"Nervoza poješće ti sve organe"

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, moram da napomenem da mi je san uz sav taj stres i sve ostalo, apsolutno nekvalitetan, ne mogu da zaspim pre 2,3 a budim se najkasnije do 10, to je ono vrh vrhova, inače je to oko pola 8, jutros je bilo i pre 7, sanjam i košmare često... Zapravo ne sećam se kad sam sanjao nešto lepo... A i ne sanjam puno...

Da, moram da napomenem da mi je san uz sav taj stres i sve ostalo, apsolutno nekvalitetan, ne mogu da zaspim pre 2,3 a budim se najkasnije do 10, to je ono vrh vrhova, inače je to oko pola 8, jutros je bilo i pre 7, sanjam i košmare često... Zapravo ne sećam se kad sam sanjao nešto lepo... A i ne sanjam puno...
недостатак јаснијих снова не мора:rtfm: (најчешће и није)бити лош и забрињавајућ(како саветују стручњаци)
у случају потешкоћа са"падањем"у сан,није на одмет пробати неки вид физичке активности у поподневним часовима

недостатак јаснијих снова не мора:rtfm: (најчешће и није)бити лош и забрињавајућ(како саветују стручњаци)
у случају потешкоћа са"падањем"у сан,није на одмет пробати неки вид физичке активности у поподневним часовима

Fizička aktivnost je nešto čega meni ne manjka nikada, treniram redovno, nekada i jako teške vežbe, san opet nula... Probudim se umorniji nego što sam zaspao.

Jel imas prilike da se zdravije hranis, da ne ides uvek u fast food?

Ima li nesto u tvom zivotu sto te opusta, bilo sta?

btw, ovo nije uteha vec samo konstatacija - mnogo je danas ljudi poput tebe, zapravo svi smo vise ili manje pod stresom..uglavnom vise :lol:
Lepo ja kazem da je stres najvec ubica Ili jedan od..

e baš si me razočarao :( mislila sam da znaš da izbaciš iz sebe svu negativnu energiju i rešiš problem.Bar taj sa zetom.

Ja pijem s vremena na vreme ovaj čaj, no stess i odličan je,baš nekako opušta.
.Može se pronaći u Maksiju ,prodavnicama zdrave hrane...
eNHlgHb.jpg

A jesi se navukla?:think:
Tako i mene smlatio čaj od nane kad sam prvi put pio...
Nisam se navukla na čaj.Ne pijem ga često,mada bih trebala.
Takodje pripadam grupi ljudi gde se ne primećuje šta mi se dešava u životu,niti volimda pričam o tome,niti se žalim.
A nerviram se u sebi,žderem se ,a nemoćna veoma često da bilo šta promenim.
U suštini je sve toposao.Radim pa ne radim,pa mi duguju pare......i sve tako u krug.
Na sreću pa dobijam neke parice na kladži,ali to ti je švercovanje kroz život.

Nisam se navukla na čaj.Ne pijem ga često,mada bih trebala.
Takodje pripadam grupi ljudi gde se ne primećuje šta mi se dešava u životu,niti volimda pričam o tome,niti se žalim.
A nerviram se u sebi,žderem se ,a nemoćna veoma često da bilo šta promenim.
U suštini je sve toposao.Radim pa ne radim,pa mi duguju pare......i sve tako u krug.
Na sreću pa dobijam neke parice na kladži,ali to ti je švercovanje kroz život.

Izvini..nisam pretpostavlja da je takva situacija...:rumenko:
A bar te ide na kladzi pomalo,nekog ni to neće....:)

Mislim da je teranje okoline u pm najbolje rešenje, bolje neka se oni drogiraju zbog mene nego ja zbog njih...
Svakako, samo to ne moze svako, Ja recimo to ne bih mogla. Po meni je najbolje da se covek pokupi i ode u PM.
Ali i za to treba hrabrost jer se uvek ide linijom manjeg otpora i traze se razlozi zbog kojih odlazak nije moguc.
To su uglavnom finansijski, stanovanje, ali sve moze da se resi. Covek samo treba da zeli, da hoce i da bude uporan.

Kad kazem PM ne mislim na neku ulicu ili zgradu od preko puta nego zaista daleko, a to bi znacilo neki savrseno drugi svet
i okolina.

Dugo trajno meditiranjem sam "stvorila" to da se u snovima da ih nazovem tako izborim i sve isprojektujem tu situaciju koja me muci ali tako da bude u moju korist i da se ne nerviram vise.I kada se probudim vise se ne brinem za to.Ne znam kako se zove to ja sam to sama radila niko mi nije rekao ali mi mnogo pomaze kod nervoze.

Trebalo bi štošta, ali ovo je Srbija.

Treniram, nemam baš potrebu da pričam o sebi... Ali, razmislio sam o tome, drugar je oca sahranio baš zbog toga, on je uvek bio nasmejan, sve super, ali se čovek iznutra nervirao, nije to delio sa drugima, to me podstaklo na razmišljanje.

A jesi li probao da piješ nešto? Kad čitam ovo što pišeš kao da slušam svog brata. On je uzeo Tensilen u apoteci, jer nije hteo nikakve lekove, sad je kao nov.

Gledam da ne pijem ništa jer je to sve kao alkohol, dobro je dok si na tome, kad prestane tebe svakako isti ti problemi očekuju... Kao što rekoh, ja više uopšte nisam siguran da li sam ja to inače ili je to samo zbog situacije, znam samo da takav nisam bio, da sam tip koji voli da se zeza, zabavlja.

Рад или тренинг помажу да се ослободиш стреса.

Такође, промени став, промени поглед на свет, промени себе. Нађи рибу па јој се изјадај, можда ћете разумети. Живот је такав да те шиба, а ти мораш остати хладе главе. Све то разумем, али нервозом се ништа не постиже, знам из личног искуства. Много пута сам награбусио због нервозе, удаљавао сам се од људи, док нисам почео нешто да радим и то ме смирило. Сада ме исто неке ствари знају унервозити, али кажем себи: Све је то пролазно, ништа од тога није битно. Заиста, никакве користи немаш од нервозе. Седи једном сам са собом и крени да рачунаш какву исплативост имаш од нервирања. Да ли тиме нешто постижеш? Да ли нечему доприносиш? Да ли ћеш се леба најести од тога?

Не требају ти никакве таблете, лекови, проблем је у твом мозгу. Споља не постоји никаква опасност и ништа зубато што жели да ти поједе желудац, највећа опасност вреба у теби. Живот је суров и крај приче. Да је нежан, били бисмо размажени. Због тога не бисмо били бољи. Да бисмо били бољи, треба нам суровост, изазови, мучење. Као у теретани. Да би добио мишиће, мораш да се мучиш, да дуго времена радиш, да добијаш жуљеве од шипке, да не спаваш од упала, а не да седиш и чекаш да сами нарасту. Тако ти је и на психиичком нивоу. Да би ментално био јак, треба ти нешто тешко чиме ћеш да тренираш своје живце.

potpisujem svaku rec. :klap:

Back