nesposobni

Moram da kažem na temu nesposobnosti da net daje savršene tutorijale za sve prilike i neprilike. Sad je lakše nego ikad pre da se informišeš u vezi bilo čega ako si iole spreman da se malo posvetiš problemu i isfiltriraš informacije od dezinformacija.
Znači od smelih kulinarskih poduhvata do majstorisanja, sve ti je na dohvat ruke, ne moraš više da znaš čoveka koji zna čoveka koji može da ti se raspita u vezi neke stvari. Sad je dosta toga do volje samog pojedinca.
Mada to što sad možeš u sekundi pomoću neta da proceniš da je otišao kazan na bojleru, ne znači da treba entuzijazično odmah sam da se upuštaš u akciju menjanja bojlera.

Moram da kažem na temu nesposobnosti da net daje savršene tutorijale za sve prilike i neprilike. Sad je lakše nego ikad pre da se informišeš u vezi bilo čega ako si iole spreman da se malo posvetiš problemu i isfiltriraš informacije od dezinformacija.
Znači od smelih kulinarskih poduhvata do majstorisanja, sve ti je na dohvat ruke, ne moraš više da znaš čoveka koji zna čoveka koji može da ti se raspita u vezi neke stvari. Sad je dosta toga do volje samog pojedinca.
Mada to što sad možeš u sekundi pomoću neta da proceniš da je otišao kazan na bojleru, ne znači da treba entuzijazično odmah sam da se upuštaš u akciju menjanja bojlera.

Daje, slažem se ali opet se vidi šta je uradio profesionalac.

To bi bilo kao da ja kažem da ima primera i modela tužbi online...ima ali dobar advokat je dobar advokat, on ima i znanje i iskustvo iz prakse, osećaj, intuiciju...

Nama su kočila vrata od američkog plakara..."takav koji misli da sve zna" ih skine, cirka tri metra visine i ko zna koliko težine, stavi mi ih uz šank u kuhinji, tu najmanje smetaju i sada će on to za vikend. Prodje jedan vikend, prodje drugi vikend, zatrpan poslom dolazi u teški mrak odlazi ujutru u mrak i dobro, krene on da namešta, vidim ogrebotinu na parketu, već flipnem, long story short pokušavao je bar tri dana...ne ide...zove čoveka koji ima bolji alat...Njih dvojica zajedno...I dalje ne ide...
Pukne meni film i kažem da se sutra zove majstor. Ne. Pozovem majstora, dodje čovečuljak moje visine i kaže moraju da se menjaju sine...u dva dana čovek sve zameni, eno ih vrata kao nova...naravučenije - svako ima svoju struku.

Slažem se da svako ima svoju struku, ali to u praksi vrlo često ne funkcioniše kako očekuješ. Onda ti bude prosto neprijatno jer ti sad moraš da izigravaš džangrizavu domaćicu koja smara ljude i visi im nad glavom dok rade, ali u poslednje vreme bar sa raznim majstorima imam posla jer se sve živo kvari, krpi i renovira i kod mene i kod mojih i vidiš da ima majstora i majstora.

Kad smo menjali inatalacije bukvalno sam morala da učim i smaram čoveka za svaku sitnicu, ono što nisam savladala i gde ga nisam držala na oku, to nije ni odradio. A što je odradio odradio je tako da nikad ne ispada samo osigurač u kući, već i taj i odmah glavni u ulazu, niti je odradio ni sve što sam mu tražila. A da je bar bio brz, nego me izluđivao jer je to bila pauza za pauzom, ručkovi, kafe, čašice razgovora.

Pre neki dan pozvali majstora koji inače radi u vodovodu, zapušilo se kupatilo, jeste kao skup, ali računaš to mu je posao. Tako je isfušerisao za deset sekundi da sad moram opet da ga zovem, trebala sam odmah da ga okrenem da se vrati, ali sam se uzdala u čudo.
Ko se sve hvata da bude moler, to tek..

Ima i odličnih stvarno, moji imaju fantastičnog električara i komšiju majstora svaštara koji je genijalac kakve ideje ima i kako rešava probleme. A taj uopšte nije ni majstor, nasledio radionicu od oca i voli da se bavi i da smišlja pametna rešenja.
Tako da svega ima, najviše tih što fušerišu. Kad naiđeš na profesionalca o kom govoriš čuvaš ga kao oko u glavi.

Ja sam kao Freja, postujem struku i profesiju i slusam sta mi ko kaze ko je strucan.

Ali kod tih zanatlija, problem je u tome sto su vecina njih ljudi koji nemaju bas mnogo mozga a oni koji imaju mozga se ne bave time profesionalno. Tako da, oni koji imaju malo mozga, odskoce kao bolji majstori ali takvih je malo. Moj bivsi kolega je manijak za automobile, bicikle, tehniku, moze sta god da popravi i cak covek voli to da radi u slobodno vreme, ali on nece otvoriti svoju majstorsku radionicu da zivi od toga jer je informaticki inzenjer i nece da mu posao bude da kleci, bude u ulju do laktova. Kao hobi da, kao profesija ne.

Kichbran@

Postoje ljudi koji kupe Singericu i Burdu, ujutru okače tablu Krojački salon i odluče preko noci da budu krojačice...neretko govore kako su u inostranstvu najskuplji modeli po meri. Jesu ali njih prave vrhunske zanatlije koje poznaju tkanine i pad istih u dušu...

Nije tu problem u zanatu već u šašavom tržištu zanatlija koje smatramo da treba popuniti onima koji su juče kupili burgiju ili mašinu za krojenje jer da su učili školu ne bi tu bili. Mislim da je to greška jer su svakom društvu potrebni odlični pekari, mesari, frizeri, stolari...ljudi koji za svoj rad zaslužuju poštenu naknadu. U tom smislu kažem da cenim struku...los pravnik ili loš bravar isto je to meni...

sposobni mushkarac ispija pivo na kanabetu i ima zenu koja sve to radi :malav:

... i jos je ubedi da mu pre nego sto pocne s tim kucnim poslovima kao apsolutni prioritet napravi kokice, posto je fokusiran na pracenje tv prenosa, a taj jedan trenutak nepaznje dok se ukljucuje aparat za kokice bi mogao da bude presudan za stanje njegovih tiketa... :deda: :malav:

Moja Rajka :mrgreen: :super: :maramica:

x5aflpp_braca-bez-gaca-moja-rajka_fun

Back