Несаница

Бранчез

Ističe se
Poruka
2.755
Ево као што и назив теме каже имам проблема са несаницом.:sad2: Као и многи јел?

Е ствар је у следећем. Већ више од две недеље сваки други дан не спавам уопште. Буквално. Дакле, једну ноћ преспавам, другу не. И тако у круг. Не знам како је почело нити знам како да га спречим. Пре него што одем код лекара, где сви знамо нико не чека на преглед, хтедох да ето кукам о мом проблему. Правим нову тему пошто нисам видео да има већ има нека оваква тема.

Прва грешка коју правим јесте што кад легнем да спавам само се нервирам што не могу да заспим и самим тим је све горе. Навикао сам да спавам док ме умор не савлада, дакле, никад не лежем да бих мало одморио, не дремам преко дана итд. Само кад сам баш уморан. Дакле, претпостављам да је у томе проблем. Недостатку умора. Е сад како то, кад ништа нисам променио у задње две недеље наспрам остатка мог живота. Скавнодневно пређем 5-10км а да не спомињем свакодневне радње (одлазак до продавнице, понекад неке вежбе итд.). Не пијем кафу нити се дрогирам :mrgreen:, такође се не напијам нити претерујем са шећером. Туширање ме само разбуди и не једем тик пре спавања. Не нервирам се нешто претерано (осим свакодневног нервирања које доноси живот у Србији, наравно поред нервирања због мањка сна :whistling:)

Кад дође та друга ноћ или дан, у зависности кад заспим (пошто ми се деси да и након једне ноћи не спавања не могу да заспим ни следећу до ујутру) углавном преспавам од 10 до преко 20 сати! Кревет ми није баш најбољи али није ни најгори. Музика и ТВ такође не помажу никако (како укључени тако и искључено). Ето неке информације које ми падоше на памет. Да ли можда мој проблем лежи негде дубље?

Извините на оволиком посту, али ко неће да чита не мора :rumenko:, једноставно мислим да је што боље са више информација :think:
Хелп плизз! :worth:

Previse ucestvujs u Politici na Krsti.

I to na pogresnoj strani, pa ti je neki bivsi partizan ubacio "trojanca". :kez:

- - - - - - - - - -

Sala na stranu, ja kada ne mogu da spavam samo gledam TV i to nesto sto me mnogo ne zanima.

Ocas zaspim.

Probaj i ti.

Previse ucestvujs u Politici na Krsti.

I to na pogresnoj strani, pa ti je neki bivsi partizan ubacio "trojanca". :kez:

- - - - - - - - - -

Sala na stranu, ja kada ne mogu da spavam samo gledam TV i to nesto sto me mnogo ne zanima.

Ocas zaspim.

Probaj i ti.

Хмм ти као да ме прогањаш, мораш да се појавиш свуда где нешто напишем :pivce:

Ал ајде . . .

Па знаш како, пробао сам и систем да радим нешто што ме не занима док ме не убије тотално као и да радим нешто интересантно док се не уморим. Али не вреди. А ТВ сам већ споменуо. Ако гледам ТВ онда ми тек нема спавања, јер не могу да пустим нешто што ме не интересује тако да га најчешће искључим . . .

Ne pijes kafu, niti se ne napijas, niti jedes tik pre spavanja...ti si zdrav kao dren, i za tebe 10 km su kao 200 m...Pokusaj nabaivi neku spravu kod kuce, koja ce te oznojiti dobro, ili izadji vani da trcis nekih 3 km, ako je bezopasno. Na neki nacin, sportski, digni si pritisak, kad se vratis kuci pojedi nesto da bijelim lukom da ti pritisak naglo spadne ( mozes naci u apoteci ekstrakt od alicina, to je sami i cisti bijeli luk samo sto ti ne smrde usta posle toga). Istusiraj se vrelom vodom i u krevet. Pazi da soba nije hladna inace te razbudi, zaspaces ko magare.
Meni je pomagalo kad pokusam da izdrzim sto vise moguce bez da trepcem, nemoj pretjerivati jer nije previse zdravo, i onda kad 3-4 puta drzim oci otvorene 30 sekundi, tolko me pocnu peci da ih moram drzati zatvorene, i zaspim.

