Nešto diše u mojoj torti 3

Džek svih zanata

Veoma poznat
Poruka
14.802
Kao i prethodnih godina neformalna grupa autora, koji se vikaju EsnafV, sa autorima iz regiona, izdala je zbirku horor i mistery priča Nešto diše u mojoj tort3. Trojka u nazivu zbirke krije podatak da je treće izdanje u pitanju, i time ovu zbirku svrstava u tradiciju. Naime, autori imaju nameru da zbirku, koju objedinjuje tema – novogodišnja strava i misterija, nastave izdavati svake naredne godine, dokle god bude interesovanja.
Zbirka je besplatna za preuzimanje, a postoje planovi da se pojavi i štampano izdanje probranih priča iz svih «Torti», ali o tom potom.

Specifičnost ovog izdanja je da su redovni autori (čak iz susednih država), koji imaju solidne bibliografije, odlučili da raspišu konkurs koji će se nastaviti. Pristiglo je ravno 40 radova, od kojih su šest odabrani za objavljivanje, što ukupno čini simboličnih 12 priča zbirke, za svaki mesec po jedna. Svake godine se standardi povećavaju i granica kvaliteta se podiže. Namera Esnafa, koji je kao rezultat svog rada iznjedrio i jednu štampanu zbirku, Zbirka V -Fantastične priče iz ravnice, je da svaka naredna «Torta» bude kvalitetnija od prethodne. Prošlogodišnja je imala nešto preko 2000 preuzimanja sa jedinstvenih adresa što je autorima dalo dodatnu motivaciju, a pozivi za promocije i razna gostovanja na tv i radio stanicama je podobro boostovalo volju na izdavanju besplatne e- zbirke.

Toliko o autorima i njihovom radu na popularizaciji srpske i regionalne fantastike i horora. Iskreno se nadamo da naš trud neće biti uzaludan i da će vam se pažljivo odabrane priče svideti!

Link za preuzimanje zbirke:

http://www.*************/download/hfarapwpwl07v68/Nesto+dise+u+mojoj+tor3.pdf

Sutra, najkasnije prekosutra, linkovi za epub i mobi format. Evo kako izgleda na Kindlu, još je na testiranju. Nema naslovnice, pravi probleme a nećemo da se zezamo, planirano je da se stavi na Amazon, isto za dž, naravno.

10888456_10203270405985688_459741169620728735_n.jpg

Kao što sam nagovestio; linkovi za elektronske čitaće, mobi i epub:

http://www.*************/download/4nixxkz7erp6clc/Nesto_Dise_u_Mojoj_Tor3_-_Grupa_Autora.mobi

http://www.*************/download/azaa1aawsizom4f/Nesto_Dise_u_Mojoj_Tor3_-_Grupa_Autora.epub

I linkovi za prošlogodišnju Tortu (Nešto diše u mojoj torti II)

http://www.*************/download/qnrwcwc6saad5pg/Nesto_Dise_u_Mojoj_TortII_-_Grupa_Autora.mobi

http://www.*************/download/q8e767zw12fuuz5/Nesto_Dise_u_Mojoj_TortII_-_Grupa_Autora.epub

A evo i PDF varijanta za T2:

http://www.*************/download/x90dmlbdd14vywa/NESTO+DISE+U+MOJOJ+TORTII.pdf

Do sada je (drugi dan) br preuzimanja T3 blizu 400, što nam je izuzetno drago!
Ponovo napominjem da je preuzimanje zbirke potpuno besplatno, ali bi voleli da čujemo (pročitamo) iskreni komentar, kritiku, osvrt ili mišljenje, šta god. Nekoliko članova ovog foruma je učestvovalo u stvaranju ovog urnebesa pa smatram da bi bilo lepo da izađete u susret njihovoj potrebi za tzv fidbekom, kao potvrdu i nagradu za uloženi trud!

Prijatno čitanje :)

Uvek sam bio pravičan i nikoga nisam kritikovao niti hvalio tek onako, zato što kad nekog kudiš onda uvek ludiš i tu može dara da pređe meru. I obratno - mera daru. Decu, pisce i životinje, na primer, nikad ne treba kuditi samo rečima zato što ti se sve obiju o glavu, te za tu priliku koristim takozvani teleskop - najnoviji model elektronskog pendreka samopodesive dužine; pored dece i životinjica dotični ostaje uglavnom k-nozi ali kad nanjuši pisca...

Isuviše sam poznat, štono kažu pisac-zver, persona svetskog glasa end renomea da bih dozvolio sebi kambek da šaljem fitbekove za Novu godinu nekim tamo polu ili tri četvrtine, ma ni sedam osmina afirmisanim piščićima! Kad me sretnu na ulici, Krstarovci se bre sklanjaju u stranu i ja često prolazim kroz masu kao kroz sir. (Mačka u malavelikinoj pobedničkoj priči jurila je mene, to jest pisac-zver alias super-miša, ako niste znali!) Često mi celivaju noge i uz noge, a ja se ne bunim - znam da sam vredan toga. Zašto da lišavam ljude radosti obožavanja mene?

