Nesanica

Zdravo.
Hm. Muči li se još ko sa nesanicom?
Ko je imao iste muke pa je uspeo to da pobedi?
Велике муке са несаницом сам имао.

Прво, истемпирај да лежеш у исто време, потом да устајеш у исто време да навикнеш организам кад је време за спавање и устајање. Нек ти разлика између врњмена лефања и устајања буде 8-9 сати

Друго купај се топлом водом до сат и по пре спавања да се опустиш

Треће ако не иде, иди код психијатра да ти препише лекове, обично бензодиазепине да ти смире мозак па да можеш да пајкиш (нисам присталица лекова ал мени је то једино направило разлику)

Evo ni ja ne spavam, ali prespavao sam popodne, umorna sam bila kao pas, jer celo pre podne provedem na Onkologiji i Nuklearnoj medicini. Znala sam da nema noćas od spavanja nista, ali nisam mogla da se oduprem umoru.
Popila sam tabletu, uzalud.

Evo ni ja ne spavam, ali prespavao sam popodne, umorna sam bila kao pas, jer celo pre podne provedem na Onkologiji i Nuklearnoj medicini. Znala sam da nema noćas od spavanja nista, ali nisam mogla da se oduprem umoru.
Popila sam tabletu, uzalud.
Zato i spavaj kad mozes i nemas obaveze.I kod mene je slican problem.Ne mogu da zaspim do kasno u noc,ali zato odcepim preko dana.

Pokusaj ovako:Prvu noc nemoj da spavas do 5 ujutru(radi bilo sta do tada,setaj,citaj nesto,budi na kompu),zatim lezi posle 5 ujutru u krevet i sanse su 50 posto da ces zaspati,ako ne mozes da zaspis u roku od nekih sat i po vremena,onda ustani iz kreveta i budi budna do sledeceg jutra(opet do 5 ujutru),gledaj da taj dan budes aktivna(vezbaj,citaj,itd umori se jos vise).Kad dodje 5 ujutru,opet lezi u krevet(sada su ti sanse 90 posto da ces zaspati)ali i ako ne zaspis nije smak sveta,ponovi jos jedan dan tako i gotovo ces sigurno zaspati.Koliko god da budes spavala(sat,dva,tri),ako se probudis i ne mozes vise da spavas,ustani.I onda sledecu noc mozes da legnes normalno oko 11,12 na spavanje i trebalo bi da se popravi to stanje.Ja imam problema sa nesanicom vec 8 godina.Postoje mnogi lekovi naravno,probao sam ih sve,ali mislim da je bolje prvo pokusati ovako.Ako ne daje rezultata,videti nesto drugo..

Imam je povremeno, neki period naidje pa popusti i sve tako u krug...

Imam nekad vrlo teske epizode kao da imam mini napad, ne mogu da zaspim i misli mi jure 300 na sat i nikako da stanu i pocnem bas da se nerviram i nelagodno mi bude da ponekad moram da krisom uzmem lorazepam od keve da bi zaspao nocu...

Imam jedan cudan slucaj kod mene da kad sam bas umoran ili se fizicki iscrpim i umorim, naradim da ne mogu da zaspim od umora i da jedva izguram sledeci dan na poslu kad radim...Nije meni tesko i malo jace fizicki da radim i poslove ali zbog spavanja mi je problem kad oredje neku crtu ne mogu da zaspim od umora...Zato ne mogu da radim teske fizicke poslove vec samo nesto izmedju i to niko ne razume...Ja sledeci dan jedva izguram i treci dan onda samo jedem i spavam samo da bi mi mozak bio normalan da izdrzim i uhvatim san...Rad u 3 smene i to skljocanje ne bih psihicki podneo tako da takav fizicki rad malo tezi nema sanse po smenama...Ljufi se cude kad posle posla jedem i legnem da spavam jos u pola 9 za prvu smenu a to radim jer znam da mi telo i mozak zahteva vreme da se opusti da bi mogao da zaspim i plus imam broj sati da odmorim...

Jel ima neko takav problem i slucaj?
Sta da radim, kako resti ovo ali bez psihijatra jer nemam para i njega da placam a i ne ide mi se zbog nesanice...

Koje tablete na prirodnoj bazi bi pomogle i sta li se to kod mene desava?

Sanval po nekad popijem kad mi je frka, kad znam da cu imati naporan sledeci dan.
Fora je da cim ga popijes odmah legnes u krevet inace nema dejstvo, nece te uspavati ako blejis na netu.
A drzi te 2-3 sata, tek da te uspava......

Back