Nesporazum i svadja zbog dece

Кад живиш у згради онда треба да размишљаш о комшијама. Можда је неко болестан, преморен, било шта.

На страну што ја не дозвољавам дреку и галопирање по стану.

Poslednja izmena od moderatora:
Mi zivimo u kuci, deci dozvoljavam da trce i vicu, u unutra i u dvoristu. I kad dodju drugari subotom sve vreme u coporu trce okolo, lupaju i vratima. Meni je lepo da ih cujem kako se lepo smeju i raduju. Ranije smo ziveli u stanu, niko se nikad nije zalio na decu, niti sam se ja zalula komsijama za njihovu. Deca su deca :) malo razumevanja
Meni smeta svadjanje, drugi zvuci...
Moja Miele ves masina se skoro uopste ne cuje kad radi.

mozda su samo bili pristojni....ne kapiram sta se dobija sa time sto se deci dopusta da divljaju u stanu, samo mogu da se povrede, nista drugo....i ja sam u stanu i imam dvoej dece, jedno je vec zagazilo u pubertet ali nisam mu dozvoljavala to divljanje jer i meni smeta....postoji igraliste, setnja, sport, mnogo kvalitetniji nacini nego da pustas dete da ti lupa vratima, da skace po namestaju i da vice....deca jesu deca ali deca ce postati ljudi koji nisu obzirni jer su navikli da su bucni i divlji....

Pa valjda i ti imas nekog uticaja tu, nije zena jedina koja donosi odluke? A to ispravljanje gresaka svojih roditelja na deci (sto radi tvoja zena - njeni bili strogi, pa ce ona deci sve da popusta) uvek ode u neki ekstrem.. Lepo je da su deca slobodna, ali zivite u drustvu, ne u dzungli i ne mogu da rade sve sto pozele, a nije ni dobro za njih da nemaju nikakve granice niti pravila..

Mi zivimo u kuci, deci dozvoljavam da trce i vicu, u unutra i u dvoristu. I kad dodju drugari subotom sve vreme u coporu trce okolo, lupaju i vratima. Meni je lepo da ih cujem kako se lepo smeju i raduju. Ranije smo ziveli u stanu, niko se nikad nije zalio na decu, niti sam se ja zalula komsijama za njihovu. Deca su deca :) malo razumevanja
Meni smeta svadjanje, drugi zvuci...
Moja Miele ves masina se skoro uopste ne cuje kad radi.

postoji normalna decija igra i postoji divljanje
i moje dete trci skace vice i lupa
ali sve ima granicu
niko od deteta ne trazi da bude ko baba i da sedi i cita novine ili gleda vesti
neki red mora da se zna kad se zivi medju ljudima...
ja ne mogu svojoj cerki da dopustim da skace i lupa zeni ispod pogotovo kad je vreme za odmaranje
ne zelim sutra da bude ko ove stoke iznad, da neko nema mira od nje i njene divlje porodice
i pored toga, ona ipak drnda tu i tamo,kao i svako dete al je poenta nauciti je da to nije lepo i da malo smiri dozivljaj jer ispod i pored ipak neko zivi...nije cela zgrada nasa...a i da jeste, opet nije fora divljati

Да имам такве у стану поред или изнад, редовно бих их пријављивала.
Уопште ми не би био проблем.
Комшиница изнад је имала обичај да пусти машину за веш око 23 сата да дрнда до 1-2 ујутру. Ок, ноћна је птица, пере на јефтиној струји... али нисмо сви будни ноћу нити нам пада на памет да зарад 100 уштеђених динара не може читава зграда да спава. Комшије су је врло брзо уразумиле.

prijavljivali smo par puta oko 1 nocu,kad je mala bila beba
nastade cela frka...mi ovakvi i onakvi
kao nikad se niko nije zalio dok mi nismo dosli
alo majstore...prvo,u ovom stanu jako dugo niko nije ziveo...a pre toga bili baba i deda neki valjda,verovatno gluvi...
misim,u zgradi mora nesto da se cuje
al ovo sto oni rade je katastrofa
krdo bivola se ne bi culo tako

Боље да гледа човек и тражи нови стан, па тако, кад их преселе и плате казну једно пет-шест пута, онда ће научити да морају да поштују кућни ред јер станују у ст. згради.

Uzas! :(
Čoveče mani je tako zao tebe.
Niko ne moze da upropasti decu kao rodjena majka koji ih vecito besprekorno stiti i dozvoljava SVE.
Pa uz to tretirajuci oca te dece kao krpu.
Izvini za ovo krpa, ali bas sam se nesto iznervirala.
A kada dodju komsije da se zale zbog buke, njoj prepusti taj obracun, pa ti se mozda posreci da nju komsije prijave policiji...mozda ce se urazumiti.
A mozda je pritvore nekoliko dana, da ti se glava odmori.

Dovedi ih u RS pa decu nalupaj
a sa zenom se posvadjaj i dogovori kao covek.

Meni su pricali da je jedan nas covek u Nemackoj hteo da istuce dete,
bilo nemirno, ono odmah reklo da ce ga prijaviti,
a tata mu rekao, E pa dobro, onda cu te na leto odvesti kod babe i dede u RS,
i zavezati za drvo i tako nalupati... tamo nije zabranjeno :mrgreen:

Back