Рад или тренинг помажу да се ослободиш стреса.
Такође, промени став, промени поглед на свет, промени себе. Нађи рибу па јој се изјадај, можда ћете разумети. Живот је такав да те шиба, а ти мораш остати хладе главе. Све то разумем, али нервозом се ништа не постиже, знам из личног искуства. Много пута сам награбусио због нервозе, удаљавао сам се од људи, док нисам почео нешто да радим и то ме смирило. Сада ме исто неке ствари знају унервозити, али кажем себи: Све је то пролазно, ништа од тога није битно. Заиста, никакве користи немаш од нервозе. Седи једном сам са собом и крени да рачунаш какву исплативост имаш од нервирања. Да ли тиме нешто постижеш? Да ли нечему доприносиш? Да ли ћеш се леба најести од тога?
Не требају ти никакве таблете, лекови, проблем је у твом мозгу. Споља не постоји никаква опасност и ништа зубато што жели да ти поједе желудац, највећа опасност вреба у теби. Живот је суров и крај приче. Да је нежан, били бисмо размажени. Због тога не бисмо били бољи. Да бисмо били бољи, треба нам суровост, изазови, мучење. Као у теретани. Да би добио мишиће, мораш да се мучиш, да дуго времена радиш, да добијаш жуљеве од шипке, да не спаваш од упала, а не да седиш и чекаш да сами нарасту. Тако ти је и на психиичком нивоу. Да би ментално био јак, треба ти нешто тешко чиме ћеш да тренираш своје живце.