деца?

Шта је то с овим народом, зар нико не види да имамо проблем и застрањивање?

Ona koja smatra pse članovima porodice, i u kući sem svojih ima u privremenom smeštaju još par nesrećnih dušica sklonjenih sa ulice, reći će ti šta je zastranjivanje. Zastranjivanje je kada bolesnici iz obesti psu odseku šape, rep, u njušku mu stave petardu i vezu je kanapom da bi bili sigurni da će tu ostati i eksplodirati, zastranjivanje je kada jedno nevino štene polivaju kiselinom da mu se naprave rane po celom telu, ili kada neko pred gomilom očevidaca lopatom na mrtvo prebije štence, zastranjivanje je kada neko kaže da ima pse, a uči dete da ne obraća pažnju i ne potresa se kada ga zgazi auto kao da je to potrošna roba a ne živo biće koje oseća bol... to je zastranjivanje. I u pravu si, zastranili smo kao narod stvarno. Ni trunke ljubavi ni saosećanja prema životinjama.

Ona koja smatra pse članovima porodice, i u kući sem svojih ima u privremenom smeštaju još par nesrećnih dušica sklonjenih sa ulice, reći će ti šta je zastranjivanje. Zastranjivanje je kada bolesnici iz obesti psu odseku šape, rep, u njušku mu stave petardu i vezu je kanapom da bi bili sigurni da će tu ostati i eksplodirati, zastranjivanje je kada jedno nevino štene polivaju kiselinom da mu se naprave rane po celom telu, ili kada neko pred gomilom očevidaca lopatom na mrtvo prebije štence, zastranjivanje je kada neko kaže da ima pse, a uči dete da ne obraća pažnju i ne potresa se kada ga zgazi auto kao da je to potrošna roba a ne živo biće koje oseća bol... to je zastranjivanje. I u pravu si, zastranili smo kao narod stvarno. Ni trunke ljubavi ni saosećanja prema životinjama.
:worth: :heart::zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back