NESREĆA U CENTRU GRADA Deo terase otpao sa zgrade i čoveka POGODIO U GLAVU

Ne zanima me politika.

Svaka zgrada treba da bude sredjena od podruma do krova.Ko to nece neka predje u kucu i ne ugrozava zivote drugih zbog svoje neodgovornosti.Treba nam jedan takav zakon - necete da odrzavate,necete ziveti u zgradi jer ste rizik za druge ljude.

Zivot mi je preseo procitavsi ovo jer znaci da nigde covek nije siguran.

Tuzba za ovo kao vrata.Sutra moze bilo kome od vas da se desi ovakva stvar.

Sta da je pao beton na bebu u kolicima?Dete?Nekog starca?Bili bi na mestu mrtvi.Ovaj covek je vitalan te ostao ziv nakon udarca a to je trauma za ceo zivot.JER NEKO NIJE ODRZAVAO FASADU.Kako me nerviraju ljudi koji hoce stan a nece obaveze.To treba zakonom zabraniti.

To su, dodaje sagovornik N1, zahtevali od Zavoda za zaštitu spomenika jer je, tvrdi, zgrada kulturno dobro pod zaštitom Grada.
Ne samo da održavanje zgrada koje su zaštićene nije lakše, nego je zahvaljujući birokratiji u Zavodu i teže i skuplje!

U Zavodu za zaštitu spomenika kulture su na pitanje da li su nadležni za očuvanje objekta broj 107 u Bulevaru kralja Aleksandra rekli da, zbog odsustva direktora, nema ko tu informaciju da da. Tako je do daljnjeg nepoznanica da li su zahtevi stanara za obnavljanje zgrade stigli do Zavoda i šta se dogodilo sa njima.
Tipično birokratsko izbegavanje svake odgovornosti.

Bez obzira da li je direktor tu ili nije, zgrada jeste ili nije pod zaštitom Zavoda. Ako ni to ne znaju bez direktora treba ga odmah najuriti!

Pazi nametnuli su nam ove upravnike zgrada ili sta vec, placamo ih mi ili opstina, njihova duznost je da vode racuna o zgradama. Dakle prijava protiv upravnika te zgrade pa onda tuzba protiv istog i protiv grada/opstine.

Niko ih nije nametnuo, ovde je rać samo o ljudkoj gluposti. Upravnike imaju oni koji nisu u stanju d ase sami dogovore ili žele da im ulaz vodi upravo neko plaćen za to. U svakom slučaju je to izbor stanara i nikoga više.

Код нас у згради није никакав ни наметнути ни плаћени управник. Изабрали смо га сами, јер смо организовани и одговорни људи који желе да живе у реду.
Што се фасаде тиче, пре пар година приметио сам да нам је део фасаде на горњим спратовима, иначе, тешке, масивне фасаде, склон паду, па сам о томе обавестио комшије и позвали смо планинаре, који су стручни и оспосибљени да излупају сву ту фасаду склону паду. То је урађено у најкраћем року и од тада је наша зграда потпуно безбедна за пролазнике и аутомобиле. Иначе сваког месеца одвајамо, мимо инфостана, новац за обнову фасаде и текуће потребе зграде.
Не може се у стамбеној згради живети готовански, по систему бриго моја пређи на другога. Људи морају нешто да предузму и сами.

Back