Nesanica!!!!!!!!!!

Ja ponekad lezim u krevetu vise sati i ne mogu jednostavno da zaspim . . . a jos kad znam da moram da ustanem rano ujutru i forsiram sebe da sto vise spavam kako bih bio odmoran za sledeci dan, jos teze zaspim . . . nekoliko puta sam cak prelezao celu noc, ni minut nisam spavao.

Već duže vreme loše spavam. Nijednu noć ne odspavam duže od 4 sata, i to uz česta buđenja. Loš san, bar u mom slučaju, je posledica dnevnih dešavanja i stresova, tako da noću često sumiram utiske.
Pamtim i bolje... noći. :)

Nije nesanica to sto vi lezete kasno.
To je nesto drugo .
Nesanica je kad nocima ne spavas(ne zbog obaveza,nego jednostavno ne ide san na oci), a onda vise ne znas sta ces sa sobom.Ni sta vise da radis.
Dosadi ti i gledanje tv-a,i citanje i sve.Nemas vise ni o cemu da razmisljas,i svakojake gluposti pocinju da ti padaju na pamet.
Naravno,u velikom broju slucajeva i bez nesanice mnogim ljudima raznorazne gluposti padaju na pamet.

Ja sam jedno kratko vreme, patila od "nesanice" ( priznajem, bilo mi je teško da zaspim, ali to me je brinulo isključivo zbog obaveze ranog ustajanja, pa mi je bilo hitno da zaspim), i ako sam samo slučajno pala u zamku razmišljanja o dnevnim događajima, ili o planovima za sutrašnji dan, mogla sam komotno da se oprostim od spavanja.
Moji "lekovi" za tu stvar su bili: čitanje omiljene, umereno dosadne knjige (umirujućeg i prijatnog sadržaja), ili maštarije najneverovatnijih stvari, tipa "šta bi bilo kad bi bilo...", naravno, prijatnog sadržaja - makar to bilo i šta bih uradila da dobijem na lutriji - što neverovatnije i dalje od stvarnosti, to bolje...
Fizičko zamaranje na vazduhu je nezaobilazno, a za ležanje po celu noć bez sna, čitala sam da je kontraproduktivno, naročito ako je udruženo sa strahom od nesanice. Kažu da je bolje ustati i zabaviti se nečim što ne zahteva veliko razmišljanje, ili kretanje. I šolja toplog mleka, neki čaj...naravno biljni, po mogućnosti sa umirujućim delovanjem...
Možda nekome i pomogne...:bye:

Poslednja izmena:
Ranije sam imala problema da zaspim... Ne znam zašto, ali nikako mi nije uspevalo..:confused:. Obično kad forsiram sebe, ne mogu nikako da zaspim! Ali trenutno nemam taj problem... Sad mislim da mi se stalno spava! :oČim vidim jastuk padam u trans...:mrgreen:

Kad sam premorena i kad mi je san najpotrebniji ( kao danas) onda kao po pravilu ne mogu da zaspim isto kao kad sam previse gladna ne mogu da jedem.
Pravu nesanicu koja traje duzi period imam samo kad imam neresene probleme ili nedovrsene poslove ali nikad nisam pokusala da se borim protiv nje necim jacim od slatke kamilice ili toplog mleka.

Back