Nesanica i nervoza u vezi sa njom

medicin83

Zainteresovan član
Poruka
129
Pozdrav ljudi. Zbog 2 male dece upao u žešći umor zbog premalo sna.
Tablete za spavanjeprepisane od stane lekara /kvetiapin/ mi skoro da više ne rade(a ne ću da pojačavam dozu), te onda kada sam još i sputan
da treniram preko dana,kao što je ovih dana slučaj zbog kovida-prehlade sa temperaturom, spavanje postane nemoguće.
Tamo oko 3 me raspali takva panika da onda zbog toga ne mogu do jutra da zaspim. Agonija zasad traje neke 3 nedelje. Tu i tamo se zalomi dan da ipak
odspavam po 4-5 sati.

Naravno pošto sam paničan po prirodi me još
dodatno umaraju misli kako ću da ljosnem sa zdravljem generalno
zbog tolike iznurenosti.

Kako se vi nosite sa tim? Neki saveti pliz!

Ne bih popio lek pa ne znam sta da je,ima lik pije guaranu i cudi ste sto ne moze da spava pa se kljuka hemijom,jos pise no sleep na njoj
Imao sam i ranije faza nespavanja, ali jbg, sve je to išlo nekako u račun mladosti. Ono....preživeću, gasss.
Sad sa 40 burazeru nikako nije isti efekat nespavanja po 2-3 dana kao nekad.

Da li je neko od vas možda u sličnoj situaciji sa "mladim" roditeljstvom pa da zna o čemu pričam?
Neki savet?

Hvala za video. Pogledaću.

Pozdrav ljudi. Zbog 2 male dece upao u žešći umor zbog premalo sna.
Tablete za spavanjeprepisane od stane lekara /kvetiapin/ mi skoro da više ne rade(a ne ću da pojačavam dozu), te onda kada sam još i sputan
da treniram preko dana,kao što je ovih dana slučaj zbog kovida-prehlade sa temperaturom, spavanje postane nemoguće.
Tamo oko 3 me raspali takva panika da onda zbog toga ne mogu do jutra da zaspim. Agonija zasad traje neke 3 nedelje. Tu i tamo se zalomi dan da ipak
odspavam po 4-5 sati.

Naravno pošto sam paničan po prirodi me još
dodatno umaraju misli kako ću da ljosnem sa zdravljem generalno
zbog tolike iznurenosti.

Kako se vi nosite sa tim? Neki saveti pliz!

jedini savet je da rasteretite jedno drugo

subotom da jedno spava dok drugi deo ustaje sa decom
a nedeljom obrnuto

imali smo troje malo djece , muz je radio smjene ali nismo pili tablete za spavanje vec smo se organizovali

a nedeljom obrnuto

imali smo troje malo djece , muz je radio smjene ali nismo pili tablete za spavanje vec smo se organizovali
Neko to pregura lakše, ja od pre imam problema sa nesanicom i anksioznoššću,
i u mom slučaju mislim da neće ići bez lekova.

Gore od osećaja iznurenosti sledeći dan je
strah da ću si ozbiljnije narušiti zdravlje sa tom praksom.
Dakle opet panika.

Msm da covek kad dobije dete treba da shvati sta je najbitnije i koliko je nebitan,ne znam odakle ti vreme da mislis toliko o sebi
Bukvalno znam da tu leži trik. Egocentričan sam. Evo dal veruješ, neki dan sam sa tim mislima čak i uspeo da zaspim malo. Vrte mi se misli, evo gotovo, "razbolećeš se o toliko nespavanja", na šta sam vratio nazad nešto u fazonu "e pa neka, neka i umrem, i to je ok". I do opuštanja je došlo skoro momentalno. Medjutim sinoć nisam uspeo.

btw. Divim ti se da ti svaku temu moju, a verovatno i od drugih ispratiš :) I to tako već godinama. Ti brate živiš na forumu?
Odakle ti vreme za to? Ne zameri mi na pitanju, istinski me zanima, ne da bi te provocirao.

a nedeljom obrnuto

Ja sam probao i tablete, ali to na meni više ne radi.
Sve je u glavi. Imam osetljiv i povodljiv um te se mogu ubediti u bilo šta.
Dane kada ipak prespavam vidim da je to moguće...ali avaj, onda opet uleti serija os 2-3 dana nespavanja.

Probaću da se setapujem tako da se više ne sekiram oko toga.

Back