Nesebicna du.peta

Potrebno je da napravimo reciprocitet tema.

Koliko meni, toliko tebi, pocesi moje du.pe, i ja cu isto toliko da pocesem i tvoje.

Tako funkcionisu ljudski odnosi. U stvari, tako funkcionisu ljudske duse.

I gde onda ocekujete bajku i ljubav u takvom svetu?

Zar stvarno mislite da to sto vam se neko daje nema nikakve veze sa prirodom te osobe, nego sa tim kakvi ste vi prema njemu?

Ma sta je s tobom Kami sa ovakvim temama?

Naravno da svet tako funkcionise i ko ocekuje bajke?

Kami ti se ponasas kao onaj momak koji juri sponzoruse a onda prica kako su sve devojke sponzoruse.
Izbegni cure bez srca, biraj vise spram svojih kriterijuma, dtzi do onoga sta ti je vazno i selektuj zene po svom ukusu. Verujem da ces tako imati srodniju dusu kraj sebe. Ma koliko ti se neciji karakter ne dopadao nisu mu ni otac ni papa ni sudija da ga prevaspitavas niti je simpaticno pljuckati po odraslim, izgradjenim osobama koje imaju svoj zivot, ma sta mi o tom zivotu mislili, nismo pozvani da im sudimo narocito ako smo im u zivotu nebitni ili malo bitni. Na kraju ces potrositi godine, optimizam i energiju na pogresne i po tvom sudu nekvalitetne ljude.

Kami ti se ponasas kao onaj momak koji juri sponzoruse a onda prica kako su sve devojke sponzoruse.
Izbegni cure bez srca, biraj vise spram svojih kriterijuma, dtzi do onoga sta ti je vazno i selektuj zene po svom ukusu. Verujem da ces tako imati srodniju dusu kraj sebe. Ma koliko ti se neciji karakter ne dopadao nisu mu ni otac ni papa ni sudija da ga prevaspitavas niti je simpaticno pljuckati po odraslim, izgradjenim osobama koje imaju svoj zivot, ma sta mi o tom zivotu mislili, nismo pozvani da im sudimo narocito ako smo im u zivotu nebitni ili malo bitni. Na kraju ces potrositi godine, optimizam i energiju na pogresne i po tvom sudu nekvalitetne ljude.

U pravu si. Zasto da ja glumim budalu i pokazujem nekome svetlo, kada on uziva u mraku? Tj. ne uziva, naravno, ali mu sve nekako prejako svetlo tamo negde drugde.

Koliko meni, toliko tebi, pocesi moje du.pe, i ja cu isto toliko da pocesem i tvoje.

Zar stvarno mislite da to sto vam se neko daje nema nikakve veze sa prirodom te osobe, nego sa tim kakvi ste vi prema njemu?

ima veze sa tim sto misle da su oni baje sto se neko primio na njih pa umesto pise raste im ego
a ne ne, dobrota nije slabost
obicno ti umisljeni su slabi

A ona ce da udje u rernu i sama da se zaliva mocom..ona je guska.

Kami jesi li ti svetionik ili elektricna sijalica u mracnom kokosinjcu? Nisi ni kompas ni ciganska gatara koja cita misli iz pasulja. Nemas nikakav integritet da odraslim ljudima usadjujes u glavu tvoje i samo tvoje vrednosti. Vrednost je subjektivna kategorija, razlikuje se od coveka do coveka a sloboda je vrhunska vrednost. Da sumiram, ostavi ljude na miru u svojoj slobodi da zive kako im srce, um ili vaspitanje nalazu, u potpunoj nesavrsenosti ako im se tako oce..

A ona ce da udje u rernu i sama da se zaliva mocom..ona je guska.

Kami jesi li ti svetionik ili elektricna sijalica u mracnom kokosinjcu? Nisi ni kompas ni ciganska gatara koja cita misli iz pasulja. Nemas nikakav integritet da odraslim ljuda usadjujea u glavu tvoje i samo tvoje vrednosti. Vrednost je subjektivna kategorija, razlikuje se od coveka do coveka a sloboda je vrhunska vrednost. Da sumiram, ostavi ljude na miru u svojoj slobodi da zive kako im srce, um ili vaspitanje nalazu, u potpunoj nesavrsenosti ako im se tako oce..

Pa najobjektivnije- Da, jesam.

Ostavio bih ja njih na miru, ja i ne volim previse ljude, ali nece oni mene. Mnogo su sjebani i slabi ti tvoji odrasli ljudi, mnogo. On dodje, place mi o tome kako je skroz uplasen i ne vidi smisao, i onda ja ispadnem grbav kada mu kazem da se to resava tako sto probijes svaki zid maski koje mu je karakter izgradio. Da, ja jesam budala, u pravu si, i to teska.

Gledaj ga najobjektivnije...ako to mislis samo ti svakako ne moze da bude objektivno...sve sto nije merljivo nije objektivno, sve sto dolazi iz glave i tice se stvari koje nisu egzaktne je subjektivno. Ja mogu da mislim da je zemlja kockasta ali onda cu videti naucni dokaz da nije. Isto tako mogu da mislim da kisni dan ruzan i kako nema dokaza da je lep moje misljenje je subjektivna istina ma koliko bilo subjektivna nebuloza drugim ljudima. Ja bih, ovako instiktivno rekla da ti mozda precenjujes licne zakljucke koje donosis na osnovu misljenja a ne dokaza, dajes im objektivnost i dopustas sebi da se nadjes iznad drugih. Sta je problm ako ne ego?

