Nepročitana pesma

paulidealiste

Početnik
Poruka
49
Kako se odnositi prema pesniku koji nijednu svoju pesmu ne moze da zavrsi? Da li je on/ona samo neumorni radnik, rudar reci kojima kiti svoju beskonacnu pecinu...Medjutim, pecina ostaje pecina bilo koliko da je okicena...Imao sam utisak oduvek da je svaku pesmu moguce zavrsiti, dodati joj onaj zavrsni efektni stih koji je rasplice kao vreteno. Ipak, tezina tog zadatka, mozda, nepobitno donosi jednu radost ali i tugu ukoliko se ne nadje posle izuzetne potrage...

mislim da se vecena onih koji pisu pesme suocava sa problemom poslednjeg stiha, ali nagrada za njega je vise nego sto se da zamisliti zar ne?

Iskreno, ne znam, nesto me i ne privlace citanje pesama te smatram sebe ne kompetetnom o tome ni da sudim.Verujem samo da se svaki pesnik, pisac suocava sa slicnim problemima ili nedoumicama , ali isto tako on ih sam mora zavrsiti , zapravo okoncati kako bi ugledale svetlost dana i dospele do ruku citalaca, naravno ako mu je to namera .A ako ne ...onda ima vremena da ih zavrsi li ne ako to i ne zeli, mada opet je to sve strvar ukusa, neko neku pesmu smatra zavrsenom , a neko misli da tu fali nesto, da ima neceg nedorecenog.Sve zavisi od pesnika/pisca i naravni njegove zelje , poglede na sve to.

Šta znam, meni je uvek prvo sinuo kraj pesme, pa onda, kad već znam o čemu pišem, nadogradim na taj kraj uvod u priču. To ranije kad sam kao nešto pisao. Sad nemam nikakve ideje i nešto krenem, dakle, od uvoda, i ne znam o čemu posle da pišem.
I da, da odgovorim na temu, za mene pesnik koji ne može da završi svoju pesmu nije neumorni radnik, već pesnik bez ideje - nepesnik.

Poslednja izmena:

Back