- - - - - - - - - -

mora malo vise da se umaras ubaci neku teretanu i poneki sexic ima zaspes ko beba

Ako nemoze sexic sa nekim drugim, moze i sam sa sobom (posle fizickog napora), to izlucuje hormone koji smiruju i obaraju krvni pritisak...

Умм нисам споменуо да трчање као ни теретана, а као ни тај сексић, не долазе у обзир тренутно због неких других здравствених проблема . . . Једино то кад "вежбам" сам. То је већ свакодневно . . . :rumenko: кондиције ради :whistling:

:eek: pa eto ti problema buraz. Imas previse energije koju nemozes da ispoljis. Onda nemoj da jedes onoliko kolko si jeo prije zdravstvenih problema. Vidi da smanjis na 60 % nego uobicajeno.... Npr doruckuj obilno, za rucak salatu i sniclu i veceru casu vode (nemoj ni caj)

:eek: pa eto ti problema buraz. Imas previse energije koju nemozes da ispoljis. Onda nemoj da jedes onoliko kolko si jeo prije zdravstvenih problema. Vidi da smanjis na 60 % nego uobicajeno.... Npr doruckuj obilno, za rucak salatu i sniclu i veceru casu vode (nemoj ni caj)

Па да умрем јел!!! Ти то мене хоћеш да убијеш?????? :evil:

Ја сам увек био ијзелица. Поносно сам још од малих ногу се са оцем такмичио око јела. А морам рећи да сам већ у средњој био у "првој класи" на славама и свадбама, као и за разне празнике, уопште кад се обилато једе (дакле онима који највише једу) а никада нисам био у проблему са килограмима осим понекад кило два вишка, што се да лако скинути :cool:

Па да умрем јел!!! Ти то мене хоћеш да убијеш?????? :evil:

Ја сам увек био ијзелица. Поносно сам још од малих ногу се са оцем такмичио око јела. А морам рећи да сам већ у средњој био у "првој класи" на славама и свадбама, као и за разне празнике, уопште кад се обилато једе (дакле онима који највише једу) а никада нисам био у проблему са килограмима осим понекад кило два вишка, што се да лако скинути :cool:

Ne brini, neces umreti. Samo ti kazem da ako ne mozes da potrosis kalorije koje uneses imaces mnogo problema sa zaspivanjem i ne samo. Potrudi se malo vise oko te nesanice, jer to je jedan od onih problema sto postanu psihicki, i iako nemas fizickih problema, samo nerviranje oko nesanice ce je gajiti sve vise. Prije spavanja digni si pritisak (ne kafom, na prirodan nacin....sport, iznerviraj se....nemam pojma) i onda ga srozi do korena....zaspao bi ko slon

Ne brini, neces umreti. Samo ti kazem da ako ne mozes da potrosis kalorije koje uneses imaces mnogo problema sa zaspivanjem i ne samo. Potrudi se malo vise oko te nesanice, jer to je jedan od onih problema sto postanu psihicki, i iako nemas fizickih problema, samo nerviranje oko nesanice ce je gajiti sve vise. Prije spavanja digni si pritisak (ne kafom, na prirodan nacin....sport, iznerviraj se....nemam pojma) i onda ga srozi do korena....zaspao bi ko slon

Знаш, увек сам био у неком трипу и чим мало огладним одмах јело. Као да сам се плашио да останем гладан и ваљда ми се то заболо у психу сад и једноставно не могу да једем а да се не наједем. Буквално. Не могу, што кажу, да прекинем кад је најслађе, што је отприлике на 1/3 мог јела . . . једноставно се не осећам добро док нисам сит.

