Nerazumevanje

Još jedan iz sela

Poznat
Banovan
Poruka
7.335
Nerazumevanje...česta pojava, rekao bih.

Koliko često se vi srećete sa nerazumevanjem?

Koliko često pokazujete, ispoljavate nerazumevanje?

Kako se borite sa nerazumevanjem?

Koliko često je nerazumevanje bilo uzrok nekog vašeg, ili tuđeg sukoba?

Šta je koren nerazumevanja?

ne mogu sad da pisem
ali se javljam da stavim niv smajli:mrgreen:
4869.gif

...ja sam uvijek govorio da je to najveci problem u medjuljudskim odnosima...ALI kad ga jos kombinujes sa PONOSOM, e onda si tek nahebo...i ti i ona...

Koliko često se vi srećete sa nerazumevanjem? Više nego što bih želela.

Koliko često pokazujete, ispoljavate nerazumevanje? Jednom i ja nisam razumela. Razumevala. I beskrajno mi je zbog toga žao. Prokleto mnogo.

Kako se borite sa nerazumevanjem? Pokušavam na sve načine da pojasnim. Da se shvati. Da se razume. Sve što u mojoj moći je. Da bude jasnije, da nerazumevanje preraste razumevanje a da prefiks "ne" nestane iz istoimene reči. Kada iscrpim sve načine, tada odustajem. Nisam od ljudi koji pokleknu, na prvu prečku. Prepreku. Ne dižem ruke tek tako lako. Ali, kada ih dignem, onda je zauvek. Nekome to vrlo deluje ono kao "Hvala ti , Bože", dok je drugima nekada delovalo "Vau, pa ti si neko ko ima istrajnost, da pojašnjava, čak i kada neko trenutačno ne razume..." Sada naučih da ne mešam ta dva.

Koliko često je nerazumevanje bilo uzrok nekog vašeg, ili tuđeg sukoba? NIje problem u nerazumevanju. Problem je u ne želenju da se nešto razume. Lepo kažu mudri ljudi, ko neće da shvati nešto, neće ni sa objašnjenjem. A, ko želi da razume, naći će način. Znači sve je do želje. Odnosno, do ne želenja istog.

Šta je koren nerazumevanja? Nemanje tolerantnosti. Nemanje poštovanja. Strah. Ponos. Inat. Mržnja.

Poslednja izmena:
Koliko često se vi srećete sa nerazumevanjem? Više nego što bih želela.

Koliko često pokazujete, ispoljavate nerazumevanje? Jednom i ja nisam razumela. Razumevala. I beskrajno mi je zbog toga žao. Prokleto mnogo.

Kako se borite sa nerazumevanjem? Pokušavam na sve načine da pojasnim. Da se shvati. Da se razume. Sve što u mojoj moći je. Da bude jasnije, da nerazumevanje preraste razumevanje a da prefiks "ne" nestane iz istoimene reči. Kada iscrpim sve načine, tada odustajem. Nisam od ljudi koji pokleknu, na prvu prečku. Prepreku. Ne dižem ruke tek tako lako. Ali, kada ih dignem, onda je zauvek. Nekome to vrlo deluje ono kao "Hvala ti , Bože", dok je drugima nekada delovalo "Vau, pa ti si neko ko ima istrajnost, da pojašnjava, čak i kada neko trenutačno ne razume..." Sada naučih da ne mešam ta dva.

Koliko često je nerazumevanje bilo uzrok nekog vašeg, ili tuđeg sukoba? NIje problem u nerazumevanju. Problem je u ne želenju da se nešto razume. Lepo kažu mudri ljudi, ko neće da shvati nešto, neće ni sa objašnjenjem. A, ko želi da razume, naći će način. Znači sve je do želje. Odnosno, do ne želenja istog.

Šta je koren nerazumevanja? Nemanje tolerantnosti. Nemanje poštovanja. Strah. Ponos. Inat. Mržnja.
Uh, srećica, koliko je samo tužna... Zamoli me da ti oprostim, i ja ću ti izaći u susretić. :cool:

стално се срећем са неразумевањем и није ми пријатно због тога
а онда кажем себи ма баш ме брига
па и ја неког не разумем и шта сад
мсм не узрујавам се превише

Srecem se cesto. Ali, vac sam navikla pa...
Retko ispoljavam, drzim se one: 100 ljudi- 100 cudi.
Ne borim se. Dosadilo mi je objasnjavanje i pravdanje. Oni cije mi misljenje znaci, i ako nam se stavovi sukobe nekad, to nece uzeti za zlo.
Ne cesto. Iznesem svoj stav, druga osoba svoj, i opet ce svako uraditi po svome...
Koren nerazumevanja je nesposobnost nekih ljudi da prihvate razlicitosti.

Ne predlaži lude ideje, neko će ih realizovati.
Kad bi svi bili iskreni i otvorni, ko zna kakvu bi Pandorinu kutiju otvorili.
al bar ne bi doslo do nerazumevanja
znaci nekog ne mirises,nema podjebaaaaaavanja na sitno,lepo otvoreno to pokazes i sve je jasno
neko ti se dzasvi,pridjes i kazes mala bicu kratak,imas strahovit batak...i te fore

naravno da nije. razumeti jezik je jedno, razumeti misao drugo, razumeti coveka sustinski nesto sasvim trece.
u tom smislu, istinsko razumevanje moze da ti pruzi samo neko ko je na istim talasnim duzinama
to je retkost, neprocenjiva vrednost i daje coveku osecaj..koji je tesko opisati:)

Back