Nestašica šarana digla cenu na 650 dinara! Ovo je razlog, a sve to utiče i na zdravlje, manje ribe u ishrani izaziva ove probleme!

шта је то са шараном

• цена све робе у маркетима мора бити као у ЕУ јер је надница у србији као у ЕУ

glasova: 0 0,0%
  • ово са ценама шарана је добро јер ће се повећати БДП по глави становника

glasova: 2 66,7%
  • сав шаран је извезен у Кину

glasova: 0 0,0%
  • шаран је у Канади, купили га срби за задњи верски празник

glasova: 1 33,3%

• Ukupno glasova
    3

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
36.946
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...ze-cenu-ove-ribe-i-do-650-dinara-po-kilogramu

Sa 12.000 hektara pod ribnjacima Srbija je spala na 4.000 hektara i uvozi više od 75 odsto ribe. Proizvodnja je smanjena, a pandemija je potpuno devastirala ribarstvo.

- Cena više uopšte nije važan faktor jer ribu nema ko da proizvede. Zbog nestašice gradani živog šarana kupuju na beogradskim pijacama po nezamislivim cenama od 650 dinara po kilogramu, i to ko se snade pa eventualno pronade u nekoj ribarnici. Generalno vlada velika nestašica i nema ribe iz toplovodne akvakulture poput šarana, tolstolobika, amura - kaže za Biznis.rs predsednik Grupacije za ribarstvo Privredne komore Srbije i direktor ribnjaka „Kapetanski rit" Krum Anastasov.

Да ли је ово напад на ново стару религију у Срба?

Како сада да Србљи посте ?

Ненавикли на морску рибу

Шта ви мислите ?

Nemam šarana.png

Ja sam sokiran, ja sam mislio da je konkurencija ogromna..
Mora da je neki drugi faktor, sigurno nije nezainteresovanost proizvodjaca, mora da je ili ucena drzave preko nedavanja dozvola ili nesto trece..
To da nece ljudi da se time bave, to ne verujem..

Tako da je verovatno prvoaprilska sala, kazem nema sanse da nece niko da se bavi nego je neka druga blokada u pitanju....
Obicno je dousnistvo izmedju drzave i nekog monopoliste..
A onda kukaju preko privredne komore koja u sustini nikad nije na strani proizvodjaca, nego uvek na strani drzavnog monopola..

Ja licno bih gajio zarana, jer znam mnogo ljudi koji ga vole redovno u ishrani...jer nemam uslova za pastrmku...to je prilicno tesko gajiti u delovima Srbije gde se ja mogu kretati..

Ma ja ne mogu da verujem u ovu vest, posto znam puno njih koji su se puno puta sami neckali a neki i probali da rade ribnjak...
Ima tu jedan problem, seljaci cesto zatruju tudj ribnjak....koliko sam ja cuo nije neprijateljstvo koje postoji od ranije nego im krivo sto ne dobijaju ribu iz tog privatnog ribnjaka...koji je neogradjen, ali je na privatnoj zemlji....Covek nije ogradio , ustvari njih do 10, nisu ogradili nijedan svoje ribnjake, nisu veliki, a svi manje vise imali problema sa ribnjakom i kvalitetom vode tj sa sabotazom...
A lako je zatrovati ribu, ubacis obicnu biljku koja je cesto pored puta i ribe su ugasile...nije tesko ni znati koju biljku..

... или можда сходно платежној моћи скуша .. ослић .... папаилине

Tuna, tuna, tuna, tuna, tuna, tuna, tuna, tuna, tuna, tuna, tuna, tuna, oslić, tuna, tuna, tuna, tuna, tuna, tuna, ajkulino meso, tuna, tuna, tuna, tuna :whistling:

Back