Malopre mi se desilo nesto neverovatno. Vratio sam se iz grada i ispred zgrade, pored kontejnera, video sam 2 sive macke. Pridjem ja da pogledam da li ima jos neka.maca, i ugledam jos jednu(od pozadi). Viknem ja Mazo, okrene se macka. Osecaj je bio neverovatan, to je moja maza!(Musko je, ali smo mislili da je zensko pa smo mu dali ime Maza) Odmah sam prisao, ostale macke su pobegle, on je ostao. Uzeo sam ga u narucje i nosio do stana kao malo dete. Nije se bunio. Umalo nisam zaplakao od srece. Doneo sam ga kuci, cale je spavao, baka je bila budna. I ona ga je prepoznala i tu smo se radovali i probudili caleta. Odneo sam mu macka i on nije verovao da je to on. Stali smo da ga gledamo, i uvideli da to nije nas macak. Bili smo totalno zbunjeni. Macak, kao da je blizanac naseg Maze. Bio je malo deblji i oko glave mu je preovladavala siva boja, a ne bela. Uzeli smo slike da uporedimo, i to nije nas Maza. Drugacije je i mjaukao. Najeo se i poceo sve vise i vise da mjauce ispred vrata. Morali smo da ga pustimo. E sad, razmisljao sam kako je ovo moglo da se dogodi. I, palo mi je nesto na pamet. Neko je verovatno uzeo mog Mazu misleci da je to ovaj macor koga sam ja nasao danas. Totalno sam tek sada zbunjen, sta da radim? :S