Gledaj ga najobjektivnije...ako to mislis samo ti svakako ne moze da bude objektivno...sve sto nije merljivo nije objektivno, sve sto dolazi iz glave i tice se stvari koje nisu egzaktne je subjektivno. Ja mogu da mislim da je zemlja kockasta ali onda cu videti naucni dokaz da nije. Isto tako mogu da mislim da kisni dan ruzan i kako nema dokaza da je lep moje misljenje je subjektivna istina ma koliko bilo subjektivna nebuloza drugim ljudima. Ja bih, ovako instiktivno rekla da ti mozda precenjujes licne zakljucke koje donosis na osnovu misljenja a ne dokaza, dajes im objektivnost i dopustas sebi da se nadjes iznad drugih. Sta je problm ako ne ego?

Ne, dokazi o ljudskim osecanjima su tu, na svakom koraku, samo ih ljudi ne vide jer su ili previse uplaseni, ili previse sebicni, ili oboje.

Dokazi su tu, samo treba malo bolje pogledati.

Ali da, u pravu si, besmisleno je nekome nabijati u lice nesto sto ni on sam ne zeli da vidi, razume i oseti.

Besmisleno stvarno.

Zato ja i govorim o se.bicnim dupetima ne kao losim osobama, daleko su oni od toga. To su tragicne osobe, jako tragicne. Mislim, svi smo mi tragicni i sjebani ljudi koji u sebi nose svoj bol, ali ovo je onaj tip osoba koji nikada nece razumeti taj svoj bol. Oni se plase svog bola, valjda se plase da budu luzeri, sta li, jbem li ga. Neko im je nekad negde nabio u glavu tupavu vrednost da je najgora stvar na svetu biti luzer; biti ono sto je bio svaki covek u istoriji, i sto jeste na planeti Zemlji danas- luzer.

I to je jedno veliko jbga.

Jbga.

Zato slusajte Anu Nikolic, ona je iskrena i emotivna zena koja jako dobro peva o svom bolu, ona ga razume.

Poslednja izmena:
Ako znaš da šarmiraš i da se dopadneš,a uz to i da si nesebićan i pružiš očekivano (ali škrtački-
da vidi da toga ima podosta ,a dobije samo nedovoljan deo!z;)),tad si u velikoj prednosti s priličnim bonusom...
Buket cveća treba uvek da je bez naročitog razloga (tad je baš njoj,a ne "zbog..."),a valja znati pročitati i želje
i još mnogo štošta...No ,ne može to svako-ti koji nisu za to-kad prođe zaljubljenost-sledi razoćaranje i monotonija otaljavanja,
ako se nema hrabrosti za raskidanje veze bez veze...
Tako da ljubav,"zahvaljujući" intelektu ,posebno emotivnoj IQ,zna da se zakomplikuje do besvesti nepotrebno i obostrano
bolno...Lažni trijumf ne donosi zadovoljstvo ,samo opterećenje psihe,jer je suštinska emotivna nestabilnost...Ti fenomeni uma
nisu retka pojava ,naroćito u intelektualnim krugovima i u eliti gde su spletke i polusenke ogovaranja sastavni deo svakodnevice...
Tu je i sve jednostavno i jasno,a opet....z;)

Nedostatak reciprociteta u davanju u odnosima, to je tacno, obicno nas povredjuje, povredjuje i ego, i kada nas dovoljno iscrpi, sto moze da bude nakon nekog vremena ili odmah, vodi okoncanju takvog odnosa.
Dovoljno je tesko voleti nekog na duze staze i kada je se pravilo o reciprocitetu propisno i makar nacelno postuje, a kamoli kada jedna strana nije zainteresovana ili nema potencijala da ponudi koliko dobija. Na kratke staze sve je moguce. Na duze, sve su sanse da od tvoje tvoje nesebicnosti i spremnosti da odnose sa ljudima sagledavas i razumes mnogo sire nego ostali, dodjes do saznanja da je u pitanju bila tvoja cista naivnost i nepoznavanje sopstvenih kapaciteta.
Sto je to tako i sto nam jedino odnosi opstaju ukoliko je zadovoljen trgovca u nama, to je vec malo do nase prirode, malo do naucenih pravila, malo do toga da u slucaju da te ponese entuzijazam moras da budes spreman da ces najverovatnije ispasti tek budala. Malo ko iskoci iz tog sablona, barem volim da mislim da i takvih ljudi ima.

a sad idem da slusam anu nikolic.:znamiguje:

- - - - - - - - - -

Svako se projektuje ovde, pa hajde i ja... što da ne..

Vidi, to je jedini deo života gde sve, ama baš sve zavisi od tebe - koliko tražiš - toliko i dobijaš. Veruj jer je to istina.
i na kraju, dozvoli da ti kaaaaaazem
ljubavi dobijas koliko i daaaajeees..:)
nije ana nikolic, al eto:)

Back