Nestao mačak

Katarina999

Početnik
Poruka
9
Ljudi, preklinjem vas, pomozite mi.
Naime, nestao mi je mačak pre 3 dana, i star je oko godinu dana. On je mačak koji nije izlazio iz kuće, bukvalno bi izašao da ide u wc i vratio bi se odmah u kuću. Pre 3 dana otišao je ujutru i vratio se predveče čisto malo da jede, dremnuo na 5 minuta i hteo ponovo da izađe. Od tad ga uopšte nema. Ceo komšiluk sam prevrnuta, dozivam ga svaki dan po ceo dan, pitam ljude da li su ga videli, niko ništa. Sve mačke koje su inače tu po okolini su i dalje tu, samo njega nema nigde. Na koliko vam se najduže desilo da vam mačak ode od kuće i vrati se? Koliko najviše dana je prošlo? Hvala unapred.

Kako već rekoše sa godinu dana postaju polno zreli i verovatno je otišao u švaleraciju.Nemoj da se iznenadiš ako se pojavi od negde kad ga najmanje očekuješ...Mačke su poznate po tome da ne dolaze kad iz zoveš osim ako nisu gladne ili ne čuju da zveckaš kujimom sa granulama...bar moje dotrče kad čuju da zveckam.
Moj savet ti je da za svaki slučaj napraviš plakate i daš oglas za izgubljenu mačku jer može da bude i da ga je neko pokupio sa ulice ili tako nešto...
I kastriraj ga inače će svakog proleća da se tako gubi na po nekoliko dana.

Kao što rekoše, verovatno se pari.

Mačke imaju sposobnost da se vrate, čak i ako su prilično udaljene. Kada sam se preselila, ponela sam mačku i mače. Mačka se vratila gde sam ranije živela (oko kilometar daleko), a mačae je ostalo Taj mačak dok je bio mlađi, odlazio je u proleće i vraćao se u jesen. Kada je omatoreo sedeo je kod kuće.
Poslednji mačor je otišao kada smo nabavili štene, preselio se u komšiluk. Pokušala sam da ga vratim, ali bezuspešno.

Kako već rekoše sa godinu dana postaju polno zreli i verovatno je otišao u švaleraciju.Nemoj da se iznenadiš ako se pojavi od negde kad ga najmanje očekuješ...Mačke su poznate po tome da ne dolaze kad iz zoveš osim ako nisu gladne ili ne čuju da zveckaš kujimom sa granulama...bar moje dotrče kad čuju da zveckam.
Moj savet ti je da za svaki slučaj napraviš plakate i daš oglas za izgubljenu mačku jer može da bude i da ga je neko pokupio sa ulice ili tako nešto...
I kastriraj ga inače će svakog proleća da se tako gubi na po nekoliko dana.
Macke i macore trebalo bi sterilisati, kastrirati pre nego sto imaju
prvo " teranje" Odu oni/one, vrate se nekada i posle tri nedelje, ali
takve se stvari desavaju na svakih 5-6 meseci, ja i ne razumem
zasto se macke ne sterilisu jer je ovo neminovnost, priroda hoce
svoje i tu Boga nema.

Pozdrav!
Ako nije kastriran, a po svemu sto je napisano nije, otisao je da ispuni svoju musku duznost. Desavalo se da i po nedelju ne dolaze... Malo strpljenja,nemoj da panicis,kad se izduva vratice se sam :)
jedino je malo promašio mesec, trebao je to u februaru, ali kao sto kazu, uvek je vreme za te stvari :)
malo se šalim ali verujem da ce se macak vratiti ziv i zdrav :heart:

svoje i tu Boga nema.
pa da,trebalo bi pre prvog teranja ali sad šta je tu je.

kod mojih imam 2 macka, nisu kastrirani.
Sivi skita, nekada ga nema po nedelju dana, cesto se vrati ranjav pa mu vidamo rane:lol:
Crni susta suprotnost, ne mrda od kuce, uvek je tu.

IMG_20210506_125156.jpg

pa da,trebalo bi pre prvog teranja ali sad šta je tu je.
svoje i tu Boga nema.
Nažalost, pogrešila sam. Imala sam to u vidu. I uradiću to, ako se vrati... Ali ne znam da li će se vratiti uopšte, prošlo je 4 dana. On ima 10 meseci 😔

Iskreno da Vam kažem, nemam lep osećaj... 4 dana nije došao ni da jede, ima 10 meseci, on je mnogo dobar, maza, kad ni mu prišao neko, on ne bi pobegao... Nema mnogo iskustva napolju, jer obožavao je da bude u kući, otišao bi samo u wc i odma bi bio na prozoru da bi ušao u kuću... Ne znam više kud ću i šta ću 😭
Ja znam macke koje odu mrtve ladne kod komsije i ponasaju se kao
da im je tamo kuca, onda se nekada sete da imaju i svoju kucu. Hajde da se nadamo da je i tvoj iz te frakcija lutalica. Hrane ga drugi ljudi, od gladi nece umreti. Da li si ti sigurna da nije poginuo ( zgazen)?
Inace, savrseno dobro znam kako se osecas, ta neizvesnost ubija.

Ja znam macke koje odu mrtve ladne kod komsije i ponasaju se kao
da im je tamo kuca, onda se nekada sete da imaju i svoju kucu. Hajde da se nadamo da je i tvoj iz te frakcija lutalica. Hrane ga drugi ljudi, od gladi nece umreti. Da li si ti sigurna da nije poginuo ( zgazen)?
Inace, savrseno dobro znam kako se osecas, ta neizvesnost ubija.
Sigurna sam jer živim u ulici koja je van grada, sve kuća do kuće, na putu nema nikakvih tragova, pa i da ga je neko sklonio, rekao bi mi, sve okolo ljude sam pitala koji žive tu blizu, znao je da se čuva od automobila...

Back