А мораћу нешто да смислим, само не знам шта. Можда је лакше само да одем код лекара да ми дадну неку пилулицу и рокнем то и крај . . .

- - - - - - - - - -

e pa eto problema ako nisi znao organizam vari hranu a to ne moze nocu dok spavas kad se uvece prejedes

Па да увече се преједем, али не пред спавање. Дакле никад у краћем року од 4 сата пре спавања.

Umreće,umreće! ! !:hahaha:
U tom i jeste ceo fazon!
Prisilna neuroza i strah od smrta!
U osnovi je stid,seksualni,potisnuti,edipalni i neprevaziđen pa sad,valjda u
menopauzi pod dejstvom hormona,ali nekad i pod dejstvom stresa proradilo to
iz potisnutog...
Ništa specijalno ni spektakularno...Malo bencića i vozdra na pavanje...! Laku noć...

Prvo, normalno spavanje je 4 - 8 sati.
Sve preko toga je nezdravo.
Ja sam davno, još kao momak
naučio Jogu, i bitnije, savladao
metodu totalnog opuštanja,
gde pola sata takvog stanja zamenjuje noć sna.
Ovu metodu poznaju majstori istočnjačkih
borilačkih veština.

Mnogo može pomoći i bavljenje jogom,
ali mi se kosa diže od nekih.
Znate ono kredit preko firme, jeftino i
odmah na fizičke vežbe.
To može dovesto do ozbiljnih psihičkih poremećaja.
Idite kod onih čiji je plan:
1. Psihička priprema za bavljenje Jogom
2. Vežbe disanja
3. Proste fizičke vežbe.

Знаш, увек сам био у неком трипу и чим мало огладним одмах јело. Као да сам се плашио да останем гладан и ваљда ми се то заболо у психу сад и једноставно не могу да једем а да се не наједем. Буквално. Не могу, што кажу, да прекинем кад је најслађе, што је отприлике на 1/3 мог јела . . . једноставно се не осећам добро док нисам сит.

А мораћу нешто да смислим, само не знам шта. Можда је лакше само да одем код лекара да ми дадну неку пилулицу и рокнем то и крај . . .
- - - - - - - - - -

Па да увече се преједем, али не пред спавање. Дакле никад у краћем року од 4 сата пре спавања.
ako preskaces dorucak jedes jednom obilno ili tek prvi obrok u 5 popodne, metabolizam kasni pola dana pa tako pocne variti mnogo kasnije nego neciji brzi metabolizam

Imam i ja problem sa spavanjem i sve sam pripisivala mojoj dobi (pedesete), ali kad sam doživjela krizu svijesti, okrenula sam list. Ne mora da znači da je to posljedica ne spavanja ali moguće je da moj mozak nije više podnijeo da se nedovoljno odmara pa me upozorio. Moje su nesanice bile takve da ja kad legnem odmah zaspim i odspavam 3-4 sata i gotovo, bez obzira koliko sam umorna ili kad legnem. Ujutro osjećam da mi nedostaje san ali sledeće veče ista priča. Sad kad mi se desi da jednu noć tako malo spavam a ja sledeću noć pred spavanje popijem neku ''liliulicu'' i lijepa pajkim. Naravno to se ne dešava previše često. I još NEŠTO VEOMA VAŽNO kontroliši pritisak, nesanica zna biti izazvana i povišenim pritiskom. Meni je i to bio uzrok kad ga držim pod kontrolom san je mnogo bolji.

Pa ako odspavas dvadeset sati u komadu onda nije cudno da sledecu noc ne spavas uopste. navij alarm ili jos bolje neka te neko od ukucana probudi posle osam sati spavanja i zaspat ces i narednu noc bez vecih problema. Ovako je skoro nemoguce. To o cemu pises u uvodnom postu nije nesanica vec poremecaj spavanja.

Back