pa vidi sto se gadim:
kako se priblizava vreme da pocnem da zivim od svog rada (sigurno nece moji ceo zivot da mi daju pare za stan i trosak) smetaju mi sve vise. pri tom ne mislim na ovaj program konkretno (to sam uradio jer mi se ostali programi te namene nisu svidjali), nego kad jednog dana zavrsim fucks i pocnem ozbiljno da radim. uzmi za primer ovo programce...utrosio sam preko 130 sati rada u delphi-ju, pri tom ne racunam ceprkanje po netu za stvari koje su mi bile potrebne, pravljenje helpa, testiranje, photoshop i sve ostalo. i treba govna da mi se prijedu kad sutra vidim da na warez.com stoji za dz. imas osecaj da si mazga i da radis za dzabe, a to ce da se desi, crackuju oni mnogo programe, pa sto ne bi i moj, necu uopste da se trudim da ga stitim. jel razumes o cemu se radi?
jeste, i ja koristim pirate, al to je jedno vrzino kolo, ne placaju meni pa necu ni ja njima i neko mora da pocne kad-tad. ja cu da nabavim legalan software cim budem zaradio za njega, sad ili za 5 godina...

na zapadu je druga prica, njemu nije problem da da za delphi enterprise 3000$ kad ce da ih povrati sa dva programceta po porudzbini

ja jesam za legalizaciju, al ne po svaku cenu.
a za 17..pa ne znam, kad mi uzmu 2.5 evra proviziju na ShareIt.com da mi ostane oko 15

salim se, nemam pojma, da ne bude vise od 20 da bio bio konkurentan po ceni, a da ne bude ni mnogo malo pa da ispadne da se deca igrala i ispalo programce

a sto si ti Logitech (ok, cenim i ja, imam misa i zvucnike i zadovoljan sam), al opet, mogo si da budes a4tech, genius (zvuci inteligentno) i jos neke firme