Nesto lepo

authorite

Aktivan član
Poruka
1.667
U Kosta Riki postoji privatna organizacija koja se zove Territoria de Zaguates i posvecena je spasavanju napustenih pasa. Pruzaju im utociste, sterilisu ih , nalaze im domove. Ali dok opste interesovanje za pse raste, broj usvajanja se ne menja. Ovo se desava, jer su vecina pasa iz azila – mesanci. A kada se biraju ljubimci, mesanci se smatraju manje vrednim od “cistokrvnih”. ALI, sta moze biti vrednije od psa koji je, upravo zbog svoje mesanosti – neponovljiv, jedinstven? Zato su ljudi iz ove organizacije dosli na ideju da zapocnu jedan projekat koji ce predstaviti svakog od ovih posebnih napustenih dusica na jedinstven i originalan nacin i tako motivisati potencijalne udomitelje da usvoje mesanca jer ce sa psom mesancem dobiti vredno i neponovljivo iskustvo. Pogledajte kako:

Zanimljivo. :) Iako je meni moja Mrvica najbolja i najlepsa, svi me pitaju koje je rase kad pricam o njoj, pa ostanu u cudu kako mogu da budem toliko odusevljena dzukelom u tipu tekina i patuljastog pinca. Moj prethodni pas, pa jeste bio mesanac pekinezera ali tvrdim da je imao jak upliv skotskog ovcara.

Najbolji i najverniji pas na svetu je onaj koga imate u kući. Rasa neigra ama baš nikakvu ulogu. Mešanac ako ga nadjete na ulici i usvojite, voli vas više nego ijedan član porodice.

Back