Neprofesionalni nastavni kadar

5 jeste najlepša ocena, ali postoje ogromne razlike izmedju petica:think:.

Deo problema je u tome što se u osnovnoj školi petice često daju šakom i kapom onoj deci za koju je jasno da su talenti za školu, da se lakše upišu u srednju školu, i onda kad jednom stignu u srednju školu počinje se od "prazne tablice" a mnogi nemaju pojma koliko je u stvari potrebno za pravu peticu ili čak četvorku.

Još kad sam ja išao u srednju školu u drugoj godini smo u odeljenje dobili dve devojke koje su bile vukovci u osnovnoj pa su u drugoj školi pale na avgust u prvoj srednje. Čak i kod nas su bile katastrofalno loše, imale su najmanje moguće prosečne ocene u odeljenju. Veze s vezom nisu imale što se tiče učenja, trebalo ih je slati na dvogodišnji kurs a ne na prirodnomatematički smer. E sad ako su to bili vukovci u njihovoj osnovnoj, ne mogu da zamislim kakvi su im bili trojkaši.

Jedan primer iz 6. razreda... Decak je imao 5 i 4 i na kraju godine dobije 1 iz kontrolnog fizike... Bio je miran citave godine, to se ne moze osporiti, i nastavnica ga prozove na tablu, on odgovara (NISTA NIJE ZNAO), i ona mu da 5... I sta je imao na kraju godine zakljuceno?? 5, isto kao i ja, s tim da sam ja fiziku vrteo oko malog prsta... Ali sta ces... U 7. razredu smo dobili novu nastavnicu, i on je imao 2 iz fizike... Jos nesto... Ostala odeljenja su ostala kod ove nastavnice, a ucenici koji su bili mirni celu godinu, imali su 5 iz fizike...

Da li i kod vas ima neprofesionalnih profesora ili nastavnika?
Mislim na profesore/nastavnike koji nista ne objasnjavaju, tj. samo se sedi na casu i cita se udzbenik/knjiga,ili na skolu/profesora/nastavnika koja nista ne preduzme kada nekom izbiju oko ili da ne pricam o "podmicivanju" profesora/nastavnika ("hmmm imas 1 za kraj godine, donesi mi 10 litara piva i imaces 2"). Da sam hteo da ucim napamet da mi niko nista ne objasnjava ostao bih kuci i ucio.Dvoumio sam se da li da otvorim temu, ali kada sam cuo da toga ima i u drugim gradovima,momentalno sam otvorio.

Naravno ima i super profesora/nastavnika, ali hocu da pitam da li toga ima i kod vas i koliko je to zastupljeno?
Ako ste zavrsili skolu ili faks,mozete takodje ucestvovati.Bilo bi lepo cuti i misljenje nastavnickog kadra oko ove teme :think:

Profesor koji nista ne objasnjava ? :think: Ne
Mito , ne koliko ja znam.
Izbijanje oka :eek: Ne :eek:

Nije mi samo jasno kad vam dodje to u glavu "da sam hteo .... ja bih ..." thing :think:
Da li si se raspitao pre nego sto si upisao tu skolu?
Da li si cuo za skolskog psihologa/direktora ? (nadlezni sa resavanja takvih problema)

U mom gradu ne znam da li ima svega ovoga, ali negde ima sigurno . Moja skola ne :confused: Totalno bih se razocarao u ovo sto sam upisao kad bih saznao da je takva . Stvarno za 3 godine ucenja u nasoj skoli, nisam naisao ni na jednog profesora koji se ovako ophodi prema ucenicima i koji totalno ne postuje ni sebe kao profesora ni druge kao svoje ucenike .

Back