Ruku na pisac-zver srce, još uvek nisam krenuo s iščitavanjem Nešto diše od I do MMCMLDXXXIII priča, a kako sad stoje promrzle stvari po svoj prilici neću skoro stići ni da načnem vašu Tor2, iako je za to dovoljan samo minut napora mom čudovišnom MP3-mozgu. Za to postoje dva razloga: prvi - noćas sam krenuo sa samoizbeljivanjem zuba. Izgleda da sam stavio previše hidrogen-gela u aparatić pa me sad desni peku, peku i bole brate!
I za kraj - ako mislite da će bilo koja horor pričica ostaviti utisak na čitaoce, grdno ste se prevarili, dragi moji i drage moje. Sačekajte da čujete moj drugi razlog, pa ćete videti šta je horor!

Zahvaljujući svojoj pisaczverskoj gipkosti, mogao sam uvek da uradim ono što niko drugi ne bi. Tako sam prošle godine obišao dva miliona šesto sedamdeset hiljada... Nešto sam ovde pobrkao. Ah, da, evo pronašao sam! Dakle, prošle godine obišao sam tačno hiljadu-devetsto-šezdeset-devet gradova i izveo 1969 preuzimanja circa sa jedinstvenih adresa, pa vi vidite koliko vam ostaje do 2000.

Sve to bilo je zbog samo jednog razloga i nemam više snage da tu tajnu kijem - iščupaće mi predatorske grudi! Ime moje tajne je Borčica Životinjić-Gorjanović.

P. S. Jasno vam je da je od ovih 400 novih preuzimanja, 390-ak mojih. Napolju je vrlo hladno ali me to neće sprečiti da nastavim svoj put. Planiram da do Nove godine obavim još mnogo preuzimanja. Za tebe, ljubavi moja.

Ovo je tema o našoj zbirci kojoj smo posvetili mnogo vremena i volje. Pokušaj da taj trud omalovažavaš nije ok, kao ni taj infantilni pokušaj iznošenje privatnih podataka, tipa "znam kako se zovete"
Tema je o zbirci, a ne o autorima i njihovim "sedam osmina" afirmacijama. Umoljavam da se razluči to dvoje.

Uzgred, br preuzimanja zbirke (u stvari, sve tri) je još skočio.

Poslednja izmena:
Ne bih se složio da je T3 isključivo horor zbirka. Različiti pristupi autora su je svakako istrgnuli iz okvira. Sijaset priča iz Torte samo koketira sa horororm, večina priča su odradila solidan pomak ka tzv mistery podžanru i mislim da je to sasvim ok. Pisanje horora samo zarad horora vodi u prozni sunovrat i šund. Pogledajmo Gospodar prstenova; takođe se može u pojedinim segmentima dela svrstati u horor, a najčitanija knjiga u istoriji, Biblija, vri od horor manifetluka, pa je opet niko ne shvata kao horor knjigu.

Dakle, koji se god podžanr forsirao po afinitetu pisca, taj isti podžanr, tj, elementi tog podžanra bi trebalo da budu u funkciji priče bez kojih ona ne bi mogla da se održi svojom logikom, a nikako svrha po sebi. Prilikom odabira priča za zbirku se i o tome vodilo računa, a koliko uspešno, vreme će pokazati.

Mom bratu blizancu, Koji I, opet su počele da se krive noge. Hteo je da sedne u svoju stolicu, ali su ga noge odnele nekuda prema polici s knjigama, pa čak i dalje, kroz hodnik, da bi ga smestile na klupicu na kojoj je otvoren na slova BŽG ležao telefonski imenik.
Ipak, napregnuvši svu svoju volju, moj brat se podiže i krenu prema sobi, kad ono - noge mu opet nestašne, pronesoše ga pored vrata!
- Uh, do đavola! - reče brat Koja I, zavukavši glavu pod sekretar.
A njegove noge nastaviše da vragolijaju i čak razbiše jednu staklenu činijicu koja je stajala na podu u predsoblju.
Najzad, moj brat blizanac sede u svoju stolicu.
- Evo i mene - reče on, široko se osmehujući i vadeći iz nozdrva iverje koje mu se tamo zaglavilo.

Poruka Koji I od brata Koje II: Svako od nas, uz više ili manje muke, pronađe svoje omiljeno mesto.

Poruka Borcu za prava životinja: obožavam te, Zelena! :heart:

Poruka Džeku svih zanata: obožavam i tebe! Stvarno ti kažem. :)

Poruka Književnosti: :zaljubljena:

Život je Horor No1 koji doživljava Fredica Kruger čineći ga i ostalim živuljkama...
Pisanje i snimanje horora je omogućavanje bekstva,a čitanje i gledanje-bekstvo iz
najcrnjeg horora...
Što ti život lepši-horor je grozniji-kontrast u umetnosti ove podmetačine zvane
dolče vita!
(Horor Kojo-za mene nisi imao porugu?!Srami se idažbog ti se iskrivilo i štošta sem nogu...:zelenko3:)

Back