Nestale particije na Windows 7

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
264.670
Pozdrav svima.
Windows 7 mi ne prikazuje particije koje je pre nekoliko sati pokazivao.
Od 5 particija koje je pokazivao sada samo pokazuje dve.
Kompjuter ima dva hard diska.

Problem se desio nakon što sam na kompjuter instalirao Linux Debian.
Nakon instalacije je nestala particija na kojoj sam instalirao Linux.

Nardnih sati koristio sam EasyBCD, tačnije testirao sam program zato što nisam mogao da pokrenem Linux i onda su mi nestale ostale particije.

Kada otvorim "My computer" više se ne prikazuju particije drugog hard diska.

Molim Vas da mi saopštite kako da rešim problem te da onda ponovo mogu da pristupim ostalim particijama.

Ukoliko dodelim novo slovo,
da li će biti obrisani svi file-ovi koji su se nalazili na hard disku čije particije su nestale?

iKj9zCp.png

Pozdrav svima.
Windows 7 mi ne prikazuje particije koje je pre nekoliko sati pokazivao.
Od 5 particija koje je pokazivao sada samo pokazuje dve.
Kompjuter ima dva hard diska.

Problem se desio nakon što sam na kompjuter instalirao Linux Debian.
Nakon instalacije je nestala particija na kojoj sam instalirao Linux.

Nardnih sati koristio sam EasyBCD, tačnije testirao sam program zato što nisam mogao da pokrenem Linux i onda su mi nestale ostale particije.

Kada otvorim "My computer" više se ne prikazuju particije drugog hard diska.

Molim Vas da mi saopštite kako da rešim problem te da onda ponovo mogu da pristupim ostalim particijama.

Није нестала партиција већ је виндосв не види обзиром да нема подршку за фајл системе који се користе за инсталацију Линукс дистрибуција (најчешће је у питању ext3 и ext4 фајл системи (мада има и других новијих).

Čim particija nema slovo nevidljiva je. Znači digneš sistem sa nekim boot partition manager diskom i dodeliš slova particiji. On će ti oma prikazati kako će da izgledaju u Windowsu i pre nego što stisneš dugme Apply. Ako si zadovoljan stisneš dugme Apply i gotovo. I neigraj se Linuxom ako ne znaš kako se instalira poješće ti sve particije pa će ti biti posle Đavao kriv.

Čim particija nema slovo nevidljiva je. Znači digneš sistem sa nekim boot partition manager diskom i dodeliš slova particiji. On će ti oma prikazati kako će da izgledaju u Windowsu i pre nego što stisneš dugme Apply. Ako si zadovoljan stisneš dugme Apply i gotovo. I neigraj se Linuxom ako ne znaš kako se instalira poješće ti sve particije pa će ti biti posle Đavao kriv.

ЦЦЦЦ неће линукс да поједе никакве партиције већ може да се деси да корисник сам обрише партиције у току креирања партиције за линукс - и то само због сопствене непажње!

Уз елементарно познавање рачунара и мало концентрације неће доћи до проблема са партиционисањем нити при инсталацији линукса...

ЦЦЦЦ неће линукс да поједе никакве партиције већ може да се деси да корисник сам обрише партиције у току креирања партиције за линукс - и то само због сопствене непажње!

Уз елементарно познавање рачунара и мало концентрације неће доћи до проблема са партиционисањем нити при инсталацији линукса...

Na to sam i mislio da u stvari korisnik "pojede" particije al ajd...:mrgreen:
Ako oćeš da uradiš kako treba onda digneš sistem sa nekim boot partitition managerom i napraviš tri logičke particije prvu malu gigabajt dva za swap pored nje za sistem "/" i pored drugu za "/home" ali ih ne formatiraš već ostaviš prazne. Kada instaliraš Linux izabereš opciju manuelno particionisanje i tako imaš orijentaciju swap drugu mauntuješ sa "/" i treću sa "/home" i izabereš neki fajl sistem reiser ili ext4 šta već ima. Postaviš da instalira boot loader na primarnom boot disku u mbr-u i stisneš enter i gotovo. Ima iljadu godina već kada sam to poslednji put radio.

Poslednja izmena:

Back