Nesanica

Rayela

Legenda
Poruka
71.814
Milioni i milioni ljudi shirom sveta pate od nesanice, a nesanica ima mnogo lica i nalicja.
Mene "uhvati" nesanica oko 3 ujutru, probudim se, pocenm da mislim i razmisljam uglavnom o nekim neprijatnim
stvarima i pojavama koje su na dnevnom redu tog dana ili su bile prethodnog, ili se radi o nekim problemima koji su
stalno tu negde, a uglavnom me nocu muce, i onda pokusavam da ponovo zaspim, uglavnom mi i uspe, ali nekada i ne.
Uzmem nesto da citam, da ne bih budila svog coveka citam na tabletu, ali se zaista desi da produzim citanje do pola sedam
kada obavezno i ustajem.
To budjnje u tri ujutru na nemackom ima jedan fin izraz " vreme vukova" ( Wolfstunde) jer su u davna vremena samo vukovi
bili budni u tri ujutru.

Da li i vas hvata ova jutarnja nesanica?

Milioni i milioni ljudi shirom sveta pate od nesanice, a nesanica ima mnogo lica i nalicja.
Mene "uhvati" nesanica oko 3 ujutru, probudim se, pocenm da mislim i razmisljam uglavnom o nekim neprijatnim
stvarima i pojavama koje su na dnevnom redu tog dana ili su bile prethodnog, ili se radi o nekim problemima koji su
stalno tu negde, a uglavnom me nocu muce, i onda pokusavam da ponovo zaspim, uglavnom mi i uspe, ali nekada i ne.
Uzmem nesto da citam, da ne bih budila svog coveka citam na tabletu, ali se zaista desi da produzim citanje do pola sedam
kada obavezno i ustajem.
To budjnje u tri ujutru na nemackom ima jedan fin izraz " vreme vukova" ( Wolfstunde) jer su u davna vremena samo vukovi
bili budni u tri ujutru.

Desi se da legnem u 4, probudim u 7 i ne mogu da zaspim. Onda obavim jutarnju higijenu, jedem ili završim neke manje obaveze. I onda legnem opet i obično zaspim odmah.
Cela prošla godina mi je otišla tako.
Sada ne, imam nesanicu nekad naravno, ali ležem ranije s i onako sam navikla da ustajem rano pa se organizam navikao.

To je doba poznato i kao "witching hour". Tad mačke luduju. Relativno često se budim u 3 ujutro, odem do kupatila ili popijem malo vode i pokušam da nastavim sa spavanjem. Ako osjetim da neću zaspati, uzmem malo bromazepama.

To je doba poznato i kao "witching hour". Tad mačke luduju. Relativno često se budim u 3 ujutro, odem do kupatila ili popijem malo vode i pokušam da nastavim sa spavanjem. Ako osjetim da neću zaspati, uzmem malo bromazepama.
Tako i nauka predlaze ( kad stignem prevescu ceo tekst zasto je to tako), upaliti svetlo, otici do kuhinje,
popiti casu vode, mozda malo i citati.

kada obavezno i ustajem.
bili budni u tri ujutru.

Imam je već duže vreme. Spavam 1.5 - max 2h i to je sve za 24h.
Kad se probudim posle 1.5h spavanja, a to obično bude oko 1 posle ponoći, očekivao bi da si mrzovoljan, umoran itd.,
ali to kod mene nije slučaj. Ja se probudim kao da sam spavala 6h, 8h nisam spavala ni kao dete, uvek sam bila ranoranilac.

Srodila sam se s tom mojom nesanicom, i ne posmatram je kao problem, verovatno bi mi organizam kolabirao da
mu to nije dovoljno.

Imam je već duže vreme. Spavam 1.5 - max 2h i to je sve za 24h.
Kad se probudim posle 1.5h spavanja, a to obično bude oko 1 posle ponoći, očekivao bi da si mrzovoljan, umoran itd.,
ali to kod mene nije slučaj. Ja se probudim kao da sam spavala 6h, 8h nisam spavala ni kao dete, uvek sam bila ranoranilac.

Srodila sam se s tom mojom nesanicom, i ne posmatram je kao problem, verovatno bi mi organizam kolabirao da
mu to nije dovoljno.
Ja spavam do 3 ujutru, a onda bih mogla konju da iscupam rep, svasta bih radila i uradila, al me zeza
bracna situacija jer ce onda ustati i moj muz pa ce se raspitivati za moje zdravlje i zasto ne spavam
pa ce se probuditi i moje pCeto i pozeleti da idemo napolje i da bih to sve nekako predupredila da se ne dogadja
pokusavam da to prikrijem citajuci, a onda stvarno nekada oko 4-5 i zaspim pa odspavam jos sat-dva.

najviše mrzim kad ustanem u 5 ujutro skroz odmoran kao da sam spavao 8 sati a legao sam oko 1 recimo,prosto misli me neke gone i ne mogu da spavam
zato se lepo ucirkam i spavam kao zaklan lol
U, ucirkavanje je gadno, ja jako, jako retko uvece pijem alkohol, to me ubija, uopste i ne mogu da
spavam. Ali ja ne pijem zestoka pica, samo vino.

Imam isti problem. To traje odavno, sa manjim prekidima, tj.kraćim fazama kada se ne budim u to doba. Ne mogu da zaspim ali ustajem nenaspavana. Tok crnih misli je obavezan u toku te nesanice. Ujutro sve izgleda drugačije ali sledeće noći ista priča. Uopšte ne mislim da mi je to dovoljno sna. Po nekad uzmem zaredom nekoliko večeri neku tableticu za spavanje da malo ''uhvatim ritam'', ali to kratko traje i opet ista priča.

Ништа ми слађе нема.....кад се лети пробудим у три....а оно у кујни на асталу раскомадана лубеница од синоћ !! :) Па се наждерем "бенџе" и легнем доље на ладан патос. То док сам мого, док нисам скратио желудац.

Takođe imam taj problem već duže vreme. Buđenje noću je sada kod mene normalna pojava i navikla sam se. Ili svratim na forum i slušam tihu muziku, ili skuvam biljni čaj i čitam časopise o zdravlju. Kada se umorim, vratim se u krevet i spavam dok se ne probudim.

Meni se to desava vec duze vreme,ali retko kad od nekih briga i problema,vec od bolova kiceme,koji me bude na svaki sat.Tako da sam stalno neispavan,pa to nadoknadjujem u podne,ili po podne

Takođe imam taj problem već duže vreme. Buđenje noću je sada kod mene normalna pojava i navikla sam se. Ili svratim na forum i slušam tihu muziku, ili skuvam biljni čaj i čitam časopise o zdravlju. Kada se umorim, vratim se u krevet i spavam dok se ne probudim.
To je luksuz i "bahacenje"z;)
Upravo nas bas to zeza. To sto ne mozemo ( ne smemo) da spavamo dok se ne probudimo jer
oko 7 ujutru moramo da se budimo.

sa gomilom neresenih i neresevih problema nema spavanja, moje iskustvo.Prvo to treba rascicstiti tj. sto se moze rasavati a sto ne ,dizati ruke od toga i onda lagano se vraca rem faza.Opet moje iskustvo

Back