NESMIJEM PRICI PSU ! :D

Malo je mator ali valjda jos nije kasno za prilagodjavanje. Pusti ga malo da izgladni, potrudi se da ga posle samo ti hranis i NE pokazuj strah. Psi to osete. Ne moras ga maziti ali suzdrzi se i ne pokazuj dramu. Zvuci cudno ali kad mu se obracas NEmoj mu se unositi u lice i ne daj Boze smejati. Ludo ? E, pas kad vidi zube kroz osmeh pa jos dok mu se unosis u facu, dozivljava to kao vrlo ozbiljnu PRETNJU ! Moras da budes Alfa muzjak, generalno u ocima pasa ako hoces da te slusaju. Naravno, nikad ga fizicki NE kaznjavaj...Imao sam Haskija, prilicno su nezavisni tako da ce ti trebati mnoooogo strpljenja. Ajd' sa srecom, obojici ! :)

Kao sto neki vec i napisase,malo je podataka za neko ozbiljnije razgovaranje,ali ;)
Ne bih bas u startu da te deprimiram no mislim da bi bilo korisno da znas sledece:
Ako pas rezi i iskazuje otvorenu agresiju iako se prema njemu ophodi korektno,nije bas dobro
Ako isto to iskazuje i kad mu dajes hranu i vodu,nije dobro
Trebalo bi ispitati kako se ponasao tamo odakle je dosao,i kako su prema njemu postupali tamo...
Generalno sam protiv forsiranja mesanaca,narocito ako im se ne zna poreklo(iako ti kazes da je mesan haski/retriver)er je tu situacija prilicno zakomplikovana po pitanju karaktera,naslednih osobina,sta i na koga ce da povuce itd,itd...
U svakom slucaju jako oprezno,stalozeno i bez ikakvih emocija(u pocetku)ako nastavi sa iskazivanjem nepoverenja razmisli o tome da ga vratis, pa da uzmes nekog drugog stalozenijeg psa..:ok:

Poslednja izmena:
Psa sam sinoc vodio na povodcu bio je miran ko da je kod mene od prvog dana....
Ali problem je u davanju hrane,kada zavrsi sa njom opet je nesto nervozan i hoce da ujede...evo vam i njegove neke slike
photo0217p.jpg

photo0216u.jpg

photo0215m.jpg

Zasto ga drzis u tako surovim uslovima na kratkom lancu na toj vetrometini?

Mozda je bio slobodan i ne trpi lanac i losije uslove za zivot, a ko zna kako ga je i predhodni vlasnik tretirao.

Inace jako lep mladi pas, kome li je samo palo na pamet da ukrsta haskija i labradora.

Ovaj pas je bilo kod momka na tarasi...posto nije imao prostora za njega on ga je prodavao...Pas pocne da laje i hoce ujest kada

A izgleda ga nije ni hranio niti je ista radio s njim. Jedan komsija je skoro kupio iz cistog sazanjelja (prema jadnim zivotinjama) od jednog alkoholicara izgladnele kokoske, kaze mi juce da jadnice i spavaju pored hranilice. Ili se jednostavno pas postavlja kao vodja copora. Jesi li gledao Saptaca psima? Ako nisi, ima njegovih snimaka i na youtube, pa potrazi.

vidi ovako. tvoj pas, ne samo što još uvek nema poverenja u tebe, nego te ni ne smatra za bilo kakav autoritet koliko sam ja uspeo da shvatim iz činjenice da hoće da uzme hranu od tebe ali da je pošto pojede opet nervozan/agresivan na tebe. možda je ipak bolje da pustiš oca da 'ga smekša' za početak a ti da kasnije uspostaviš kontakt. treba da zapamtiš da se uvek prema njemu moraš postaviti kao neko ko je iznad njega u hijerarhiji, dakle moraš biti samopouzdan i nikad ne pokazivati strah i pas će to poštovati. naravno, ovo ni slučajno ne znači da bi trebalo da ga maltretiraš. hranom ćeš ga najbolje pridobiti, takođe pokušaj da mu se približiš i sprijateljiš se sa njim na nekom neutralnom terenu, znači ne kad je vezan i kada može ispoljiti teritorijalni nagon.

Back