Nesavesnim vozačima oduzimanje kola

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
28.430
Nesavesnim vozačima bi u određenim drastičnim slučajevima kršenja zakona moglo da trajno bude oduzeto vozilo, najavili su iz policije.

518727436547456c1f3166642951334_orig.jpg

Foto: Freeimages.com​
Ministarstvo unutrašnjih poslova je predstavilo predloge izmena Zakona o saobraćaju usmerene ka većoj bezbednosti na drumovima kojima je predviđena oštrija kaznena politika u nekim slučajevima.
Predložene izmene tog zakona, koje će se uskoro naći u parlamentu, predstavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, naglasivši da je njihov cillj spasavanje života svih učesnika u saobraćaju.

Stefanović je istakao i da se predloženim izmenama pooštrava kaznena politika, istakavši da će se istovremeno pojačano raditi na prevenciji i edukaciji.

Nakon učestalih nesreća u kojima život gube uglavnom mladi ljudi, formirana je Radna grupa za hitnu izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju, na čijem je čelu potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Kako je objavljeno, predlozi bi trebalo da budu gotovi naredne nedelje, a najavljeno je da će se zabrana upravljanja vozilima od 23 do pet ujutru proširiti sa onih koje imaju probne vozačke dozvole na sva lica starosti do 21 godine, kao i ograničenje snaga vozila kojima mogu da upravljaju.

Najavljena je nulta tolerancija za alkohol za vozače do 21 godine, veće kazne za vožnju maloletnih lica bez odgovarajućih sredstava obezbeđenja.

"U mnogim zemljama sveta postoje ograničnja za ulazak mladih do 21 godine u klubove i to nije bez razloga. Beograd se reklamira kao jedan od 'najluđih' gradova za provod u Evropi, dok u isto vreme u Zagrebu, Ljubljani, Beču, Cirihu... posle 22 sata skoro da nema nikog na ulicama", napomenuo je pomoćnik ministra saobraćaja Saša Stojanović.

On je dodao da mladi u Beogradu izlaze tek u 23 sata kada na ulicama ima mnogo alkohola i droge.

"Potrebna je najšira akcija po pitanju edukacije i da tu veoma važnu ulogu ima porodica, predškolske i školske ustanove", rekao je on.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=11&dd=25&nav_category=12&nav_id=928238

A koce da oduzima vozila policije? :think:

Kaze ovo

"U mnogim zemljama sveta postoje ograničnja za ulazak mladih do 21 godine u klubove i to nije bez razloga. Beograd se reklamira kao jedan od 'najluđih' gradova za provod u Evropi, dok u isto vreme u Zagrebu, Ljubljani, Beču, Cirihu... posle 22 sata skoro da nema nikog na ulicama", napomenuo je pomoćnik ministra saobraćaja Saša Stojanović.

On je dodao da mladi u Beogradu izlaze tek u 23 sata kada na ulicama ima mnogo alkohola i droge.

"Potrebna je najšira akcija po pitanju edukacije i da tu veoma važnu ulogu ima porodica, predškolske i školske ustanove", rekao je on.

I onda uvodi meru oduzimanja kola, koja su inace licna, privatna svojina. Koji papak.

Ovo je ziva glupost. Recimo nekom od nas sin, uvece dok spavamo ukrade kljuceve od auta, i izadje u grad napravi problem i onda celoj porodici treba oduzeti auto koji uostalom i nije njegov?

Mislim da je dovoljna sadasnja kaznena politika uz zabranu voznje mladjima od 24 godine od 23-06 ....

Ovo je ziva glupost. Recimo nekom od nas sin, uvece dok spavamo ukrade kljuceve od auta, i izadje u grad napravi problem i onda celoj porodici treba oduzeti auto koji uostalom i nije njegov?

Mislim da je dovoljna sadasnja kaznena politika uz zabranu voznje mladjima od 24 godine od 23-06 ....

A zasto mladjima od 24 godine aj mi objasni? Ja recimo imam 22 a prosao sam celu evropu, presao sam kilometara i kilometara, i zasto sad meni treba zabraniti da vozim od 23 do 6? Nije problem zabrana niti bilo sta, problem su mamini i tatini sinovi koji cim poloze dobiju besan auto, da je taj auto sam zaradio i namucio se za njega ne bi se tako ponasao to je prosto.

Treba nekima oduzeti trajno dozvolu.
Oduzimanje podrzavam jedino ako nisu registrovana ili vozac nema dozvolu.
Neka kasnije traze vlasnika.

i ovaj mali nije imao dozvolu pa ga to nije sprecavalo da nastavi da vozi.

27 prijava a roditelji se ne zabrinjavaju.tata kad mu je kupio kola trebao ga je i nauciti sta je odgovornost.nisu ga interesovali ni kazneni bodovi jer nema dozvolu.

ruku na srce ima tu i srece , jer i ja sam dok sam bio mlad pravio gluposti kao i vecina nas .

isto nije losa ideja da SUP I SUD imaju bazu podataka prekrsilaca i nakon 5 prijava zaustavi policija sesti put i odmah u zatvor , presuda po kratkom postupku i kazna po zasluzi.

kako kazna moze biti jednaka za sve

da li 5 ili 50 hiljada isto znaci onom ko ima platu 35 hiljada i onom ko ima platu 100 hiljada.

jedino kazna u procentima kataloske vrednosti moze podjednako zaboleti vlasnike i nepazljive vozace.

