Nervna izmorenost

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.134
Postoji i umna izmorenost, to je npr kad nesto radite, razmisljate, pa potrosite gorivo (a imate motiva i snage) za razmisljanje (da ostanemo na nefarmaceutskim terminima) i onda vam treba vremena da telo stvori supstance da bi mogli da razmisljate u fullu.

E a sto nisam nazvao temu umna izmorenost....?

Pa zato sto su nervna i umna izmorenost razlicite i u nekim trenucima i po prirodi procesa.

Nervna izmorenost je svaki razgovor za samonabedjenom , razmazenom, pekmezastom osobom, koja za sebe ubedjeno misli da ume da misli i poznaje ono o cemu prica...
Najkraci primer je neka emancipovana zena modernog vremena, znaci emancipatorka.

Sta god krenuo da prica bilo koji muskarac ili neko ko iznosi tezu koja nije prihvacena floskula, moze se demagoski postaviti pitanje i dovesti u nebrano grozdje , sta god rekao..

"lepa si veceras"
-juce nisam bila?
-Zasto samo veceras?
-do sad nisi primetio da sam lepa?
-totalno neprikladan komentar, glup si.
-mislis da ces me oduseviti pohvalom moje lepote a ne pameti?
-laskavac i prevrtljivac

Uzrok koji stvara nervnu izmorenost u smislu osobe nije ovde tema...ALI....

Tema je taj proces i osecanje nervne izmorenosti, smorenosti (namerno molim ljude da ne upotrebljavaju termin smaranje i smorenost, jer nazalost to je u slengu postao termin koji oznacava nije zanimljivo, sto ni u ludilu, osim kod izuzetno glupih i lenjih ljudi nije isto sto i nervna izmorenost....)

E sad, nekog nervno izmori ono sto ga mnogo nervira, a nekog ono sto ne razume, nekog ono sto ne moze logicki da obradi, nekog ono u cemu ne vidi smisao.
Mozda postoji jos neki dominantni razlog, ali ja sam na brzinu sabrao samo ove...

Zakljucak je da vas tad u par minuta potpuno isprazni sagovornik ili vise njih.
E sad vi navedite situacije i brzinu kojom neko uspeva da vas nervno izmori....

-----------------------------------------------------------
P.S. Nastavak ove teme je iscrpljivanje aktivnosti i motivisanosti, a to se koristi kad vam neko slama volju i onda kad hoce da vas pasiviziraju, da vam odseku jajca ili da vas totalno blokiraju, bilo da su to roditelji, drustvo, drzava...
Ali necemo o nastavku, samo vam prikazujem vidik sa brda, a pricamo o podnozju brda...

Back