Nesto kao hendikep....

Da se razumemo, ne trebaju deca biti prepreka za posao, niti bilo koja stavka iz privatnog zivota, ali realnost je surova. Danas, kada svi besomucno jure za parama, niko nece da placa nekog ko nije tu.

Imam i ja koleginicu koja je trenutno na porodiljskom, vraca se do kraja avgusta na posao. Doduse, radila je prakticno do poslednjeg dana trudnoce i to postujem, i bila je adekvatno nagradjena za trud. Sjajan je saradnik - profesionalac! Medjutim, godinu dana je nema u firmi, a u najavi je i drugo dete. Kako ja da racunam na njenu saradnju?!

Наравно да не би смела да постоји дискриминација према женама са децом и младим женама. Непристојно је постављати питања да ли су деца у плану, ко ће да их чува итд. Свиђа ми се што је неко предложио - на непристојна питања, одговор је лаж. :per: Ствар је особе како ће да се организује. Али с друге стране, није ни послодавцу лако - не може сваки други дан да пушта некога раније јер има друге обавезе (па и због детета). Проблем је што не постоји довољно вртића за децу, и што многи немају бака и дека сервис, али то се мора решити тако да не ствара проблеме на послу. Јер као што рекосте, небитан је приватни живот, докле год не утиче да квалитет и обављање посла. Када крене да утиче - постаје проблем.

Da se razumemo, ne trebaju deca biti prepreka za posao, niti bilo koja stavka iz privatnog zivota, ali realnost je surova. Danas, kada svi besomucno jure za parama, niko nece da placa nekog ko nije tu.

Imam i ja koleginicu koja je trenutno na porodiljskom, vraca se do kraja avgusta na posao. Doduse, radila je prakticno do poslednjeg dana trudnoce i to postujem, i bila je adekvatno nagradjena za trud. Sjajan je saradnik - profesionalac! Medjutim, godinu dana je nema u firmi, a u najavi je i drugo dete. Kako ja da racunam na njenu saradnju?!

Па, ваљда је неко замењује?

@Hellen

Zamenjujemo je svi po malo. Nismo bili u mogucnosti da primimo bilo koga na odredjeno vreme, ali sudeci po njenim najavama, moracemo da zaposlimo jos nekog. A onda, profit ostvaruje jedna osoba za dve? :think:

Back