Ma koje novcane kazne, to je za prsluk i farove, pricam za ozbiljne prekrsaje, zatvor, prinudni rad, cak i smrtnu kaznu (koju bih u ovom slucaju dosudio). Za svaku svesno izazvanu smrt u saobracaju (prilikom prekoracenja brzine, nepropisnog preticanja, prolaska kroz raskrsnicu bez prava prvenstva / kroz crveno svetlo ili voznje pod uticajem opijata) ides na stolicu pa da vidimo ko ce da luduje u saobracaju. Opet kazem, da se sprovodi jednako nad svima, a ne da odredjeni budu zasticeni kao i do sad, jer onda zakon gubi poentu.

A zasto mladjima od 24 godine aj mi objasni? Ja recimo imam 22 a prosao sam celu evropu, presao sam kilometara i kilometara, i zasto sad meni treba zabraniti da vozim od 23 do 6? Nije problem zabrana niti bilo sta, problem su mamini i tatini sinovi koji cim poloze dobiju besan auto, da je taj auto sam zaradio i namucio se za njega ne bi se tako ponasao to je prosto.

Zato sto je potrebno najmanje 4-5 godina voznje da covek stekne iskustvo... I zato sto su pomenuti najrizicnija grupa za kombinovano ispijanje alkohola, neiskustvo u voznji i ludovanje u saobracaju.

Zato sto je potrebno najmanje 4-5 godina voznje da covek stekne iskustvo... I zato sto su pomenuti najrizicnija grupa za kombinovano ispijanje alkohola, neiskustvo u voznji i ludovanje u saobracaju.

Preterao si sa tim do 24, do 21 god je ok da vazi ta zabrana. Razumem ja tihi sta ti kazes, ali to je u jednu stranu dobro a u drugu opet nije. Slazem se da treba postriti zakon u jednu ruku, ali opet u drugu glupo je zabraniti nekom ko ima dozvolu 3 godine da vozi u nekom odredjenom periodu, neko mozda bas u tom periodu mora da vozi zbog posla recimo?

Ma oni veze s mozgom nemaju jer kako ce sad nekom ko ima 19 godina i ko vozi vec godinu dana,a ko je pritom i sebi kupio auto od 150 ks i 2000 kubika, reci da sad proda auto i pukne na njemu jer je neki seljo doneo zakon da on do 21 godine nece moci da vozi veci motor od 1400 kubika.
Posto to nece moci da urade onda ce svi ti mladi vozaci koji su vec polozili ustvari,po njima,predstavljati opasnost u saobracaju.
Takodje ne postoji ni u jednoj drzavi na svetu oduzimanje vozila ako je ono registrovano i tehnicki ispravno a pogotovo legalno.
Ono sto je vazac uradio sa tim vozilom nema nikakve veze s njim nego je do vozaca i on treba da plati kaznu za pocinjeni prekrsaj.
I da se nadovezemo na kubikazu za koju su se takodje vezali a ne kontaju da danas postoje turbo motori koji izvalace iz te kubikaze lako preko 100 ks sto je sasvim dovoljno da auto ima odlicna ubrzanja i veliku maksimalnu brzinu a pritom nece moci da voze kola koja imaju npr. 1900 kubika i svega 70 ks.
Balvani neskolovani ne shvataju da su vazniji kilovati nego zapremina motora.

Ja sam oduvek govorio da je svejedno dali vozim skuter od 50 kubika ili motor od 1000 kubika jer kad se nezgoda desi na 70 km/h dodje mu svejedno jer pad je siguran. A posto i ta kola do 1400 kubika takodje mogu da idu 170 km/h ne vidim u cemu je poenta a pogotovo ako se uzmu primeri gde 1,4 motor ima 120 ks ili 170 ks.

Ma oni veze s mozgom nemaju jer kako ce sad nekom ko ima 19 godina i ko vozi vec godinu dana,a ko je pritom i sebi kupio auto od 150 ks i 2000 kubika, reci da sad proda auto i pukne na njemu jer je neki seljo doneo zakon da on do 21 godine nece moci da vozi veci motor od 1400 kubika.
Posto to nece moci da urade onda ce svi ti mladi vozaci koji su vec polozili ustvari,po njima,predstavljati opasnost u saobracaju.
Takodje ne postoji ni u jednoj drzavi na svetu oduzimanje vozila ako je ono registrovano i tehnicki ispravno a pogotovo legalno.
Ono sto je vazac uradio sa tim vozilom nema nikakve veze s njim nego je do vozaca i on treba da plati kaznu za pocinjeni prekrsaj.
I da se nadovezemo na kubikazu za koju su se takodje vezali a ne kontaju da danas postoje turbo motori koji izvalace iz te kubikaze lako preko 100 ks sto je sasvim dovoljno da auto ima odlicna ubrzanja i veliku maksimalnu brzinu a pritom nece moci da voze kola koja imaju npr. 1900 kubika i svega 70 ks.
Balvani neskolovani ne shvataju da su vazniji kilovati nego zapremina motora.

Slazem se da je glupost i klasican lopovluk ovo sa oduzimanjem vozila i kubikazama

Dovoljno je limitirati da mladi vozaci ne voze od 22-06 ujutro i to je to.

Jer sad ti mozes da napravis i motor od 1200 kubika sa 150 konja , sa turbinom naravno i to nema nikakve logike...

Na primer svi motori kod VW-a su sada turbopunjivi , kod Forda takodje, kod Fiata isto sada znaci imas sada motore od 1200-1400 kubika sa 150 konja bez problema...

Fiat 500L ima u ponudi recimo motor od 875 kubika sa turbinom od 105 konja... Ili 1.4 Multiair motor od 162 KS

Poslednja izmena:

Back