Nestajanje mačaka

• Začetnik teme Začetnik teme A-man
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

A-man

Aktivan član
Poruka
1.531
Znači, više nikad neću udomiti ni odgajati male mačke.
Kako mogu tek tako da nestanu ? Imam veliko dvorište i desetak običnih avlijskih mačaka. Tu su, živimo nekako zajedno, navikli. Povremeno se pojavi tako neki izuzetan mališa kojeg posebno odnegujemo i vežemo se jedni za druge ali upravo takvi, jednostavno nestanu preko noći. Dok druge žive godinama, ove kao da neko posebno zloban dođe i kaže - E, nećeš više !
Jedan dvogodišnjak u novembru, jedan od 2 u januaru i sad nekidan jedan od 3-4 meseca...jel to neko sistematski truje, odstreljuje, jede...?!?

Zašto je njegova ludost recimo tvoj problem?
Puno ljudi ima suživot sa mačkama ili psima, naročito ljudi koji žive bez partnera
da mogu da biram pre bih odabrala da u okruženju
živim sa mačkama i psima nego sa pojedinim ljudima

Па како није мој проблем кад сам прочитао тему.
Видиш да лик нема једну или две него десетак мачака. И још се чуди што мачке неће да живе у том брлогу него беже.

Maćke ne vole da "dele" teritoriju.
Svaka ima svoju i brani je.
One su otišle i verovatno ih je neko prihvatio.
Kod mene su ostale samo mačka i jedno mače.
Jedno mače se "preselilo" kod komšinice.

Па како није мој проблем кад сам прочитао тему.
Видиш да лик нема једну или две него десетак мачака. И још се чуди што мачке неће да живе у том брлогу него беже.

A da li si ti pročitao da te mačke žive u dvorištu na otvorenom prostoru i da im je tu dobro jer ih čovek hranai.
i ne beže one nego ih neko uzima zato što misli da čovek ima puno pa jedna manje više nije ni važno
štp opet govori o tome kakvi smo mi ljudi...uzimamo tuđe stvari bez pitanja...
dno komunikacije i elementarne kulture.

- - - - - - - - - -

Kako bi bilo sa mačorom, poput mene. :malav:

ne znam bejbi

A da li si ti pročitao da te mačke žive u dvorištu na otvorenom prostoru i da im je tu dobro jer ih čovek hranai.
i ne beže one nego ih neko uzima zato što misli da čovek ima puno pa jedna manje više nije ni važno
štp opet govori o tome kakvi smo mi ljudi...uzimamo tuđe stvari bez pitanja...
dno komunikacije i elementarne kulture.

Тај мора је наш бивши председник, извињавам се што га одмах нисам препознао.

A da li si ti pročitao da te mačke žive u dvorištu na otvorenom prostoru i da im je tu dobro jer ih čovek hranai.i ne beže one nego ih neko uzima zato što misli da čovek ima puno pa jedna manje više nije ni važnoštp opet govori o tome kakvi smo mi ljudi...uzimamo tuđe stvari bez pitanja... dno komunikacije i elementarne kulture.- - - - - - - - - -ne znam bejbi

Pusti me u krilo da te ubedim, :kez:

ljudi ginu za manje, kamol uzeti nešto tuđe, neki veruju....ko ne hteo tuđe dabogda ne imao ni svoje. :mrgreen:

meni je juče nestala mačka
a jutros je videh kako vrti repom u dvorištu iza zgrade
ja je zovem umilno ajde čiki idemo kući da ti dadem whiskas
a ona me pogleda i okrenu glavu...
više joj se sviđa muško društvo:lol:

i sad kad je prođe teranje pa se vrati kući
opet moram da čistim buve parazite i ostalu gamad

a možda ću morati i mačiće da poklanjam ako je krene :lol:

E, stigoh...
Ne, nisam ja nimalo lud. Jednostavno volim životinje i ne bih im nipošto naudio. Sad čije su i koliko ih naiđe kod mene u dvorište, nije me briga. Nahranim ih kad god mogu ali, normalno da se vremenom, uvek pojavi ona "jedna" posebna. Nahranim i tuđeg kera na ulici pa ne vidim zašto bih se smatrao "ludim". :D
J..te, kad joj treba, sama traži da izađe napolje za razliku od nekih ljudi koji ni ne pitaju dal sme zapaliti cigaru u prostoriji...To zaslužuje divljnje :D

Znači, više nikad neću udomiti ni odgajati male mačke.
Kako mogu tek tako da nestanu ? Imam veliko dvorište i desetak običnih avlijskih mačaka. Tu su, živimo nekako zajedno, navikli. Povremeno se pojavi tako neki izuzetan mališa kojeg posebno odnegujemo i vežemo se jedni za druge ali upravo takvi, jednostavno nestanu preko noći. Dok druge žive godinama, ove kao da neko posebno zloban dođe i kaže - E, nećeš više !
Jedan dvogodišnjak u novembru, jedan od 2 u januaru i sad nekidan jedan od 3-4 meseca...jel to neko sistematski truje, odstreljuje, jede...?!?

Mozda ih neko odnese kuci a da ti ne znas.A mozda je ono sto mislis.Mozda da probas da ispratis situaciju nekom kamericom

Back